Ericsson A3618: malý mobil s různými barvami podsvícení

Nový mobil A3618 představil Ericsson na konferenci CommunicAsia v Singapuru. Je oproti řadě A26xx velmi malý, lehký a hlavně si na něm můžete měnit podsvícení displeje.
Nový mobil A3618 představil Ericsson na konferenci CommunicAsia v Singapuru. Je oproti řadě A26xx velmi malý, lehký a hlavně si na něm můžete měnit podsvícení displeje.

Konečně malý Ericsson

Rozměry Ericssonu A3618 jsou až nebývale malé. S hmotností 86 gramů (lze předpokládat Li-Ion baterii) má mobil rozměry 111x47x22 mm, což je oproti bezflipovým „obrům“ R320, R520, A2618 apod. docela velká změna – je to první malý bezflipový telefon této značky. Snad jen ještě ta anténa, ale i to se spraví s příchodem modelu T68.

Funkčně je na tom A3618 velmi podobně jako A2628. Má tedy rychlé psaní SMS T9, šablony, animace při vypnutí a zapnutí, vibrace (novinka u lowendových Eriků), profily a hry. Novinkou je kalendář – ten se zatím vyskytuje jen u manažerských mobilů.

Displej je grafický, má také stejný počet řádků jako A2628 (alespoň podle obrázku). Bohužel stránka Ericsson už neuvádí, zda bude či nebude WAP, ve výpisu funkcí není. Na druhou stranu tam chybí spousta dalších vlastností, jako paměť na čísla a SMS, počet zvonění, zda bude možnost skládat melodie apod. Informací je tedy zatím poskrovnu.

Jakou chcete barvu podsvícení?

Ericsson se totiž zaměřuje zejména na jednu funkci – možnost měnit barvu podsvícení displeje tak, jak to známe z mobilu Panasonic GD93. barvy jsou však jen čtyři: oranžová, červená, modrá a zelená. Pokud si chcete zkusit v reálu, jak budou pdosvícení vypadat, určitě zavítejte na stránku Ericssonu, kde si můžete jednotlivé barvy prohlédnou v interaktivním demu. Barvy lze stejně jako u Panasonicu GD93 měnit s příchozími hovory (červená pro Aničku a zelená třeba pro Martinu).

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Ericsson A3618
  • Sítě: GSM 900 a 1800 MHz
  • Velikost: 111x47x22 mm
  • Hmotnost: 86 gramů
  • Pohotovostní doba: 90–150 hodin
  • Doba hovoru: 2,5–4 hodiny
  • Displej: grafický, pětiřádkový, čtyři barvy podsvícení
  • Další funkce a vlastnosti: T9, šablony, vibrace, kalendář, profily, hry, animace
Diskuze (28) Další článek: Dataquest: iPaq začíná válcovat Palm

Témata článku: Ericsson, , , Panasonic GD93, Mobil, Podsvícení, Bar, MOBI, Barva, Malý mobil, Eri