Eurotel Car Control: nová služba pro správu vozového parku

Eurotel připravil zejména pro své firemní zákazníky novou službu s názvem Car Control. Jde o monitorování pohybu, provozu a využití automobilů firmy pomocí GPS. Kompletní správu systému přitom zajišťuje přímo operátor.

Eurotel včera představil a zítra zřejmě oficiálně spustí novou službu Car Control. Ta umožní zejména větším firmám pohodlně spravovat provoz vozového parku a dostávat související informace bez větší námahy.

GPS je mocné

Do automobilu se nainstaluje GPS jednotka, díky níž bude možné zjistit relativně přesnou polohu automobilu. Eurotel bude v rámci paušálu za službu spravovat databázi, která bude zákazníkovi přístupná k nahlédnutí prostřednictvím internetu. Přístup bude chráněn heslem.

Sledovat bude možné nejen aktuální polohu vozidla, ale i jeho rychlost. To snad nepatrně přispěje k vyšší bezpečnosti. Operátor je schopen do databáze zadávat také informace o doplňování pohonných hmot. To v případě, že při tankování bude použita jedna z karet společností CCS, Benzina anebo Shell.

V rámci služby Car Control se tak ze zmíněných údajů bude zpracovávat kompletní elektronická kniha jízd. Díky možnosti sledování vozidel se zřejmě zlepší i morálka zaměstnanců – podle předběžných testování Eurotelu se podařilo uspořit až 20 % nákladů na ujeté kilometry. Právě takovou část údajně tvoří soukromé cesty, které bývají vykazovány jako služební.

Velmi solidní využití

Podrobná data, která za paušální poplatek zpracuje přímo operátor, se mohou nejedné firmě ohromně líbit. Grafy, průměrné hodnoty, rozdíly od stanovených kvót ... Zaměstnanci si dobře rozmyslí, jestli soukromě jezdit za firemní peníze. Mimo to půjde snadněji dohledat odcizené vozidlo.

Služba Car Control bude dostupná v českém a anglickém jazyce. Paušální poplatky jsou nastaveny rozumně, alespoň do konce roku 2005. Pro tuto dobu bude Eurotel službu nabízet za zvýhodněné, řekněme zaváděcí ceny.

Pro Car Control jsou nachystány tři odlišné paušální programy s názvy Standrard, Profit a Extra. Do 31. prosince 2005 bude měsíční poplatek u tarifů Standard a Profit 356 korun včetně daně. Za montáž zařízení a aktivaci softwaru spolu s kartou SIM zaplatí zákazník u těchto variant jednorázový poplatek ve výši 1 428, resp. 357 Kč. Vzniklý rozdíl se srovná při platbě aktivačního a montážního poplatku. U Standardu je to 11 299 Kč a s tarifem Profit pak 10 109 Kč s DPH. Nejvyšší tarif Extra stojí 951 korun měsíčně a jednorázově za něj dáte 1 428 Kč plus symbolickou jednu korunu za GPS jednotku.

Položka v ceně Tarif
  Standard Profit Extra
Měsíčni poplatek 356 Kč 356 Kč 951 Kč
Montáž a aktivace SIM a softwaru 1 428 Kč 357 Kč 1 428 Kč
Jednorázový poplatek za nákup jednotky 11 299 Kč 10 109 Kč 1 Kč
Poznámka: Uvedené ceny jsou včetně DPH

Tak na to si počkáme!

Po sečtení všech nákladů na jedno vozidlo vychází jako nejzajímavější prostřední tarif Profit. Vůči nejdražšímu Extra je za dva roky, na které se musíte pro získání uvedených cen „upsat“, o pět tisíc levnější. Bude ale záležet ještě na ostatních poplatcích za nestandardní služby. Jednorázová částka za aktivaci a montáž modulu je adekvátní – zvažme, že jde o GPS zařízení s jednoduchým mobilním telefonem v jednom.

Eurotel se vydal správným směrem. Car Control může být užitečná služba, která ušetří čas i peníze.

Tip: Od 1. září budou na těchto stránkách dostupné podrobnější informace o službě Eurotel Car Control

Diskuze (6) Další článek: Mobily do 10 000 Kč: to nejlepší, co můžete mít

Témata článku: , , , , , Elektronická kniha, Prostřední tarif, Euro, Euro &, Pro +, Nov, Benzina, Car +, Morálka, Firemní peníze, Park, Nová služba, CAR