Dynavix: 99% čísel popisných pokryto

Dynavix přinesl aktualizaci mapových podkladů České republiky, do které zahrnul celkem 2,3 milionů čísel popisných, což představuje 99 procent. Až ke dveřím vás tedy navigace dovede i v těch nejmenších vesničkách.

Na první pohled by se mohlo zdát, že právě na vesnicích nejsou čísla popisná potřeba. Opak je ale pravdou, právě v obcích nejsou ulice, a tak navigace většinou přivedou cestovatele jen do jejího centra. Pokud míříte na konkrétní adresu, nezbývá, než se zeptat kolemjdoucích. V takovém případě doporučuji z vlastní zkušenosti především seniorky, které vždy ví, kdo a kde v jejich obci bydlí. Ve městech vás navigace přivede do ulice, a přestože je dlouhá, lze místo dohledat díky postupnosti čísel navazujících budov.

Pro zajímavost uveďme, že databázi s čísly popisnými nabízí statistický úřad zcela zdarma. Jak nám ale potvrdila Simona Dědková ze společnosti MapFactor, problém tkví jinde: "Databázi lze volně stáhnout od statistického úřadu, nicméně není úplně jednoduché ji zapracovat do softwaru a sladit systém hledání pomocí popisných čísel."

Dodejme, že stejnou úrovní pokrytí, jakou nyní nabízí Dynavix, se může pochlubit u svých navigací i Garmin.

Diskuze (28) Další článek: Slovenské O2 má webovou správu služeb. Dočkáme se také?

Témata článku: , , Statistický úřad, Popis, Milión čísel, Pop, Simona