Dnes vycházejí zářijové Mobility

Jak se opravují mobilní telefony? Proč se (nejen) čtenáři Mobilmanie hádají kvůli mobilům? To vše se dozvíte v zářijových Mobilitách, těšit se můžete také na recenze Alcatelu OT 535, Nokie 7250i, Philipsu 330, Sagemu myX-6 či Samsungu P400.

Úvodní zpravodajská část našeho časopisu doznala jistých drobných změn. Všechny oblíbené rubriky zůstaly zachovány, setkáte se tak jak s Mobilitkami (tentokrát představíme mimo jiné i některé designové studie Siemensu), tak s Prvními pohledy, Klípky či popisem nových služeb operátorů (Z českých luhů a hájů).

Přibyla ale nová rubrika (doufáme, že bude stejně oblíbená) - První fotopohledy. V každém čísle se pokusíme představit několik zajímavých novinek z perspektivní oblasti digitálního fotografování. Seznamte se s fotoaparáty, které si můžete pořídit, pokochejte se nejnovějšími výdobytky moderní civilizace.

Hlavní témata

Jak se opravují mobily: Navštívili jsme servis mobilních telefonů a zjistili, co se s vaším mobilem v opravně děje. Nezapomněli jsme položit řadu zajímavých otázek, připravili jsme poměrně bohatý obrazový materiál. Článek je doplněn praktickými tipy a triky, které vám umožní navštěvovat servis co nejméně. Dozvíte se mimo jiné, po kolika opravách máte nárok na vracení peněz, co musí znát servisní technik, jak dlouho trvá průměrná oprava telefonu a proč se každá třetí Nokie dostane během prvního roku "pod šroubovák" servisních techniků.

Problémy s mobilní Javou: Popisujeme nejčastější problémy, na které můžete při instalaci a spouštění javových aplikací narazit. Vše je samozřejmě doplněno radami, jak podobným problémům předcházet a jak je řešit.

Proč se lidé hádají kvůli mobilům: Úvahový článek jako stvořený pro část čtenářů Mobilmanie. Další komentáře nejsou asi nutné.

Recenze mobilních telefonů

Alcatel One Touch 535: první telefon této značky, který se může pochlubit barevným displejem. Zajímavá je funkce Atmosféry, díky níž můžete jedním stiskem tlačítka kompletně změnit prostředí telefonu.

Nokia 7250i: vylepšená verze starší Nokie 7250.

Philips 330: stylový telefon za poměrně dobrou cenu. Jeho hlavní nevýhodou je černobílý displej, zaujme zase véčková konstrukce.

Sagem myX-6: zajímavý francouzský telefon nabitý funkcemi. Někoho možná odradí poměrně hranatý vzhled, jiní ale uvítají velmi kvalitní barevný displej a povedený fotoaparát spolu s propracovaným editorem obrázků.

Samsung SGH-P400: další kousek z korejské dílny. Novinkou je otočný displej, znalce Samsungů nepřekvapí preciznost provedení, kvalita displeje ani nabídka funkcí. Je vybaven fotoaparátem.

Další články:

Maličkosti, Mobilní servis, Sloupky: osvědčené rubriky - máte je rádi, jste na ně zvyklí, co víc dodat?

Další recenze: kapesní počítač HP iPaq 2210, notebook Dell Latitude X300


Pokračování příště ...

Příští číslo vyjde ve čtvrtek 2. října, tedy těsně před začátkem veletrhu Invex. Na Invexu samozřejmě nebude chybět ani redakce Mobilit. V současné době pro vás ovšem připravujeme následující články, objevit by se měly právě v říjnovém čísle:

Velké srovnání véčkových telefonů: véčka jsou v módě, véčka jsou in. Přineseme několikastránkový přehled všech telefonů, které se mohou pochlubit touto zajímavou konstrukcí.

Mobilní bankovnictví: přehazujete doma peníze vidlemi? Zkuste radši zapojit svůj mobil. Jak využít mobil ke správě osobních financí poradí právě tento článek.

Elektronická navigace: zástupci redakcí Mobilit a Mobilmanie o prázdninách okukovali telefony za velkou louží. Jak se jim podařilo projet Spojené státy bez papírové mapyu v kapse si můžete přečíst v článku Marka Lutonského.

Recenze telefonů: pokusíme se pro vás připravit recenze následujících mobilů - Nokia N-Gage, Samsung SGH-E700, Siemens SX1, Nokie 6600 a možná několika dalších

Diskuze (22) Další článek: Kvalitní fotografie komunikátoru Sony Ericsson P900 (nebo P810?)

Témata článku: Alcatel One Touch 535, Nokia 7250i, Nokia N-Gage, Philips 330, Sagem myX-6, Siemens SX1, Nabitý telefon, Mobil, MOBI, Zář, Příští číslo, Povedený fotoaparát