Duel: Go GPRS versus Twist GPRS

Od včerejšího dne nabízí GPRS již dvě české předplacené karty. Eurotel Go a Paegas Twist. Je lepší Twist GPRS nebo Go GPRS? To se dozvíte v našem článku.
 

Go GPRS

Eurotel přišel s GPRS u Go již loni na podzim na mezinárodním veletrhu Invex. Go GPRS je určeno pouze pro surfování na WAPu. Kromě ceny za přenesená data, která činí 0,6 Kč/kB platíte také za dobu připojení, přičemž za každých započatých 10 minut připojení zaplatíte symbolický desetník.

Nově také u Eurotelu můžete využít GO GPRS Instant roaming, který ovšem zatím funguje pouze v rakouské síti Connect. Cena za surfování na WAPu přes GPRS je v Rakousku více než přízniv8, neboť činí pouze 27 Kč za každých započatých 100 kB + 4,50 Kč za každých započatých 10 minut. V ČR přitom platíte 0,6 Kč/kB neboli 60 Kč/100 kB, ale na druhou stranu zase máte nižší poplatek za dobu připojení.

Twist GPRS

GPRS u Twistu má, i přes absenci roamingu, nabídku o něco bohatší. Kromě surfování po WAPu totiž můžete surfovat také po Internetu, a to po stránkách Paegasu (tzv. ClickProfil), konkrétně tedy: www.paegas.cz, www.paegasprofessional.cz a www.click.cz. Při připojení přes ClickProfil však nefungují všechny stránky, takže například není možné posílat textovky z SMS brány na www.paegas.cz. Je ale možné se přihlásit do ClickBoxu Easy a posílat textovky přímo na mobilní e-mailové adresy.

U připojení na WAP je prozatím účtován pouze poplatek za přenesená data, který činí stejně jako u Go 0,6 Kč/kB. Do budoucna se počítá s tím, že by se platilo i za dobu připojení, a to 0,6 Kč za každou započatou hodinu (u WAPu i u ClickProfilu). Při surfování po Internetu pomocí ClickProfilu pak zaplatíte 0,03 Kč/kB, za což můžete získat jednak informace o produktech RadioMobilu a jednak posílání a čtení e-mailů (popřípadě textovek) přes Paegas ClickBox Easy na www.click.cz.

Go versus Twist

  Go Twist
WAP 0,6 Kč/kB 0,6 Kč/kB
ClickProfil (e-mail) - 0,03 Kč/kB
Cena za hodinu spojení 0,6 Kč 0,6 Kč*
Roaming ano, zatím jen jedna síť ne

*poplatek za spojení zatím není u Twistu účtován; všechny ceny jsou uvedeny včetně 5% DPH.

Diskuze (32) Další článek: Ukradli vám mobil? Zablokujte jej textovkou!

Témata článku: , , , , , , GPRS