Dobijte si Go kartu novými způsoby

Eurotel přichystal od 01. dubna dva nové způsoby dobíjení Go karet. Prvním je zjednodušené dobíjení přes bankomaty, druhým kanál DobijGo, který umožňuje díky speciálnímu kódu dobíjet přímo z mobilu.

Od 1. dubna rozšiřuje Eurotel způsoby přímého dobíjení předplacených karet Go. K výčtu současných cest, jak dobít svůj kredit, nyní přibudou dva nové způsoby - přímé dobíjení Go přes bankomaty Komerční banky a kanál DobijGo, který umožňuje prostřednictvím kódu *122*# dobít předplacenku přímo z mobilního telefonu nejen sobě, ale i svým blízkým.

Dobíjení Go přes bankomaty

Přestože Eurotel nabídl - vedle dalších způsobů - jako první z českých operátorů možnost dobíjení kreditu z bankomatu, zase tak pohodlné a vstřícné to nebylo. Pokud chyběla hotovost, za kterou byste běžným způsobem na nejbližším místě dobíjecí kupón fyzicky zakoupili, mohli jste využít rozsáhlé sítě bankomatů. Po vložení platební karty jste místo vyběru peněz zvolili dobití karty Go, bankomat poté vytisknul lístek s obvyklým 14místným kódem. Potom už stačilo postupovat (resp. dobít) stejně jako v případě běžného kupónu - zavoláním na dobíjecí linku *88, přes příkaz *102*14místný kód# nebo internetovou stránku www.mobilgo.cz.

Nyní lze dobíjet přímo, tak jak to od začátku nabízí T-Mobile i Oskar, u nichž je dobití přes bankomat automatické. Pokud vlastníte jakoukoli platební kartu (American Express, Eurocard/MasterCard, VISA, Maestro, VISA Electron), která je akceptována bankomaty Komerční banky, můžete nyní dobíjet Go kredit sobě nebo svým blízkým právě prostřednictvím sítě bankomatů KB. Procedura není ničím neobvyklá - vložíte platební kartu do bankomatu, zadáte PIN, z menu vyberete položku Mobilní telefon, Eurotel a Dobíjení Go, dále dobíjenou částku 300, 500, 1000, 2000 nebo 2001 - 9999 Kč. Potom už jen stačí vyťukat telefonní číslo dobíjené Go karty, popř. jakékoli telefonní číslo (Eurotel, T-Mobile, Oskar), na které si přejete zaslat potvrzení o dobití.

DobijGo přes *122*#

Následující způsob je neméně zajímavý. Pokud vlastníte předplacenku Go a jste současně klienty Komerční banky, svou SIM kartu můžete dobíjet přímo z mobilu. Stačí navštívit bankomat Komerční banky a provést registraci (přes položky Mobilní telefon, Eurotel, Registrace) svého telefonního čísla. Bankomat poté vydá stvrzenku s osobním dobíjecím pinem (DPIN). Poté lze dobíjet přímo z telefonu pouhým zadáním speciálního kódu *122*#. Automatické menu už dobitím intuitivně provede. Stačí zadat DPIN, dobíjené číslo v devítimístném formátu (např. 602123456) a dobíjenou částku (300, 500, 1000, 2000 nebo 2001 - 4000 Kč). Výsledek obdržíte formou SMS.

Pro aktivaci této služby není potřeba žádné smlouvy ani speciální SIM karty. Stačí provést v kterémkoli bankomatu registraci zadáním svého telefonního čísla, následně obdržíte čtyřmístný DPIN.  Na jednu platební kartu lze ovšem registrovat více telefonních čísel. Na platební kartu a den bude možné provést pouze dvě transakce. Maximální dobíjená částka na telefonní číslo a týden je 4000 Kč, na platební kartu a měsíc pak 10 tisíc Kč.

Jiné způsoby

Kromě dobíjení s Go kuponem (přes speciální příkaz, zavoláním na dobíjecí linku či přes internet), o kterém jsme se zmiňovali výše, existují i další možnosti. Jedná se o GSM banking - tedy platba z bankovního účtu přímo přes mobil. Další možností je využití internetu (www.mobilgo.cz), a to v případě, pokud máte účet u eBanky nebo kartu CCS Kontakt. Pomocí přímé platby pak dobijete bez Go kupónu přímo z počítače. Dobíjení Go karet nabízí i 6700 terminálů SAZKA. Mezi poslední cesty, jak „nakrmit“ předplacenku od Eurotelu, patří bankovní převod nebo dobíjení z účtu zákazníka, jenž vlastní některý z tarifů Eurotelu.

Diskuze (17) Další článek: Wristomo: nejšílenější mobil pro tento rok

Témata článku: , , , Karta, Využití internetu, Nový způsob, Nov, Způsob, Dobíjená částka