Eurotel a T-Mobile vyměňuje nabíječky k Dataphonu a MDA kvůli možné vadě

Tisková zpráva TMO:

Praha, 23. 1. 2003 – Společnosti RadioMobil a.s. a GSMobil Group a.s. se rozhodly přistoupit k výměně adaptérů, které tvoří součást nabíječky mobilního telekomunikačního přístroje T-Mobile MDA (resp. Qtek), a to všem zákazníkům, kteří zakoupili toto zařízení do dnešního dne. Důvodem tohoto opatření je zjištění, že v některých případech se plastová část zdroje může při hrubší manipulaci poškodit. Vzhledem k tomu, že se jedná o zařízení připojené přímo do elektrorozvodné sítě, rozhodly se obě společnosti k tomuto preventivnímu opatření, a to i přesto, že potřebné oficiální atesty nezávislých laboratoří CETECOM, NEMKO, TÜV a Elektrotechnického zkušebního ústavu potvrzují nezávadnost produktu. Vylepšená konstrukce nově dodávaného typu nabíječky již výše uvedené riziko zcela vylučuje.

Zákazníci T-Mobile, kterých se výměna dotýká, obdrží v nejbližších dnech poštou nový adaptér s vysvětlujícím dopisem. Ti zákazníci, které T-Mobile nemůže přímo kontaktovat, by se měli dostavit do nejbližší značkové prodejny T-Mobile, kde jim bude adaptér zdarma vyměněn. Starý adaptér by uživatelé měli buď odevzdat v nejbližší značkové prodejně T-Mobile, či podniknout všechny nezbytné kroky pro zamezení používání tohoto zařízení jimi samými, respektive jakoukoliv jinou osobou.

Výměnu starého typu adaptéru za nový pro přístroje Qtek nabízí servisní středisko GSMobil Group a.s. na adrese Kostelecká 873 v Praze 9.

Výměna zařízení bude probíhat po zatím časově neomezené období. Nově distribuované přístroje T-Mobile MDA a Qtek jsou již vybaveny výše zmíněným konstrukčně novým typem nabíječky.

Společnosti RadioMobil a.s. a GSMobil Group a.s. považují za svou povinnost upozornit na výše uvedené riziko rovněž uživatele obdobných telekomunikačních zařízení jako T-Mobile MDA a Qtek (tzv. smartphonů, které spojují výhody mobilního telefonu a počítače) distribuovaných v České republice jinými prodejci, neboť tato zařízení jsou dodávána na náš trh od stejného výrobce, a lze tedy předpokládat, že jsou vybavena technicky identickou nabíječkou.  

Další informace získáte na bezplatné Infolince T-Mobile (4603).


Tisková zpráva ET:

Praha, 23. ledna 2003 – Eurotel Praha spol. s r. o. oznamuje, že zastavil distribuci telefonů Eurotel DataPhone, vyrobených společností HTC. Důvodem je konstrukční chyba u dobíječů, které jsou součástí některých (ale ne všech) balení tohoto komunikátoru. Zároveň Eurotel v současné době informuje 332 zákazníků, aby přestali používat dobíječ pro DataPhone. Všichni stávající zákazníci dostanou počátkem příštího týdne zdarma nový dobíječ.

DataPhone je PDA a mobilní telefon dohromady vyrobený asijskou společností HTC, který je prodáván v Evropě od poloviny loňského roku. Prodává se pod různými názvy ve většině zemí západní Evropy (prodávají ho mimo jiné nadnárodní mobilní operátoři O2 a T-Mobile). Nejméně v Německu byl zaznamenán stejný problém s dobíječem jako v České republice. Eurotel ho začal prodávat v říjnu loňského roku a do dnešního dne prodal 332 kusů.

Tento telefon získal ještě před uvedením na český trh všechny zákonem požadované atesty, včetně „Prohlášení o shodě“, vyžadovaného Českým telekomunikačním úřadem. Součástí tohoto potvrzení je záznam o testování zařízení od společnosti TUV Rheinland Japan Ltd. uskutečněný mimo jiné pro Českou republiku. Před zahájením prodeje v České republice byly provedeny další testy od Elektrotechnického zkušebního ústavu (číslo EZU: 203773-01). Bohužel žádný z těchto testů neupozornil na  konstrukční vadu u nabíječe.

Eurotel dnes zastavil distribuci DataPhone a zároveň kontaktoval všechny zákazníky, na které má adresy, s žádostí, aby přestali používat dobíječ k DataPhone. Během příštího týdne Eurotel zdarma vymění všem zákazníkům dobíječe. Zaměstnanci Eurotelu budou znovu telefonovat všem majitelům DataPhone, na které má společnost kontaktní adresu či telefon, aby s nimi dohodli, kam jim je možné doručit nabíječ. Veškerá výměna je samozřejmě zdarma.

Jakékoliv informace o výměně nabíječe je možné získat zdarma na lince podpory zákazníkům (*11 z mobilního telefonu, 800 33 00 11 z pevné linky), případně v jedné z více než 90 značkových prodejen Eurotelu (jejich adresy jsou dostupné na www.eurotel.cz). Eurotel prosí zákazníky, kteří nezanechali kontaktní adresu při nákupu DataPhone, aby zavolali výše zmíněnou linkou pomoci zákazníkům, kde s nimi bude dohodnut termín a místo předání nového dobíječe.

Diskuze (11) Další článek: Soud zakázal Oskarovi srovnávací reklamu

Témata článku: , , Eurotel Dataphone III, T Mobil, Vylepšená konstrukce, T - Mobil, MOBI, TÜV, Plastová část, Euro, Mobil, Preventivní opatření, Data, Euro &