ElekSen SoftPhone: symbolizuje budoucnost ponožkový mobil?

Ke kapesním počítačům lze již delší dobu dokoupit látkovou klávesnici. Chytne se látkové šílenství i u výrobců mobilu? První vlaštovkou je ElekSen SoftPhone - vize mobilního telefonu z látky.

Společnost ElekSen je známá svou propagací látkových (ElekTex) výrobků, které hodlá prosadit snad ve všech sférách elektroniky. Nejvýraznějším úspěchem je látková klávesnice Keycase od společnosti Logitech, která je dostupná jako příslušenství ke kapesním počítačům. Nejen, že je skladná, ale lze ji také prát. Posledním úspěchem je klávesnice k chytrému telefonu se systémem Microsoft, který ve své síti prodává operátor Orange pod jménem SPV, a to od března.

Společnost ElekSen se zabývá výzkumem látky ElekTex již dlouho dobu a dá se říct, že už dnes je připravena pro implementaci ElekTextu do kategorie mobilních telefonů. Na svých stránkách sice zobrazuje možnou podobu látkového telefonu, ale stále se jedná jen o vizi. S největší pravděpodobností se čeká na zájem ze strany výrobců mobilních telefonů, stejně jako v případě firmy Logitech a její klávesnice.

  

Jaké výhody může mít látkový telefon? Bude příjemný na dotek, nebude tlačit v kapse a bude velmi skladný. Když jej však „pokecáte“ omáčkou, zůstane na něm flek. Bude chytat pachy a po delší době bude pěkně smrdět. Tak nevím, zda bych takový telefon chtěl.

Diskuse: Myslíte si, že má látkový telefon šanci uspět? Koupili byste si jej?

Diskuze (5) Další článek: Megačlánek: Eurotel DataPhone pod lupou (zkušenosti)

Témata článku: Budoucnost, MOBI, Mobil, Symbol