Ericsson představil nový mobil T65

Dnes byl světu představen mobil Ericsson T65. Díky ochotě české pobočky Ericssonu jsme si mohli udělat několik fotografií již včera, navíc jsme obdrželi základní technické údaje. A protože se na webu Ericssonu objevila tisková zpráva již dnes ráno, zveřejňujeme článek dříve, než jsme původně plánovali.

Pryč s anténami

Z letmého pohledu do prezentace se zdá, že Ericsson T65 je kombinací mobilu T20e a T39m, ovšem bez antény; vzhledem pak připomíná velmi podobný model T68m, který byl představen letos na CeBITu. Nemá však barevný displej, cena by tedy mohla být podstatně nižší. Sám Ericsson ten model umístil do střední třídy, čemuž by mohla odpovídat cena okolo deseti tisíc nebo lehce nad.

Na výšku má mobil něco málo přes deset centimetrů, jeho hmotnost je nižší než 100 gramů - to by odpovídalo baterii Li-Ion. Ta je navíc pevně zabudovaná a nelze ji vyjmout! Kartu SIM vysunujete z horní části mobilu, aniž byste mobil muset rozdělat. Displej je stejně velký jako u modelu R520m, stejně tak ovládání. Zatímco u starších modelů řady T chybí kurzorové klávesy nahoru a dolů, na tomto modelu nikoliv. Přibylo navíc tlačítko pro rychlé spouštění WAPu.

Trošku originality, trošku mixu

Funkčně je mobil podobný již zmíněným modelům T20e (resp. T29s) a T39m. Podporuje EMS včetně grafického editoru obrázků a stejně jako T39m nebo R520 umí zobrazit obrázek na pozadí v pohotovostním stavu. Pro zarputilé textovkáře tu je mobilní chat, který se objevil už v modelu T29s.

Mobil umí číst e-maily, a to jak přes GPRS, tak přes HSCSD. Zda pojede přes HSCS i WAP, není jisté. Telefon má paměť na 300 čísel, nevíme však, zda bude stejně jako T39m podporovat vícepoložkový seznam. Je to však pravděpodobné, protože mobil bude podporovat i synchronizaci s PC. Ke každému kontaktu si můžete přidat ikonu (a dokonce si ji i sami nakreslit), abyste viděli, kdo volá. Nechybí ani kalendář a úkolovník stejně jako u T39m.

Mobil se objeví na trhu do konce roku, je však možné, že nás Ericsson překvapí a mobil začne prodávat daleko dřív. Vzpomeňte si na tiché uvedení modelu T20s, který přišel na trh do dvou měsíců.

A na závěr dvě oficiální fotografie z webu Ericssonu:

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Ericsson T65
  • Dostupnost: čtvrtý kvartál
  • Rozměry: 105 x 49 x 21 mm
  • Hmotnost: 94 gramů
  • Sítě: EGSM 900/1800 MHz
  • Pohotovostní doba: 160 až 300 hodin
  • Doba hovoru: 2,5 až 11 hodin
  • Telefonní seznam: 300 míst, ke každému číslu ikona
  • Další funkce: datové přenosy GPRS a HSCSD, WAP, EMS, čtení e-mailů, hlasové vytáčení a ovládání, T9, kalendář, úkoly, synchronizace s PC, 4 hry (Biorhytm, Game, E-maze, Tetris), obrázky na pozadí displeje, chat,
  • Dostupné barvy: kosmická modrá, polární modrá, romantická žlutá

 

Diskuze (192) Další článek: Paegas: už druhý Oskar v Česku?

Témata článku: Ericsson, , , Ericsson T65, MOBI, Eri, Nov, Mobil, Nový mobil, Pře