„Dvanáctky“ jsou prodejně nejúspěšnější jablečné mobily od dob iPhonu 6

Navzdory zpožděnému spuštění prodejů iPhonů 12 kvůli pandemii koronaviru může Apple slavit. Podle nové analýzy od Counterpoint jsou totiž iPhony 12 obrovským prodejním úspěchem a za prvních 7 měsíců na trhu se jich prodalo fantastických 100 milionů kusů. Stejný počet se u řady iPhonu 11 podařilo prodat až o 2 měsíce později.

Klepněte pro větší obrázek
iPhony 12 předběhly v rychlosti prodeje i šest let staré modely iPhone 6 | Zdroj: Counterpoint Research

Při srovnáním s ještě staršími generacemi se ukazuje, že řada iPhone 12 je v prodejích dokonce nejúspěšnější od dob iPhonu 6 v roce 2014. Tehdy Apple zaujal novým designem a větším displejem. Tentokrát agentura prodejní úspěch přisuzuje nasazení 5G konektivity a OLED displejů ve všech modelech. Zákazníky v nákupu dokonce neodradilo ani odstranění sluchátek a nabíječky z balení.

Zajímavá je i změna priorit uživatelů. Zatímco ještě před několika lety byly větší modely těmi méně prodávanými, letos prodejům jasně dominuje největší a nejdražší iPhone 12 Pro Max, který představuje 29 % ze všech prodaných iPhonů 12. Ještě u řady iPhone 11 představoval model Pro Max pouze 25 %. Letos tak uživatelé zřejmě slyšeli na vylepšený hlavní fotoaparát. Nejvíce zabodoval 6,7" model ve Spojených státech, které se na podílu všech prodaných iPhonů 12 Pro Max podílely 40 %.

Představení Apple iPhone 12 a 12 Pro:

Diskuze (113) Další článek: Návrat klasických hodinek. Podívejte, jak vypadají Samsung Galaxy Watch4 Classic

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Counterpointresearch, Counterpoin Research, Pro +, Prodej, Counterpoint Research, Mobil, Model, Dvanáctka, Pandemie,