Dnes začíná SuperZáří. Jsme na veletrhu IFA, co vám ukážeme? [přehled]

  • Huawei představí novou značku telefonů pro ženy s označením Nova
  • Samsung představí již třetí verzi svých kruhových hodinek Gear S3
  • Sony ukáže svůj nový klenot Xperii XZ a menší Xperii X Compact
Kapitoly článku

Samsung

Klepněte pro větší obrázek
Pozvánka napovídá, že středem pozornosti budou nové hodinky Samsung Gear S3.

Co se týká telefonů, Samsung už letos vše podstatne odhalil. Samsung Galaxy Note 7 jsme poprvé viděli teprve nedávno. V Berlíně se dá proto očekávat premiéra levnějších modelů značky. Samostatnou konferenci poté tento jihokorejský gigant věnuje nové generaci svých chytrých hodinek s kulatým ciferníkem Samsung Gear S3. Mezi novinky najdeme i tablety, mj. Samsung Galaxy Tab S3.

Sony

Klepněte pro větší obrázek
Novinky od Sony letos nechtěně odhalila česká pobočka Sony na svém webu.

Zdá se, že Sony opět po půl roce představí svůj nejlepší model. Tentokráte by se měl jmenovat Sony Xperia XZ a jeho předností by měla být optická stabilizace obrazu. Již tradičně se dočkáme i menšího modelu s nekompromisní výbavou, který bude představen pod názvem Sony Xperia X Compact. Část pozornosti bude soustředěna také na virtuální realitu prostřednictvím novinky Playstation VR.

TP-Link

Známý tchajwanský výrobce komponent už se před nějakým časem vrhl do byznysu se smartphony. Zatím spíš méně nápadné portfolio telefonů pod značkou Neffos čeká v Berlíně rozšíření a věřme, že také přizpůsobení náročnějším požadavkům evropského zákazníka. Dosud se TP-Link zaměřoval spíše na levnější modely nižší a střední třídy pro rozvíjející se trhy. Tisková konference by tedy měla obsahovat i oznámení o globální působnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Xiaomi

Jeden z největších mobilních výrobců na světě představil těsně před začatkem veletrhu IFA model střední třídy Xiaomi Redmi Note 4. Další trumf si zřejmě nechal až na samotný veletrh. Chystá totiž odhalení modelu Xiaomi Mi Note 2 se zakřiveným displejem. Tento model by měl být mezi prvními, který přinese nejvýkonnější procesor od Qualcommu – Snapdragon 821. Jak už bývá zvykem, Xiaomi na evropských veletrzích zatím aktivně nevystavovalo. Uvidíme, jestli se letos něco změní. V dostupném seznamu vystavovatelů nicméně firma nefiguruje.

...a Apple

Klepněte pro větší obrázek
Den po představení LG V20 budeme znát i nová jablíčka.

Americká společnost se tradičně podobných akcí neúčastní. Nesmíme však zapomenout, že Apple představí v září (staro)novou verzi svého telefonu. Apple iPhone 7 a 7 Plus přitáhne pozornost davů 7. září, kdy bude představen v Bill Graham Civic Auditoriu v San Francisku. Zmizí z nich 3,5mm jacky pro sluchátka a ten větší nabídne duální fotoaparát. Vzhled bude opět stejný. Novinkou může být ještě prémiovější verze Pro.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Alcatel Idol 4, Alcatel Idol 4s, Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Apple iPhone SE, Asus Zenpad 3S 10 (Z500M), HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle,