Doplní základní dvojici. Vivo X60 Pro+ má monstrózní fotoaparát Zeiss s gimbalem

Vivo ještě koncem roku představilo topmodely Vivo X60 a X60 Pro, na nejvýkonnější  Vivo X60 Pro+ jsme si však museli počkat až do poloviny ledna. A čekání rozhodně stálo za to. Máme před sebou další špičkový smartphone postavený na Snapdragonu 888, který se pyšní čtyřmi fotoaparáty, u nichž najdeme optickou i gimbalovou stabilizaci obrazu.

Na přední straně telefon nabídne 6,56" OLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. Panel má rozlišení Full HD+ a maximální jas 1300 nitů. Fotomodul na zádech je doslova monstrózní. Jako hlavní foťák je použit 50MPx čip ISOCELL GN1 o rozměrech 1/1.3", který má 1.2µm pixely (dvojnásobek při pixel binningu 4:1) a podporuje „klasickou“ optickou stabilizaci obrazu. Skvělou světelnost F1.57 využijete zejména při nočním focení. Oproti předchůdcům má tento fotočip o téměř 40 % vyšší světelnou citlivost a také o pětinu přesnější ostření.

48MPx širokáč IMX 598 pochází z dílny Sony. Foťák má 114° úhel záběru a podporuje gimbalovou stabilizaci, která zvládne upravit pohyb při focení až v intervalu +-3°, tedy trojnásobek toho, co zvládá běžná optická stabilizace. 32MPx teleobjektiv s 2× optickým přiblížením je určen pro blízký zoom, do dálky přiblížíte 8Mpx periskopem s 5× optickým přiblížením. Optiku s antireflexní vrstvou T* dodala firma Zeiss. Maximální rozlišení pořízených videí je 8K.

Krátké představení řady Vivo X60:

Zadní kryt je potažen kůží, a to v modré a oranžové barevné variantě. V útrobách telefonu se ukrývá 4 200mAh baterie, kterou dobijete zrychleně 55 Watty. S bezdrátovým dobíjením se nepočítá. Do USB-C zapojíte, nejen přibalený datový kabel a nabíječku, ale také redukci na sluchátkový jack. Výpočetní výkon obstarává Snapdragon 888 s integrovaným 5G modemem. V telefonu poběží Android 11 s nadstavbou Origin OS 1.0.

Telefon se do prodeje dostane ve variantách 8 + 128 GB (cca 16 600 Kč) a 12 + 256 GB (zhruba 19 900 Kč). Předobjednávky v Číně startují 30. ledna, o dostupnosti v Evropě se zatím nehovoří, byť Vivo již do některých zemí na starém kontinentě v průběhu loňského roku úspěšně expandovalo.

Zdroj Vivo

Diskuze (8) Další článek: Když nevíte co s penězi. Speciální edici Galaxy S21 Ultra zdobí býk ze zlata

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , , , , , Telefon, Full HD, Útroba, F +, Pro +, Focení, Evropa, Kontinent,