Elegantní OnePlus Watch poslouží ke sportování, ale i jako dálkový ovladač k TV

OnePlus podle očekávání uvedl společně s novou řadou smartphonů OnePlus 9 také svoje vůbec první chytré hodinky. OnePlus Watch se podobně jako modely jiných výrobců chytrých telefonů soustředí na stylový design, sledování fitness aktivit a také dlouhou výdrž na baterii. Výrobce je bude prodávat ve dvou provedeních (stříbrné s bílým řemínkem, černé s černým řemínkem) za 159 eur, tedy zhruba 4 200 Kč.

OnePlus Watch sází na kruhový tvar ciferníku a snaží se designem co nejvíce přiblížit klasickým ručičkovým hodinkám. Tělo je vyrobeno z ručně leštěné oceli. Později bude k dispozici i limitovaná edice ze slitiny kobaltu s displejem krytým safírovým sklíčkem. Hodinky se vyrábí v jediné unisex velikosti o šířce pouzdra 46 mm. K ovládání slouží dvojice zapuštěných mechanických tlačítek, do jednoho z nich je vyryto logo OnePlus.

Bez nabíječky až dva týdny

Hodinky jsou voděodolné podle stupně krytí IP68, je s nimi možné bez obav plavat ve sladké vodě. Dotykový kruhový AMOLED displej má průměr 1,39 palce a přepočtené rozlišení 454 × 454 bodů. Uživatel si bude moc vybrat z více než padesátky předinstalovaných ciferníků. Na dýnku hodinek najdeme snímač okysličení krve a srdečního tepu, v hodinkách nechybí ani další povinné senzory, jako je akcelerometr, gyroskop a barometr.

Důležitá je přítomnost GPS, díky které bude možné trackování sportovních aktivit i bez spojení se smartphonem. Hodinky podporují více než 110 různých cvičebních módů včetně automatické detekce běhu. Do vestavěné paměti 4 GB lze uložit až 500 písniček a ty poté přehrávat do libovolných bezdrátových sluchátek spárovaných napřímo s hodinkami. Spojení s telefonem i dalším příslušenstvím probíhá díky Bluetooth 5.0.

Klepněte pro větší obrázek

Velký důraz klade výrobce na výdrž na jedno nabití. Hodinky by běžným uživatelům měly vydržet až 2 týdny, těm náročnějším zhruba polovinu. Nabíjení probíhá na magnetické kolébce se dvěma piny a zabere pouze 20 minut. Hodinky mají vlastní mikrofon i reproduktor, takže s nimi lze vyřídit telefonní hovor, umožňují zobrazit zprávy i notifikace nebo poslouží jako dálkový ovladač k televizoru nebo fotoaparátu v mobilu. Běží na vlastní uzavřené platformě.

Diskuze (28) Další článek: Nebude to herní mobil, ale přenosná konzole s Androidem. Qualcomm chystá konkurenci pro Nintendo Switch

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , , Ovladač, Sportování, Dálkový ovladač, Watch, Fitness,