Dopřejte své Nokii značkové pouzdro (test)

Nokia ke svým telefonům nabízí také kvalitní stylová kožená pouzdra. Dobře ochrání telefon a také pěkně vypadají.

Při přenášení telefonu dává každý uživatel přednost něčemu jinému. Někdo jej nosí zasunutý v kapse, ženy jej většinou mají v kabelce, menší modely lze schovat i do náprsní kapsy košile. Mnoho uživatelů ovšem nedá dopustit na pouzdro na opasek. Nejenže je v něm telefon neustále při ruce, ale většinou se jedná také o pěkný stylový módní doplněk.

Pouzder je na trhu celá řada. Liší se nejen svým vzhledem a použitými materiály, ale i kvalitou a cenou. Můžete si pořídit neznačkové výrobky za příznivou cenu i kvalitní a luxusní pouzdra od věhlasných módních značek. Výrobci telefonů by se na tomto segmentu také rádi přiživili, a tak i v jejich nabídce mobilního příslušenství najdete kvalitní pouzdra šitá přímo na míru jejich telefonům. Dva modely takových pouzder přímo od finské Nokie se nám sešly v redakci.

Nokia CP-155: pouzdro na mobilního obra

První testovaným pouzdrem je model CP-155. Pouzdro je kompletně ušito z kůže, která je na vnitřní straně potažena jemným semišem. Ten je ohleduplný ke krytům telefonu a také jej ochrání v případě pádu. Kůže je po obvodu prošitá a u testovaného kusu měla lesklý černý povrch. Pouzdro si ale můžete pořídit i v tmavě hnědém provedení.

IMG_3188.jpg IMG_3189.jpg IMG_3202.jpg
Pouzdro Nokia CP-155 v černé barvě

Pouzdro je celkově dosti otevřené. Telefon je v podstatě chráněn jen z pření a zadní strany. Levý a pravý bok telefonu je téměř po celé své délce volně přístupný. Zavírání pouzdra je provedeno pomocí suchého zipu. Uzavírací část tak dobře drží na svém místě a také se snadno otevírá. Je na ní umístěn malý kvádřík se jménem výrobce. Pouzdro má ale ještě jeden uzávěr na své pravé straně. V tomto místě je přední část pouzdra přichycena k té zadní pomocí užšího pásku s cvočkem.

IMG_3192.jpg IMG_3193.jpg
Spona na zadní straně je na obou koncích přišitá • zavírání je vyřešeno na suchý zip

Zadní strana pouzdra je oproti ostatním částem vyztužena měkkým materiálem, čímž se zvýšila její tloušťka. Pouzdro je horizontální. Telefon je v něm umístěn na šířku. Na opasku drží díky masivní sponě, kterou se musí opasek provléknout. Spona je na obou stranách k pouzdru přišita. Nemusíte se tedy obávat, že by se pouzdro mohlo z opasku snadno vyvléci, jeho snímá i nasazování je ale díky tomuto úchytu obtížnější.

IMG_3199.jpg IMG_3201.jpg IMG_3208.jpg IMG_3209.jpg
Do pouzdra se bez problémů vejde i takový obr, jakým je Nokia N93i

Pouzdro je svým tvarem a velikostí předně určeno pro symbianové smartphony finského výrobce. Přesný seznam podporovaných modelů najdete přímo na jeho stránkách. Pro běžný telefon současné doby je zbytečně rozměrné. V internetových obchodech můžete toto pouzdro pořídit za cenu pohybující se mezi dvěma až třemi sty korunami.

nokia pouzdra 1.jpg nokia pouzdra 2.jpg
Hnědá i černá verze na oficiálních fotografiích

Nokia CP-153: kožené pouzdro doplněné textilií

Druhým testovaným pouzdrem je model CP-153. Opět se jedná o horizontální kožené pouzdro s možností přichycení k opasku kalhot. Jeho design oživuje kombinace kůže s hrubou pevnou textilií. Ta je ve dvou vertikálních pruzích umístěna na přední i zadní straně pouzdra. V obchodech pouzdro objevíte ve dvou barevných provedeních. V první variantě doplňuje černou kůži černá textilie, varianta s hnědou kůží obsahuje textilii béžovou.

IMG_3196.jpg IMG_3198.jpg
Pouzdro Nokia CP-153 v černé variantě

Pouzdro je tvořeno jedním kusem kůže, která byla uprostřed přehnuta. Na obou bocích je pak spojena koženými pásky. Uvnitř pouzdra opět najdete jemný semiš, který je k telefonu velmi ohleduplný.

IMG_3194.jpg IMG_3195.jpg
Vylisované jméno výrobce • z horní strany není telefon příliš dobře chráněn

Horní strana pouzdra je otevřená, telefon v těchto místech obepíná jen zavírací pásek na suchý zip, který má na sobě vylisováno jméno výrobce. Spona pro přichycení na opasek je k pouzdru opět přišita na obou stranách. Pro manipulaci s pouzdrem platí tedy to stejné jako u předchozího modelu.

IMG_3204.jpg IMG_3205.jpg
Pouzdro s Nokií E65

Přesnou vnitřní ani vnější velikost pouzdra výrobce neuvádí. Je ale uzpůsobeno pro velkou většinu mobilních telefonů Nokia klasické konstrukce. Jejich přesný seznam najdete na oficiálních stránkách Nokie. Dobře do něj pasují ale i telefony jiných značek. Jeho cena je obdobná jako u předchozího modelu, pohybuje se tedy opět mezi dvěma až třemi sty korunami.

nokia pouzdra 3.jpg
Hnědá verze je doplněna béžovou textilií

Diskuze (9) Další článek: Microsoft Shift: velkým prstem na malém displeji

Témata článku: Nokia, , , Nokia N93i, Hnědá verze, Druhý test, Suchý zip, Pouzdro, Test