Dva roky starý Honor 8 dostal Android 8, haldu nových funkcí a znovu šlape jako hodinky

Dlouho nebylo jisté, jestli dva roky stará vlajková loď Honor 8 dostane Android 8. Tomu je teď konec, na redakčním telefonu máme oficiální Android 8.0.0 Oreo a EMUI 8.0.0. Připomeňme, že telefon startoval s Androidem 6, dočkal se tedy dvou nových generací OS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Změny kopírují další telefony Honor a Huawei, těšit se tak můžete na funkci Obraz v Obraze, která umožňuje při navigaci pomocí Google Map zobrazit plovoucí okno s náhledem, s tím, že nadále můžete používat všechny ostatní funkce telefonu. Potěší také zkratky aplikací, delším podržením prstu na ikoně aplikace můžete přímo vyvolat a ovládat její vybrané funkce (toto je součástí už Androidu 7.1x Nougat, ten ale pro telefony Honor nebyl uvolněn).



Pro mě osobně je velmi užitečnou novinkou navigační tlačítko, pomocí kterého lze kompletně ovládat mobil. Kliknutím se vracíte o krok zpátky, delším podržením na domovskou obrazovku. Můžete jej posunout kamkoliv na displeji a následně vypnout softwarová tlačítka, k dispozici tak máte celou plochu displeje. Potěší přepracovaná nabídka nastavení, integrace Linkedin do telefonního seznamu nebo podrobné nastavení baterie.

Telefon je po aktualizaci velmi rychlý, jeho běh je spolehlivý, výdrž na jedno nabití je nadále velmi dobrá. Pro milovníky Antutu mám novou hodnotu: pěkných 137 000 bodů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Aktualizace se v našem regionu teprve začíná uvolňovat, v první fázi bude navíc primárně dostupná skrze aplikaci HiSuite přes počítač, později se ale začne šířit vzduchem jako klasické OTA. Výrobce si za uvolnění aktualizace zaslouží pochvalu, na příště by ještě mohl lépe komunikovat seznam telefonů, které aktualizaci obdrží, takto žili majitelé Honoru 8 mnoho měsíců v nejistotě.

Diskuze (47) Další článek: Elektronická občanka: Proč si ji pořídit, jak ji aktivovat a k čemu je to dobré

Témata článku: Honor, , , , , , , , , Honor 8, Telefon, F +, Notifikační dioda, Nová funkce, Dostál, Kovový rám, Nová generace, Podrobné nastavení, Celá plocha, SLA, Softwarové tlačítko, Užitečná novinka, Nov, Obraz v obraze, Domovská obrazovka,