Spotify

Do Spotify míří „karaoke mód“. Poslechne si váš zpěv a zhodnotí, jak vám to jde

Novou funkci, která umožní lidem vystoupit z pozice pasivního posluchače, začalo v tichosti testovat Spotify. Do jeho aplikace míří tzv. karaoke mód, jenž uživatelům dá možnost zazpívat si jejich oblíbené skladby a rovnou poskytne hodnocení, jak jim to šlo.

Karaoke mód Spotify ještě oficiálně neoznámilo, ačkoliv v mnoha textech zahraničních médií se uvádí, že funkce je hotová věc. Nová ikona pro zpěv se již objevila vysokému počtu uživatelů, sociální sítě se hemží překvapenými lidmi, kteří náhodou zjistili, ze jejich Spotify začalo karaoke nabízet. 

Funkce se objevila po poslední aktualizaci, jež je však dostupná náhodně – někomu se již nainstalovala, někomu ne, podle všeho neexistuje způsob, jak získání karaoke módu urychlit. Spotify zůstává tajemné, sdělilo, že „testuje různé funkce“, takže vše nasvědčuje tomu, že opravdu jde zatím jen o test, ačkoliv rozšířený.

Karaoke mód podle uživatelů vychází z textů skladeb, jež Spotify přidalo minulý rok. Po rozkliknutí těchto textů se v horní části obrazovky objeví nová ikona s mikrofonem, která aktivuje mikrofon a ztlumí zpěv ve skladě.

Lidé si podle zobrazeného textu mohou skladbu zazpívat a Spotify si jejich výkon poslechne. Po skončení nabídne aplikace hodnocení vyjádřené v procentech, jak jim to šlo (například 80% akurátnost). Nechybí ani motivační vzkazy ve formě „jste na cestě stát se slavnými“ a podobně. Novinka by měla být dostupná v bezplatné i placené verzi Spotify.

Jak přesně funkce výkon uživatelů vyhodnocuje, vzhledem k absenci oficiálních informací není jisté, ale zřejmě tak činí pomocí umělé inteligence, kdy Spotify porovnává výšky v zachyceném zpěvu s originálem.

Při ohledu na popularitu TikToku, který právě díky karaoke vyšplhal mezi nejpopulárnější sociální sítě světa, není příliš překvapivé, že Spotify podobnou hříčku přidává. Přišlo navíc s další novinkou nazvanou „superskupiny“, kdy si uživatelé mohou vytvořit speciální playlist až z pěti interpretů, ve kterém pak aplikace automaticky vygeneruje jejich nejzajímavější skladby. 

Diskuze (2) Další článek: Sháníte do nového počítače paměti DDR5? Na Amazonu je teď 32GB sada mnohem levnější než v Česku

Témata článku: , , , , , , , , , , ,