Eon The Dragon: hra s příběhem (+ soutěž)

I dráčci musí provést zkoušku dospělosti. Pomozte Eonovi, aby byl přijat mezi dospělé draky jako právoplatný člen. Odvděčí se vám za to skvělou hratelností a vyplněním chvílí nudy. Sedm čtenářů dostane tuto nebo jinou vybranou hru zdarma.

Dráček Eon dostal za úkol vydat se na cestu plnou nepříjemných nástrah. Na této cestě musí získat tři dávno ztracené artefakty, které mu zajistí místo mezi staršími draky. Jelikož ale žádný poutník nevydrží bez jídla, i Eon se musí snažit sám uživit. Při honbě za obživou a hledanými předměty mu však ztěžují cestu všudypřítomní nepřátelé, ať už se jedná o muchomůrku, jedovatou kytku nebo zabijáckou vosu.

 

Vždy něco překvapí

Hra je rozvrstvena do čtrnácti úrovní. I přesto, že si jednotlivé úrovně jsou dosti podobné, vždy dokážou něčím novým překvapit. Jak již bývá u plošinových her zvykem, je každá vyšší úroveň o něco těžší. Než se vám podaří dostat Eona mezi staré draky, prožijete s ním mnoho zábavy, leckde vám však dá pořádně zabrat.

 

V jednoduchosti je síla

Ovládání hry je jednoduché. Pokud si na klávesnici představíte kurzorový kříž se středem v klávese 5, máte téměř vyhráno. Připočtete-li k tomuto kříži ještě klávesu 0, nic vám již nebraní v tom, abyste se vydali na cestu plnou nástrah.

  

Tlačítka 6 a 4 slouží k základnímu pohybu dopředu a dozadu. Tlačítkem 5 se bráníte před prapodivnými tvory, na které střílíte červené kuličky. Až se budete divit, kolik ran vydrží muchomůrka červená, která vás ohrozí jako první. Pokud se vám nebude chtít muchomůrku zlikvidovat, přeskočte ji. Skákat můžete nahoru, dopředu i dozadu. Nulou v průběhu hry vyvoláte kontextovou nápovědu a potvrdíte jí vstup do další úrovně, klávesa 8 poslouží pro přikrčení Eona.

Na dlouho

S hrou se dá strávit hodně času. Čtrnáct úrovní není samo o sobě málo, přidáte-li k tomu ještě vzrůstající obtížnost, máte na dlouhou chvíli vystaráno. Při sbírání peněz, potravy a artefaktů vám pomohou sloupy vypadající jako zkamenělé kočky, u kterých si můžete nechat poradit. Vhod vám přijdou i přehledné informace v horní části displeje. Zde můžete stále kontrolovat, kolik má Eon životů, kolik nasbíral peněz a modrých hvězdiček. Hra vám občas dovolí s Eonem i létat a pak se v horní liště zobrazí, jak dlouho ještě drak vydrží ve vzduchu.

  

Jako obrázek

Musím uznat, že po grafické stránce mě hra opravdu překvapila. Všechny detaily jsou velmi dobře vykresleny. Když se Eon chvíli nudí, začne si hrát s jo-jem. Vše je samozřejmě doprovázeno zvukem.

 

Internetové tipy

Na této stránce najdete další obrazovky ze hry a tapety na obrazovku.
Nezapomeňte ani na hlavní domácí stránku hry.


Ve zkratce

Název hry: Eon The Dragon
Hodnocení: 80 %
Výrobce: Cocoasoft
Cena: 75 Kč (www.m-game.cz)

Určeno pro mobilní telefony: Nokia 3100, 3300, 3510i, 3650, 5100, 6100, 6220, 6610, 6800, 7210, 7250(i), 7650, 8910i, N-Gage • Siemens M55, S55, SL55 • Sharp GX10(i) • Motorola T720(i) 

Soutěž o javové hry

Společně se serverem m-game.cz jsme připravili soutěž o sedm kupónů pro stažení hry zdarma. Může to být Summer Games 2004, anebo libovolná jiná javová hra z nabídky serveru m-game.cz.

Stačí odpovědět na dvě velice jednoduché otázky

Diskuze (4) Další článek: LG G7020: první pán na holení (test)

Témata článku: , , Motorola T720, Nokia 3100, Nokia N-Gage, Siemens M55, Dragon, Hra, Soutěž