Energizer se pochlubil smartphony s výsuvnou duální selfie. Ukáže je na MWC

  • Energizer na MWC ukáže 26 novinek, pět z nich však už výrobce odhalil s předstihem
  • Vůbec poprvé se do akce dostává duální selfie v periskopu
  • Škoda jen použitých baterií, od Energizeru jsme přeci jen čekali něco mAh navíc...

Energizer na veletrhu MWC v Barceloně představí hned 26 telefonů, a společnost Avenir, která je pod známou značkou tužkových baterií vyrábí, nás již nyní láká na nejzajímavější novinky řady Ultimate. Mezi pěti odhalenými smartphony najdeme i dva modely se selfie kamerkou v periskopu.

Nejvybavenější novinkou bude Energizer Ultimate U620S Pop, který nabídne 6,2 s rozlišením Full HD+. Z horní hrany se bude vysouvat, u mobilů vůbec poprvé, duální selfie kamerka, která kombinuje hlavní 16Mpx a sekundární 2Mpx snímač. O výpočetní výkon se postará MediaTek Helio P70 se 6GB RAM, 128GB paměť půjde rozšířit microSD kartami. Na zádech je připraven trojitý fotoaparát (16 + 5 + 2 Mpx), snímač s nejnižším rozlišením pomůže s rozmazáním pozadí. Na boku bude na dosah ruky čtečka otisků prstů, baterie nabídne kapacitu 3 400 mAh. U620S Pop se na trh dostane v červnu.

Energizer Ultimate U630S Pop má i přes vyšší číselné označení horší výbavu. 6,3" displej dostal jen HD+ rozlišení, telefon spadl i výkonově - pohání jej MediaTek Helio P22. Nabízen bude pouze v kombinaci 4GB RAMky a 64GB úložiště, fotoaparáty jsou na zádech již jen dva (16 + 2 Mpx). Na zadní kryt se navíc přesunula i čtečka otisků prstů, všímáme si zde však i nevzhledného hrbu v horní části, jehož účel nám úplně není jasný. Výsuvná dvojselfie zůstává, baterka nepatrně povýší na 3 500 mAh. Smartphone však půjde do prodeje v červenci.

 

Výrobce baterií se moc neukázal. V řadě Ultimate se počítá s akumulátory s kapacitou jen okolo 3 500 mAh...

 

Největší plácačkou bude Energizer Ultimate U650S s 6,5" HD+ displejem, do jehož kapkovitého výřezu se vměstnala 16Mpx selfie. Na zádech bude vedle čtečky otisků prstů připraven duální fotoaparát (16 + 2 Mpx). Baterii o kapacitě 3 500 mAh půjde nabíjet zrychleně přes USB-C, což platí i pro první dva uvedené modely. Výpočetní jednotkou bude Helio P22 se 4GB RAM. Telefon se 128GB pamětí a podporou microSD karet se do prodeje dostane až v říjnu (!).

Na Energizer Ultimate U620S si budou muset zájemci počkat „jen“ do června. Jedná se o převlečený U630S s horšími specifikacemi. 6,2" displej dostal HD+ rozlišení a výřez pro 16Mpx selfie, zadní fotoaparát je stejný jako u U650S. Smartphonu dodá výkon MediaTek MT6765 se 4GB RAM a 64GB pamětí. Telefon bude k dostání od června ve dvou barevných gradientech - ve fialovo-modré a modro-zelené. Baterie však bude v řadě Ultimate zatím největší - 4 000 mAh, ve výbavě nechybí ani sluchátkový jack.

 

Energizer se pochlubil pěti novinkami, v rukávu jich schovává ještě 21!

 

Poslední novinkou, ke které Energizer něco dopředu prozradil, je Ultimate U570S. Dostane 5,7" displej s HD+ rozlišením a malým kruhovým výřezem pro selfie. Rozlišení předního a zadního foťáku je stejné, 16Mpx, k tomu zadnímu se ještě přidává sekundární 2Mpx kamerka. Na spodní hraně najdeme 3,5mm jack a microUSB, pomocí něhož nabijete 3 000 mAh baterii. Neznámé čtyřjádro od MediaTeku doplní 32GB paměť, základní model řady Ultimate půjde na trh již v dubnu a to ve třech barevných variantách.

Zdroj GSMarena

Diskuze (2) Další článek: Klesajícím mobilům navzdory: Rok 2018 byl pro Samsung po finanční stránce rekordní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Kamerka, Čtečka otisků, Displej, Avenir, Úkaz, Full HD, Rozlišení, Výřez, MAh, SMA, Energize