Do prodeje míří další specializovaný smartphone pro seniory. Doro 8035 půjde ovládat na dálku

Švédský specialista na seniorské smartphony, společnost Doro, uvede na náš trh další model určený pro tuto skupinu zákazníků. Doro 8035 je na první pohled klasický androidový smartphone, který ovšem díky speciálnímu prostředí nabízí funkce uzpůsobené seniorům na míru. Jedná se o cenově dostupnější variantu již prodávaného modelu Doro 8040. Novinka půjde na pulty 1. srpna 2018 za 4 999 Kč.

Telefon nabízí všechny vlastnosti smartphonu včetně dotykového displeje, ale proti klasickým Androidům obsahuje jednodušší ovládání.  Jedná se například o velikost virtuálních tlačítek na displeji, zjednodušené ovládání telefonu i hlasem a vyzvánění na zvukové frekvenci přizpůsobené sluchovým omezením starších lidí. Telefon nabízí také efektivní potlačení rušivého okolního hluku či přímou kompatibilitu s naslouchátky.

Nesmí chybět zabudované speciální asistenční tlačítko pro případ nouze. Do SOS tlačítka si může majitel telefonu nahrát až pět kontaktů svých nejbližších či lékaře, na které telefon při stisknutí SOS tlačítka volá. Pokud první kontakt v pořadí hovor nepřijme, telefon automaticky vytočí následující telefonní číslo atd. Mobil zároveň rozešle kontaktům SMS zprávy a GPS souřadnice aktuální polohy.

Součástí telefonu je také aplikace My Doro Manager, která umožňuje po udělení přístupu důvěryhodné osobě ovládat telefon na dálku. Pomocí této služby je možné upravit jas displeje, zvuky, nastavení čísel rychlého vytáčení nebo tlačítko pro asistenci a řadu dalších. Aplikace také dokáže přenést data do nového telefonu, zálohovat a sdílet fotografie či videa a umí najít i ztracený telefon. Prostředí je postaveno na Androidu 7.1 a umí ukládat informace o nejčastěji používaných funkcích. Telefon se dodává s nabíjecím stojánkem.

Doro 8035
rozměry a hmotnost: 149 × 70 × 9,5 mm, 171 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 294 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 2 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 210 (4× Cortex-A7, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 7.1 (Nougat)
fotoaparát: 5MPx, video (1 280 × 720), autofocus, blesk
34 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (4) Další článek: Vyzkoušeli jsme GPU Turbo: Huawei slibuje výkon a úspory, ale skutečnost je složitější

Témata článku: Doro, , , , , , , Doro 8035, Dálka, Virtuální tlačítko, Jednoduché ovládání, Telefon, SMA, Důvěryhodná osoba, Special, Ztracený telefon, Nový telefon, Speciální prostředí, Zjednodušené ovládání, První kontakt, Senior, Prodávaný model, Kontakt, Dostupná varianta, Nabíjecí stojánek,