eSIM od T-Mobilu nyní jednodušeji. Místo papírové kartičky čeká QR kód v aplikaci

T-Mobile zjednoduší distribuci přístupů k eSIM kartě. To je typ karty zabudované přímo ve vašem zařízení a nahrazuje klasickou plastovou SIMku. Aby eSIM mohla fungovat, operátor do ní musí k aktivaci telefonního čísla nahrát příslušná data. Aktivace se dosud provádí naskenováním QR kódu, který od operátora dostanete na papírové nebo plastové kartičce.

Klepněte pro větší obrázek
Přímý odkaz na stažení profilu pro eSIM nově naleznete v aplikaci Můj T-Mobile

Tato ekologicky nepříliš šetrná distribuce skončí, místo toho zákazník svůj QR kód nalezne v aplikaci Můj T-Mobile společně s přímým odkazem pro stažení profilu. A aby mohl kód případně naskenovat jakýmkoli zařízením, bude uložen také v internetové samoobsluze, kam se dostane z počítače. Pro aktivaci eSIM z aplikace Můj T-Mobile je třeba mít nainstalovanou na iOS verzi 17.7.5 a vyšší, na Androidu 17.6.3 a vyšší.

Digitální eSIM je dostupná pro všechny zákazníky – domácnosti, firmy a dokonce i uživatele předplacených karet Twist. Pro ně je k dispozici na eShopu T-Mobile tzv. Twist eSIM edice s 50 minutami a 50 SMS do všech sítí + 100korunový kredit za 150 Kč. eSIM mohou využít také zákazníci virtuálních operátorů Kaktus a Mobil.cz. Vydání, aktivace i přechod z klasické SIM karty na eSIM je zdarma.

Co je eSIM a proč ji chtít ve svém mobilu?

Diskuze (7) Další článek: Lepší signál do budov a méně ošklivých antén. T-Mobile testuje nové technologie využívající sklo

Témata článku: , , , , , , Operátor, Kód, T Mobil, Zákazníci, Aktivace, Aplikace, Kartička,