Essential na zítra chystá novinku. Zřejmě se dočkáme nástupce PH-1

Společnost Essential, který stojí za smartphonem Essential Phone PH-1, na svém Twitteru publikovala informaci o tom, že zítra představí novinku. V příspěvku doslova uvádí, že „přichází nová vlna“, a nakonec přidává hashtag #EssentialPhone. S největší pravděpodobností se tak dočkáme nástupce prvního smartphonu Essential PH-1, jehož test jste si u nás mohli přečíst v prosinci.

První generace smartphonu, pod něhož se podepsal „otec Android“ Andy Rubin, byla představena loni v květnu. Telefon lákal na neokoukaný design, výkroj v displeji a na příslib „vždy aktuálního“ čistého Androidu. Budoucí úspěch telefonu byl de-facto zaručen již jeho uvedení na trh.

Brzy však nastaly komplikace. Telefon se dostal na trh o několik měsíců později, objevily se problémy s fotoaparátem a různé drobné či větší bugy, které, s ohledem na použití čistého Androidu, nadzvedávaly obočí. Spousta uživatelů PH-1 je navíc stále na Androidu Nougat, aktualizace na Oreo 8.0 se ne a ne nabídnout. A to ani nehovoříme o Oreu 8.1...

Essential Phone jsme vyzkoušeli i u nás v redakci: 

Essential již několik měsíců slibuje nástupnický model, který by mohl být představen už zítra (pokud se tedy nedočkáme jen nové barvy pro stávající PH-1). Společnost se u něj chce vyvarovat začátečnických chyb, které ovlivnily prodeje první generace. Té se po slibném začátku neprodalo ani sto tisíc kusů! Rubinův Essential Phone první generace se tak do historie navždy zapíše jako prodejní propadák.

Diskuze (7) Další článek: Exynos 9810 se ukázal v benchmarku Geekbench. Porazil i Snapdragon 845

Témata článku: Essential, , , , , , , , Essential PH-1, Essential pH, Generace smartphonu, Essential phone pH, Nová vlna, Nástupce, ESS, Andy, Slibný začátek, Essential Phone, Nov, Největší pravděpodobnost, První generace, Neokoukaný design, Novinka, Budoucí úspěch, Prodej první,