Dnes vycházejí říjnové Mobility

Právě dnes se na stáncích objevilo nové číslo časopisu Mobility. Najdete v něm: proč se kazí mobily, jaké telefony používají české celebrity, srovnání nabídek alternativních operátorů, přehled služeb mobilního bankovnictví, kupu recenzí a obvyklých seriálů.

Zářivá oranžová barva na titulní straně minulých Mobilit se myslím povedla a ženský prvek na obálce také vyvolal souhlasné reakce. Dobré věci se nemají měnit, proto s experimentem z minulého čísla pokračujeme i nadále.

Musíte mít štěstí

Proč se mobily kazí? Na jednoduchou otázku dostanete odpověď v titulním čtyřstránkovém článku. Servisy tvrdí, že žádný telefon není extrémně poruchový, ale u každé značky najdeme její slabá místa. Víte třeba, že do servisu se dostane přibližně každý pátý prodaný mobil?

Mobily a celebrity. Známé osobnosti používají úplně stejné mobily jako všichni ostatní, od nás „smrtelníků“ se ale často liší výší měsíčního účtu. Zjistili jsme, že nejoblíbenějším mobilem mezi celebritami je rozhodně Nokia 8310, že Michal Suchánek s Nokií 7650 v pohodě provolá čtrnáct tisíc za měsíc, že Jana Bobošíková má na displeji logo Sexbomba ... Se současnou Miss České republiky, Kateřinou Průšovou, jsme na téma mobilní telefony připravili rozhovor.

 

Proč byste měli platit Telecomu? Jsou zde alternativní operátoři, kteří vám za určitých situací mohou pomoci ušetřit. Srovnali jsme jejich nabídky a zjistili, které jejich služby se nejvíc vyplatí.

Proč mobilní bankovnictví používá tak málo lidí? Pár set tisíc uživatelů je vzhledem k počtu mobilních telefonů v ČR jen nepatrný zlomek. Lidé asi o této službě neví a netuší, co dobrého jim může přinést. Pokusili jsme se to vysvětlit a abychom nenudili informovanější čtenáře, v článku najdou také tabulku s aktuálním přehledem nabízených služeb a cen jednotlivých bank a mobilních operátorů.

Recenze mobilů

Nokia 3610, na kterou jsme se podívali v prvním pohledu, jednak vůbec nezapadne do současné trojkové řady a navíc vypadá velmi podivně. Ale mobil s digitálním foťákem a kamerou za cenu, která by nemusela o moc přesáhnout deset tisíc, asi bude mít úspěch.

Sony Ericsson T200 je prvorozený - jde o první skutečně ryzí telefon společné japonsko-švédské značky. Jinak to je ale Ericsson jako poleno, snad s jedinou výjimkou: dobře se na něm píšou textovky. Jen český slovník T9 chybí, i když ho Sony Ericsson dříve sliboval pro všechny své mobily.

Philips Fisio 850 je poměrně vybavený telefon s barevným displejem, který by se měl prodávat za příznivou cenu. Nokii 9210i Communicator si už několik měsíců můžete koupit a oproti starší verzi přináší hlavně větší rychlost a lepší internetový prohlížeč Opera. Sagem My X-5 je dobrý mobil, má však u nás docela těžkou pozici, protože pověst značky Sagem není nejlepší.

  

Ostatní recenze

Toshiba Pocket PC e740 je první kapesní počítač tohoto japonského výrobce a už se rovnou může měřit s nejlepšími. Zajimavá je například vestavěná podpora bezdrátových sítí WiFi.

Digitální fotoaparáty Canon Ixus 330 a V2 jsou poměrně levné, dostatečně vybavené a vypadají skvěle. Ale který z nich vybrat? Je důležitější větší zoom, anebo menší rozměry?

A další

V mobilním servisu odpovídáme na nejzajímavější dotazy čtenářů. Ve sloupku najdete vybrané programy pro počítače Pocket PC, připravili jsme sekci s nejlepšími hrami pro Nokii 7650, sloupek s wapovými adresami. Vybrali jsme také nejlepší programy pro javové telefony.

Máte správný tarifní program? V tabulce najdete přehled cen za mobilní telefonování, které jsme pro srovnání doplnili vybranými službami Českého Telecomu a alternativních operátorů.

Čtyřstránkový přehled a srovnání mobilních telefonů je opět trochu jiný než dřív. V září jsme si v testu levných telefonů vyzkoušeli novou srovnávací metodiku, kterou jsme nyní rozšířili, aby dokázala srovnávat všechny mobily. Na webu Mobilit si můžete stáhnout excelovou tabulku s parametry a hodnocením, kterou jsme tentokrát upravili, aby byla snadno pochopitelná. Pokud máte k metodice nějaké komentáře nebo připomínky, pište je do diskuse pod článkem, anebo přímo na můj e-mail.


Aktuální pořadí mobilních telefonů v hitparádě Top 10

1. Sony Ericsson T68i
2. Nokia 7650
3. Siemens MT50
4. Samsung T100
5. komunikátor XDA
6. Ericsson R600
7. Motorola V.66i

Z minulého kola vypadla Nokia 3410, Sony CMD-Z7 a Alcatel OT 512, náhradou byl nominován Philips Fisio 820, Sagem My X-5 a Sony Ericsson T200. O pořadí telefonů v příštích Mobilitách můžete hlasovat textovkou.


Soutěž

Čtenáři Mobilit mohou v soutěži vyhrát nejnovější Alcatel One Touch 715. Stačí, když nám pošlou textovku s odpovědí na několik otázek. (Tak dobře, soutěže se můžete zúčastnit i vy, ale hlasováním na otázky v časopisu můžete zvýšit svoje šance na výhru.)

Mobility pro předplatitele časopisu Telefon Plus

Říjnové Mobility najdete na většině novinových stánků, dnes anebo v nejbližších dnech se dostanou také k předplatitelům. Navíc jsme připravili akci pro předplatitele časopisu Telefon Plus, který již od září nevychází. Své předplatné mohou zdarma dokončit s Mobilitami.

Stejně jako dřív je diskuse otevřena vaším názorům, připomínkám, komentářům a otázkám. Nenecháme je bez odpovědi.

Diskuze (40) Další článek: Letošní mobilní Invex bude zet prázdnotou

Témata článku: Alcatel One Touch 715, Ericsson R600, Nokia 3410, Nokia 3610 fold, Nokia 7650, Nokia 8310, Philips Fisio 820, Samsung T100, Siemens MT50, Sony CMD-Z7, Sony Ericsson T200, Sony Ericsson T68i, Mobil, Vestavěná podpora, Miss České republiky, Nejlepší hra, MOBI