Dramox aneb „divadelní Netflix“. Představení si pustíte v chytré televizi, na tabletu i v mobilu

Jste příznivcem divadelních představení, a probíhající pandemie vám neustále hází klacky pod nohy? V Česku existuje unikátní služba, která vám umožní pustit záznamy divadelních představení přímo ve vašem mobilu či tabletu. Aplikace Dramox je k dispozici i ve webovém prohlížeči nebo u vybraných chytrých televizí, popř. můžete představení zrcadlit z mobilu na televizi přes Chomecast. A první týden máte zdarma.

Registrace ke službě je jednoduchá, zadáte jméno, příjmení a e-mail, který následně musíte potvrdit odkazem v doručené zprávě. Následně je třeba do služby přidat platební kartu, abyste mohli využívat týdenní bezplatné období. Registraci však provádějte přes webové stránky služby, kde můžete předplatné hned deaktivovat a zůstat u týdenní bezplatné verze.

Pokud se vám představení zalíbí, můžete si kartu opětovně přidat, pokud vám mobilní divadlo nepřiroste k srdci, eliminujete tak rozčarování nad měsíčním stržením částky 299 Kč. Na druhou stranu je k dispozici i zvýhodněné předplatné za 2 990 Kč na rok. Podle vlastníků služby se většina vybraných prostředků dostane k samotným divadlům, která můžete podpořit i zaplacením libovolné částky. Online divadlo je možné i darovat, pod svým účtem můžete zakoupit poukaz na jeden, tři, šest nebo na dvanáct měsíců.

Představení české streamovací služby Dramox:

Stejné přihlašovací údaje, jako na webu, je třeba použít i u mobilní aplikace, kterou si stáhnete bezplatně na Google Play či App Storu. Následně máte před sebou rozhraní podobné Netflixu, v němž můžete vyhledávat mezi záznamy inscenací, a to podle žánrů, divadel nebo fulltextově. U starších záznamů se dozvíte, že se jedná o „archivní záznam s nižší kvalitou obrazu“, u novějších inscenací (v HD kvalitě) se už tato informace neobjevuje. Zcela nově natočené záznamy (sekce Dramox Originals) už jsou ve Full HD.

Mezi dostupnou tvorbou najdete desítky divadel z České a Slovenské republiky, u některých představení se průběžně přidávají i titulky. Aplikace má i samostatnou sekci pro dětské diváky. Pokud jste fanoušky divadelních představení, tato česká aplikace by vám rozhodně neměla uniknout.

Diskuze (1) Další článek: Pozor na instalace z Galaxy Storu. Některé aplikace obsahují malware, na nějž upozorní funkce Play Protect

Témata článku: , , , , , , App Store, Divadelní představení, DRAM, Záznam, Český, Mobil, Česká republika, Aplikace, Full HD, Příjmení, Slovensko, Divadlo, Televize, Představení, Chytré,