Easy-Use: Panasonic je zpět v ČR, začíná u seniorů

O příchodu Androidů značky Panasonic ještě není rozhodnuto, ale mobil Panasonic si v ČR můžete koupit už dnes. Jde o zajímavý seniorský model.

Minulý týden jsme informovali o plánované invazi smartphonů značky Panasonic do Evropy. Dnes pro vás máme možná trochu překvapivou zprávu, že mobil téhle japonské značky na českém trhu už je. Jde však o seniorský model Panasonic Easy-Use mobile KX-TU301 a předchozí dvě informace spolu spíše nesouvisí. V Panasonicu jsme se ptali i na příchod smartphonů, v této věci však rozhodnou až příští týdny či měsíce.

Ale zpět ke kousku s „poetickým“ názvem KX-TU301. Telefon je speciálně vyvinutý pro starší generaci spotřebitelů, kterým nabízí celou řadu uživatelsky přívětivých funkcí – přehledný displej, podsvícená klávesnice, velká tlačítka, hands-free, hlasité vytáčení anebo speciální tlačítko pro tísňové volání. To ovšem v segmentu seniorských telefonů není nic nového – za vyzdvihnutí stojí spíše design. Na rozdíl od konkurence nekřičí „jsem pro staré!“, jeho design připomíná domácí bezdrátové telefony stejné značky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Panasonic KX-TU301: Před následky nečekaných pádů ho chrání nárazuvzdorný kovový rámeček.

Nový model má barevný TFT displej. Všechny fonty jsou na něm zobrazeny v bílé na černém pozadí, s cílem maximálně zvýšit kontrast. Přístroj je vybaven podsvícenou klávesnicí, telefon je tedy možné používat v šeru či v naprosté tmě. Každé tlačítko telefonu je velké a snadno čitelné. Pro ty, kteří chtějí mít větší kontrolu nad vytáčením, je určena funkce hlasitého vytáčení čísel. Při vytáčení telefon nahlas opakuje každý stisk číslice.

Na zadní straně telefonu naleznete červené SOS tlačítko, které v případě nouze stačí stisknout a přístroj automaticky zašle až pěti předem zvoleným číslům SMS, poté je postupně začne vytáčet. Volání pokračuje, dokud na něj jedno z těchto čísel neodpoví.

V segmentu seniorských mobilních telefonů už spadla cena neznačkových modelů pod 1 000 Kč. Panasonic chce za svůj kousek 1 885 Kč. Je to více než u konkurence, ale dostanete designově vydařený přístroj a značka by měla být dostatečnou zárukou kvality.

Diskuze (6) Další článek: Sony Ericsson zanikne v půli roku 2012, dále jen Sony

Témata článku: Panasonic, , Sen, Senior, Barevný tft, Pan, Pán