Eurotel Dataphone potřetí (velký test)

Diskuze čtenářů k článku

wolf  |  28. 01. 2008 18:20

Udělejte si suprový iq test
http://cz.iq-test.eu/?d=5663

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hans  |  23. 05. 2006 18:57

Nevite nekdo, jak nastavit MP3 vyzvaneni? Musi se pry nekam do registru...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  12. 07. 2005 09:58

Zdravim vsechny uzivatele QTEKu 9090 a vznasim dotazek. Nemate nekdo, prosim, nejake zkusenosti s hadsfreeckem do auta? Bylo mi receno, ze jediny, kdo to umi je PARROT, ale pry je velice nespolehlivy. Poradte prosim, dekuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  27. 07. 2005 16:00

Já používám B-Speech Elect, je to takové prdítko za ucho, ale slouží. Jen mi někdy připadá, že signál Bluetooth z PDA je poněkud slabší, než je potřeba. Velkou H-F sadou jsem se nezabýval, protože střídám několik aut a jsem líný to přenášet. A tohle zažízeníčko se vejde pohodlně i do kasy slipů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  11. 05. 2005 12:44

Přístroj je naprogramován tak, že po každám sw-resetu se v nabídce Start objevují zástupci systémových součástí Windows, takže je třeba neustále obnovovat personální nastavení. Tento problém jsem odstranil jednoduchým postupem. Ve složce Windows jsou složky Start Menu a Start_Menu. Do složky Start_Menu je po resetu načítán obsah složky Start Menu. Takže jsem si nastavil Nabídku Start k obrazu svému, ze složky Start Menu vyjmul všechny zástupce programů, s výjimkou zástupců složek a zkopíroval je do nové složky. Já si ji nazval Zaloha. Ze složky Start_Menu jsem zkopíroval všechny zástupce, opět s vyjímkou zástupců složek, do složky Start Menu. Provedl měkký reset a panel nabídky Start zůstal v nastavení, jaké jsem si před tím zvolil. Tím se ovšem zdvojili zástupci vybraných programů ve složce Start_Menu > Programy. (Je to vidět v Nastavení >Menu ) Což jsem vyřešil tím, že tyto zástupce jsem vyjmul ze složky Start Menu > Programs a uložil si je pro strýčka Příhodu do složky Zaloha. Tedy: zdánlivě složitý problém s jednoduchým řešením.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pisálek  |  09. 04. 2005 19:14

Nikde jsem se nedočetl o Recognizeru. Prý neumí česky, ale jen "cesky". HW klávesnice česky neumí, to vím. Česky s diakritikou se tedy dá psát jedině na SW klávesničce?? Jaká je skutečnost? Můžete mi to někdo vysvětlit. Díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  09. 04. 2005 23:08

Je to tak. SW klávesnička umí diakritiku. Jak pro malá, tak pro velká písmena. Jde nainsatalovat QWERTY i QWERTZ a programátorská. K tomu ještě číselná. Další zadávání jde ještě přes různé trascribery, ale ty chtějí trochu cviku. Ale já mluvím o WM 2003 SE. Tuto druhou edici instaluje dodavatel od konce března. (Proto jsem se podivoval nad tím "žlutým displayem".)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  14. 03. 2005 15:01

Třetím týdnem si zvykám na Datphone III. Má své klady i zápory. Myslím, že technologicky se jedná o špičkové zařízení, škoda jen, že nemá EDGE, zabudovaný GPS receiver a baterii s větší kapacitou.
Co se týče telefonování a psaní SMS, se steskem vzpomínám na svou Nokia 6310 - jednou rukou zpráva za pár vteřin, zabudovaný jednoduchý kalendář a úkoly, bezproblémová spolupráce s bluetooth  hadsfree, melodie na skupiny. Dataphone III má jednu melodii, při příchozím hovoru se aktivují všechna tlačítka, občas dojde v pouzdře k nechtěnému stlačení tlačítka v okamžiku zazvonění a hovor se odmítne, s bluetooth komunikuje pouze v zapnutém stavu, v režimu Power Off sluchátko přístroj nevidí, takže jednoduší je za volantem zavolat z telefonu než rozchodit spadlou komunikaci s handsfree - volant se dá přidržet kolenem . Psaní SMS jednou rukou vyžaduje značnou obratnost, externí klávesnice je šikovná. Výběr volajícího ze seznamu o 200 jménech je pomalý. Nelze nastavit režim potvrzování doručení SMS, lze nastavit pouze pro každou zprávu zvlášť. Takže telefon mě příliš nenadch, ale dá se s ním žít.
Chtěl jsem Dataphone III využít převážně pro vzdálenou administraci, plánování (kalendář+úkoly), email, operativní získávání informací na internetu (počasí, zprávy atd.) a do budoucna navigaci pomocí bluetooth myši. Vyzkoušel jsem pocketVNC pro administraci, bohužel na vzdálené stanici musí být přihlášen uživatel, jinak nefunguje, prozatím neřeším. S kalendářem jsem vcelku spokojen, sice na Nokii 6310 jsem napsal poznámku za pár vteřin jednou rukou, na Dataphonu III to trvá déle a potřebuji obě ruce, ale má zase více možností. Přístup k mailboxu na VOLNY.CZ se mi daří pouze přes webovské rozhraní, přístup z pocket outlooku jsem nerozchodil. Dokumentaci mám už několikrát přečtenou, na webu jsem o nějakých problémech nic nenašel, z volny.cz mi upřesnili pár informací, vše by mělo fungovat. Připojím se přes GPRS, server pop3.volny.cz vidím, komunikace na portu 110 se nastaví a pak mrkvosoft vybleje vyčerpávající  hlášku "Zprávy nemohou být na Vaše zařízení přijmuty.". Tečka. Jako by se do tak malého zařízení nevešel nějaký chybový kód a podrobnější popis chyby. Odesílání přes SMTP server Eurotelu funguje, příjem z POP3 zatím nefunguje. Psal jsem na Eurotel a čekám na radu. Snad se dočkám a doufám, že si nebudu muset vytvářet mailbox u iol.cz (ČT) a přesměrovávat tam veškerou poštu, aby to fungovalo. Pokud máte někdo zkušennosti, prosím poraďte, začínám si připadat jako idiot, všem to patrně funguje, jenom mě ne.
Pěkné je, že je to plnohodnotný počítač s malým displejem a když má člověk čas a znalosti, tak se ponoří na čas do dokumentace a nějaký ten prográmek v C++ nebo v Javě si napíše a uzpůsobí si různé služby pro sebe. Je to moje první setkání s PDA a operačním systémem Windows Mobile 2003 PE a jsem spíše zklamán. Očekával jsem, že třetí verze Windows CE by mohla být už dost propracovaná. Architekturu, systémové procesy apod. zatím neznám. Z pohledu uživatele mi systém silně připomíná nepřívětivé Windows 3.0. Průzkumník je těžkopádný, při procházení adresáře Windows vždy znovu načítá všechny soubory při každém kliknutí, celý systém se často výrazně zpomaluje, občas se kousne. Sofwarový reset vzhledem k frekvenci používání několikrát denně by měl být umístěn na obrazovce "Dnes" (existují produkty třetích stran). Osobně bych navrhoval umístit ikonu po vzoru rodiny Windows do menu Start/Restart, spuštění restartu omylem neuškodí . Když si potřebujete rychle zavolat a na obrazovce se pomalu vykresluje telefon, naštve to. Při příchozím volání se zobrazí číslo a teprve po několika vteřinách je z databáze 200 záznamů zjištěn a zobrazen volající. Asi se v databázi nepoužívá indexování podle telef. čísla nebo vývojáři MS nepočítali s takovým počtem záznamů.
Občas používám Dataphone III jako bluetooth modem - bez problémů funguje. Půl dne jsem si hrál s nastavením, pak jsem všechno zrušil, poněkolikátě restartoval notebook i Dataphone, znovu spároval zařízení, nastavil a od té doby nemám problémy.
MMS se mi odeslat nepodařilo, ale to mě vůbec netrápí, možná musí být aktivováno u operátora, nevím, neřeším, chtěl jsem jen vyzkoušet.
Po třech dnech jsem přišel na to, že na stránce Dnes se zobrazí počet úkolů teprve tehdy, pokud je zařadíte do kategorie a nastavíte zobrazení této kategorie na stránce Dnes. Bohužel původní nastavení "Všechny úkoly" paradoxně nezobrazí ani jeden. Také by se hodilo, kdyby bylo možné zobrazit seznam úkolů s vysokou prioritou na stránce Dnes, zobrazuje se jen jejich počet.
Tento týden jsem přestal bojovat s budíkem Definitivně nade mnou zvítězil. Tři budíky - to je supr, stačí na nastavení na celý týden včetně víkendů. To je ale vše, co může na budíku vyzdvihnout. Dosti zásadním nedostatkem budíku je fakt, že předtím než zazvoní je vhodné provést softwarový reset , jinak je cca 30-50% pravděpodobnost, že zaspíte, protože budík se aktivuje teprve v okamžiku, kdy telefon ráno zapnete. Už mě nebaví každý večer Dataphone restartovat a tak definitivně přecházím na klasický budík. Zase je to asi jen problém odfláknutého softwáre. Možná pomůže HW reset, kdo ví.
Také mě už přestalo bavit upravovat několikrát denně vzhled obrazovky Dnes (nastavení Start/Menu) - vždy po softwarovém restartu se vrací k původnímu nastavení, nechápu, analytik asi nebyl úplně ready když připravoval zadání programátorům. Možná lze přesměrovat na flashku, není důležité, neřeším.
V Kontaktech je velké množství informací o každé osobě, několik telefonních čísel, chybí jen druhé mobilní číslo - to je spíše unikum v Česku, že jeden člověk používá více mobilních čísel, ale hodilo by se to, mám v adresáři více osob, které používají 2 mobilní čísla.
Uvítal bych měřič dat GPRS. Lze zakoupit produkty třetích stran, MS zde ponechal prostor konkurenci. Také nejsem moc spokojen, že připojení GPRS lze vypnout pouze vypnutím vysílací části, pak znovu zapnout, zadat PIN. Je to zdlouhavé. Zase existují produkty třetích stran, které umí přímo zapnout/vypnout připojení pomocí GPRS.
Abych stále jen nekritizoval, zkoušel jsem hlasové ovládání od MS, dost dobré. V češtině se bohužel nenabízí a jedná se o placený SW.
Za fotoaparát bych se na místě výrobce styděl. Nepoužitelný. Mizerná kvalita. mohl být alespoň 0,8MPx.
Chválím velikost vestavěné paměti a možnost rozšíření o SDIO kartu, výhledově uvažuji o 1GB kartě.
Našel jsem na www.proporta.com zajímavé příslušenství, které jsem v našich eShopech marně hledal, především konektor pro záložní nabíjení pomocí 9V baterie. V sadě s nabíječkou do auta a USB kabelem vychází cca na 30USD včetně DPH + 5USD doprava, což je stále cca o třetinu lepší cena než 1tisKč za samotnou autonabíječku od Eurotelu.
 
 
 
 
 
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  04. 04. 2005 18:15

S některými problémy jsem se nesetkal, ale mám několik jiných. Vadí mi např. že nelze odeslat SMS přímo ze SIM, ale pouze z Kontaktů. Ani ve Fotokontaktech, které SIM načtou, nelze SMS na číslo, uložené na SIM odeslat. Určitě na to jde napsat nějaká utilitka a pokud někde neexistuje, pokusím se o ní. Poněkud mi vadí i podivná procedura při používání WModemu, kterou už popsal někdo nahoře. To je poněkud krkolomné, ale jiné řešení jsem také nenašel. Připojování k pop3 serverům běhá naprosto bez problémů (načítám ze čtyř a nesetkal jsem se s kolizí - post, seznam, tiscali, volný). S nastavením jsem se také dost nazlobil, ale mám pocit, že přístroj vyžaduje přísně malá písmena, tedy "pop3.cokoli" a ne "POP3.cokoli". Spuštěné GPRS není třeba vypínat přes "Odpojení vysílací části", stačí "hodnědlouze" stisknout červené sluchátko.  Pak není třeba znovu zadávat PIN. A u některých aplikací výrazně postrádám tlačítko "Storno". Konkrétně u Zpráv. Pak mám po stisku OK plné koncepty prázdných zpráv.
No a na netu mi chybí nějaké fórum, věnující se tomuto přístroji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  04. 04. 2005 18:45

A zapomněl jsem na jednu drobnost, sice nepodstatnou, ale je to prostě tak. Nějak se nikde nezobrazují informace operátora. On sice nikdo nic moc neposkytuje, ale zapnutý kanál 50 (informace o buňce) nějak nikde nic nezobrazuje. Anebo jsem nenašel, kde by se to zobrazovat mělo. Člověk by to čekal někde na "Dnes", nebo v "Telefonu", ale ono nikde nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  06. 04. 2005 12:27

Ještě bych připojil několik poznatků. V mnoha recenzích a komentářích je zmiňována žlutost displaye. Já tuto informaci považuji za hloupost, protože jsem se přesvědčil, že se jedná o žluté pozadí některých aplikací, zvláště seznamů. Můj SW používá pozadí bílé (nákup konec března) a výtky považuji za názor na předchozí tovární nastavení SW. Přesto mám jednu závažnou výtku k SW monitoru. V nastavení "na šířku" je nefunkční "vyhlazování písem" i když je zapnuto.
Další výtka se týká "lišty písmen abecedy" ve fotokontaktech. Zde jsou funkční pouze první dvě záložky, tedy do "cde". Plně funkční je lišta jen ve výběru "pouze SIM". V Kontaktech ja tento nástroj poněkud rozpustilý. Někdy funguje stoprocentně, někdy vůbec. Zde bych se ještě zmínil o spolupráci aplikace Fotokontakty se SIM. Někdy načte kartu sama a bez problémů, někdy je třeba použít nejprve Správce SIM a načíst do něho kartu. Toho však nelze spustit, je-li zařízení používáno jako WModem. Proč?
Nešikovně je vyřešen způsob nastavení informační bubliny při příchozím hovoru. Zde je uživatel nucen přiřazovat obrázky, nebo fotografie k jednotlivým kontaktům, protože pouze tehdy je funkční nastavení velikosti písma a barva písma a pozadí. V defaultním nastavení, bez přiřazeného grafického doplňku, je písmo "bleší" a nelze žádným způsobem nastavit.Takže u poněkud dospělejšího uživatele, pokud chce vždy jednoznačně rozpoznat jméno volajícího, působí nastavení telefonu tak trochu infantilně. 
A jedna perlička. Manuál jsem považoval za nejen dobře zpracovaný, ale i dobře přeložený. A protože jsem několik manuálů nejen přeložil, ale i napsal, dovolím si srovnávat. A v tomto manuálu jsem narazil v Doplňku A na kapitolu "Restování Pocket PC Phone". Očekávav návod na přípravu nějaké kulinářské neobvyklosti, dočetl jsem se o způsobech resetování přístroje. Byl jsem zklamán.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
McNarik  |  15. 04. 2005 15:38

Me by zajimalo kde by se dal sehnat navod? Bohuzel se mi podarilo znicit puvodni navod takovym zpusobem ze ho jiz nelze pouzit a potreboval bych nekde sehnat novy, nevite nekdo kde se da sehnat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  17. 05. 2005 13:22

Problém "lišty písmen abecedy" vysvětlil Pavel Koza z ce4you. Nástroj si totiž nerozumí s diakritikou a počáteční velká písmena s háčkem nebo čárkou jsou pro něj nepřekonatelnou překážkou.
Narazil jsem však na jednu poměrně závažnou (aspoň pro mne) závadu, nebo spíše na nedostatek. Je-li zařízení užíváno jako externí modem, nelze se na telefon dovolat, ani z něho volat.. To však neplatí, je-li zařízení připojeno k GSM samo o sobě. V tom případě funguje vysílací část současně jako modem i jako telefon. To mě několikrát rozladilo, když jsem pracoval na internetu a někdo se mi snažil marně dovolat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  28. 04. 2005 15:16

Děkuji za radu s deaktivací GPRS - hodí se, nemusím znovu zadávat PIN. Jinak po 2 měsících používání odešlo do věčných lovišť originální pouzdro (rozpárané švy). Vzhledem k ceně nového budu reklamovat. Kožené pro Nokia 6310i mám 3 roky a bez problémů. Stejně uvažuji o nákupu kovového pouzdra na www.proporta.com, s takovým pouzdrem by se měl vyřešit problém omylem stisknutého tlačítka po aktivace přístroje při příchodu SMS nebo při příchozím hovoru. Nákup na tomto serveru je perfektní v tom, že doprava stojí pár korun, ceny jsou pěkné a do 10 dnů máte zboží v poštovní schránce. Nevím jak se řeší, když si ho z té schránky někdo vyzvedne před vámi. Koupil jsem nabíječku do auta (USB kabel+autoadaptér) a nabíječku na 9V. Bohužel s levnou 9V baterií lze dobít pouze záložní baterii, hlavní baterku to neudrží. Ještě jsem u nich koupil folii na display, podařilo se mi ji trochu ohnout a je nepoužitelá, nedrží. Nakonec jsem vystřihl ochranu displeje vystřihl z folie do kopírky, displej je hůř vidět, ale řešení skoro zadarmo a kdykoli se dá vyměnit, svoji funkci plní.
Od března se mi podařilo rozchodit email z atlas.cz , komunikaci s volny.cz jsem nerozchodil - vzdal jsem to  - a tak všechny maily směruji přes atlas.cz. Má to určitou výhodu - na atlas.cz funguje antispam a rychlé blokování a tak mi nechodí zbytečné maily (na volny.cz je tuším za příplatek). Podařilo se mi rozchodit terminálový přístup - problém byl na mé straně - zapomněl jsem vyblokovat intranetové adresy (Nastavení/Připojení/Výjimky). Šlape bez problémů, rychlost sice nic moc, na hostitelském PC nastavuji rozlišení 800x600 + minimální barevnou hloubku - na operativní řešení malých úkonů je to perfektní. Co se týče jiných terminálových služeb: VNC se spojilo pouze pokud na hostitelském PC byl přihlášen uživatel (nepřišel jsem na to, jak poslat Ctrl+Alt+Del). Symantec by měl mít ve verzi PcAnywhere 11.5 klienta pro Windows CE, jedná se o placený software. Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet. Komunikaci s hadsfree BlueTrek G2 jsem už taky vychytal. Holt PDA musí být stále zapnuté, takže buď vypnout automatické vypínání nebo v autě do nabíječky. Pak funguje bezvadně.
Přestal jsem používat aplikaci PDF Vue, protože z konvertovaných složitějších PDF souborů nepřečetla skoro žádný. Stáhl jsem Acrobat Reader pro Windows CE od Adobe a čte po konverzi všechno. Automatického otevírání PDF souborů v Acrobat Readeru místo PDF Vue lze docílit změnou v registry \HKCR\pdffile\shell\open\command a \HKCR\pdffile\shell\opendoc\command - zaměnit cestu a název stávajícího prohlížeče za plnou cestu a název Acrobat Reader: "\Program Files\Adobe\Acrobat 2.0\Reader\AcroRd32.exe" "%1". Freewary pro editaci registry jsou dostupné na webu.
Narazil jsem patrně ještě na jeden problém. Hodně volaných osob mě špatně slyší. Zkoušel jsem zapnout i funkci zesílení mikrofonu a problém se tím nevyřešil. Někdy musím do telefonu mluvit opravdu hodně nahlas. Máte podobné zkušennosti?
Osvědčilo se mi u pravidelně prohlížených stránek (webkamery, kurzovní lístek atd.) vytvořit si lokální HTML soubor s odaky pouze na nezbytně nutnou informaci na webu, např. odkaz na obrázek z webkamery, kurzovní lístek v textovém tvaru, dá se tak ušetřit za spojení (nestahují se reklamy, menu, obrázky atd.) a informace je přehledně zobrazena. řekl bych, že jsem si na přístroj zvykl a jsem až na některé nevyřešené problémy (někdy zvonící budík , pomalé odezvy nejen aplikace Kontakty ) s přístrojem spokojen. Určitě perfektní je možnost stahování potřebných mailů (na základě obdržené SMS posoudím důležitost), operativní získání potřebné informace z webu (počasí, obrázek z webkamery, mapa oblasti, telef.číslo atd.), možnost psaní rozsáhlých poznámek ke kontaktům, událostem včetně zvukového záznamu, možnost vzdálené administrace, prohlížení PDF a XLS dokumentů. Ale stejně nejstabilnější je Jawbreaker...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  29. 04. 2005 12:57

Dobrý nápad, s těmi PDF. Zápasím s nimi poněkud marně. Zkusím tedy zvolit osvědčenou variantu s Akrobatem. Díky. Problém se slyšitelností u protistrany jsem také řešil. A výsledek? Nečekané zjištění. Při držení přístroje jsem vždy jedním prstem zakrýval dírečku mikrofonu.  Proto jsem si přidělil čestný titul "trubka".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  05. 05. 2005 07:52

Ano, ano, to přikrývání malíčkem se mi taky stalo, musel jsem změnit zvyk držení telefonu, ale i bez zakrývání mikrofonu malíčkem se mi přesto poměrně často stává (ne vždy), že mě druhá strana špatně slyší. Možná je to signálem. Jednou se mi stalo, že ráno zvonící budík nešel vypnout, PDA nereagovalo na žádné tlačítko, tak jsem v polospánku nějak vyndal dotykové pero a na několikátý pokus ho vrazil do zdířky RESET. Nevím, jestli při některém z těchto pokusů jsem ho nechtěně nedostal do zdířky mikrofonu, obě zdířky jsou dost blízko u sebe. No, snad jsem mikrofon nepoškodil. V poslední době se už PDA tak často nekouše a softwarový reset provádím tak jednou týdně, spíše preventivně pokud jsou pomalejší odezvy aplikací, tak se to má dělat i podle oficiálního návodu . Nevlastníte někdo nějaké lepší pouzdro na Eurotel Dataphone III, např. některé z nabídky www.proporta.com, rád bych věděl, jestli se vyplatí koupit. Na fotkách ty pouzdra vypadají dost dobře. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  06. 05. 2005 12:34

O nákupu nováho pouzdra jsem ještě neuvažoval a ani snad uvažovat nebudu. Zatím mi stále slouží originální, i když mě překvapuje jeho značné opotřebení po tak krátké době užívání. Mám několik pseudorockersko-motorkářských opaskových pouzder s pevné hověziny, jejichž rozměr přesně odpovídá přístroji a jeho vyjímání je dokonce jednodušší a bez náhodných mačkání tlačítek.. Takže mi zřejmě bude stačit vyřešit nějakým způsobem vyfutrování, aby se přístroj neodíral o nýty uzavíracích mechanismů a bude po ptákách. A některá z těch pouzder dokonce nepůsobí extravagantně ani na opasku kalhot obleku.
Ale já bych se chtěl podělit o jednu zkušenost. Ze stránky ce4you jsem se dostal na stránky Spb Software House a jednoduchým způsobem (a za pakatel) si pořídil dva nástroje: SpbPocketPlus a SpbGPRSMonitor, k nimž je k dispozici na ce4you čeština (díky, autoři). A mám pocit, že PDA je již k obrazu mému. Teď ještě vyřešit několik nedostatků s telefonem a budu již úplně spokolen. Pořeboval bych zlepšit práci s kontakty (spolupráci se SIM) a některé funkce ve Fotokontaktech a, co mě zlobí, počítání provolaných minut. Ta počítadla, která jsou součástí systému, jsou naprosto nedostačující. Co je to například za údaj, který je v informacích o zařízení? Tam se napočítávají minuty od začátku existence přístroje až do jeho smrti? Taková informace je přeci k ničemu. A informace o minutách v Seznamu (z klávesnice telefonu) je také podivná. Pořád jsem nepochopil úmysl programátorů, co nám těmi údaji chtějí sdělit. Jeden řádek vynulovat lze, druhý nikoliv, ale co na kterém je?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  18. 05. 2005 09:31

Tak jsem v nejbližší prodejně Eurotelu reklamoval originální pouzdro zničené po 2 měsících nošení. Odešlo dost rychle . Očekávám, že reklamace bude vyřízena kladně v rámci záruky na PDA včetně příslušenství. Nicméně jsem si koupil hliníkové  pouzdro z www.proporta.com za 41USD včetně dopravy a DPH, za 3 dny jsem ho měl doma a jsem s ním velmi spokojen (až na pár drobných výhrad). Pouzdro je naprosto přesně na míru, PDA je v pouzdře pevně uchyceno. Na zadní straně pouzdra je zasunovací klapka na foťák, takže se na něj nepráší. Na boku jsou výřezy pro tlačítka nahrávání, foťáku, regulace hlasitosti, infraportu, na spodku jsou dirky pro mikrofon a reset. V horní části jsou výřezy pro sluchátka, on/off a stylus. Pro přístup k externí paměťové kartě je nutné pouzdro otevřít. Při zavřeném pouzdře jsou k dispozici ovládací tlačítka telefonu, je vidět na celý displej (sklo či plast). Tlačítka Start,Pošta, MSIE a OK nejsou v zavřeném stavu dostupná. V pouzdře jsou ještě výřezy pro reproduktor a obě diody. A také pro USB konektor. Bohužel přes USB konektor vede zavírací klapka, takže v zavřeném stavu nelze připojit (trochu nešikovné). Celý vnitřek pouzdra je polstrován neoprénem (výborný nápad). Horní krytku lze otočit o 360 stupňů, ale s přidělaným šroubkem na přichycení za opasek do zcela nejde, šroub se opírá o sklo. PDA se z pouzdra nepříliš dobře vyndavá a myslím, že při častém vyndavání/zandavání (PDA do kolébky)  se mohou opotřebovat plastové úchytky, které jinak perfektně drží PDA. Přešel jsem proto na připojování pomocí USB kabelu místo kolébky. Na pouzdře je perfektní hlavně to, že při příchozím hovoru nebo zprávě je chráněn dotykový displej před náhodným dotykem a nemůže dojít k nechtěnému odmítnutí hovoru či spuštění programu, čímž jsem vyřešil jeden z dosti nepříjemných problémů s PDA. Pokud se zakáže automatické vypínání PDA a zapne se bluetooth, naprosto bezchybně spolupracuje s BT handsfree BlueTrek G2. Výborně je vyřešeno i vysouvání klávesnice, spodní část pevně drží v otevřeném pouzdře a horní lze vysunout. Celé pouzdro působí dost kosmicky, velmi dobře však chrání PDA a hlavně dotykový displej. Díky větším rozměrů a váze nebude patrně vyhovovat každému. Řekl bych, že i cena za takto kvalitní pouzdro je přijatelná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  18. 05. 2005 09:52

Sleva 10% na www.proporta.com po zadání slevového kódu PASSITON10 (na hardware tuším kromě GPS).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  18. 05. 2005 14:01

Na některých serverech jsem zaznamenal nejenom názory, ale i zkušenosti s tím, že kovové pouzdro se funkčně chová jako faradayská klec, čímž se poměrně znatelně (údajně) snižuje kvalita signálu. Jaké máte zkušenosti? Jinak, pouzdro je co do vzhledu vyvedené a poměrně se mi líbí. Líbilo by se mi např. v provedení leštěné anticoro, nebo stříbro. Ale to už je poměrně extravagance a záležitost zakázky pro šperkařskou firmu. Ale takový dárek mi nikdo nedá.
A jeden typ na konec: Atomatické spuštění programu po staru přístroje: Můžete si vytvořit zástupce programu a umístit ho do vytvořeného adresáře : Storage\windows\StartUp. Neumí však spustit programy umístěné na StorageCard.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  19. 05. 2005 09:35

Mám pouzdro pár dní a nezaznamenal jsem žádné hmatatelný rozdíly v kvalitě signálu. Včera jsem z rychlíku vzdáleně administroval počítač a odezvy byly zcela normální, tedy normálně pomalé, jelikož PDA nemá HSCSD, ale jen CSD na 9,6kb. Ani při telefonování s PDa zcela uzavřeným v pouzdře jsem nepoznal žádný rozdíl. Ale souhlasím, že by se kovové pouzdro mělo chovat jako faradayská klec. Ale i samotné tělo PDA je ze slitiny, konstrukce automobilu je také faradayská klec (...až na Thalii s plastovými blatníky ).
Dnes jsem zkoušel připojit přílohu k emailové zprávě na PDA a nabídla se mi zase jiná obraziovka pro výběr souboru z PDA, tentokrát v seznamu složek nejsou nabízeny všechny složky. Mám složku My Documents v hlavní paměti i na kartě, po výběru My Documents ze seznamu složek se mi nabídnou soubory pouze z karty, ale chybí soubory z hlavní paměti. Ale při výběru Všechny složky se zobrazí správně všechny dokumenty. Je to škoda, že není jedno standartní přehledné rozhraní pro výběr souborů, každý program používá něco jiného, vlastního. Vypadá to, že jednotlivé komponenty Windows Mobile 2003 PE jsou od různých firem a programátorských týmů. 
Váš tip na spouštění souborů po spuštění je šikovný, vyzkouším. Ještě jsem stáhnul Total Commander for PocketPC, jedná se o freeware verzi, jsem zvědav na možnosti a rychlost práce se soubory v PDA.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  30. 08. 2005 15:17

Tak už jsem vlastníkem tohoto obdivuhodného strojku přes půl roku. Dostal už i jméno, říkám mu "oný bozmeg", zní to skoro jako "... qtek". Za těch pár měsíců se bozmeg moc nezměnil. Změnit jsem se musel já - už jsem se naučil do telefonu pořádně křičet, aby mě na druhé strně bylo slyšet, a opět s sebou nosím tužku a papír, abych si mohl rychle poznamenat číslo nebo adresu, bozmeg to v reálném čase nějak nestíhá, asi pořád hltá mraky objectového kódu. No a večer to pak v klídku přepíšu do telefonu a synchronizuju s PC. Budík jsem přestal používat, koupil jsem si budík do zásuvky, už mě nebavilo poslouchat buzení o pár hodin později nebo vůbec. Ale abych ho jen nepomlouval, párkrát mi v létě pomohl když jsem potřeboval zjistit z ciziny předpověď počasí nebo číslo na odtahovku (jen na okraj zavzpomínám na před-flashové časy internetu, kdy se přehledná stránka dala napsat v DHTML a měla malou velikost. Nyní v době ADSL, flashí a pluginů, které jsou stejně z bezpečnostních důvodů zakázané, začínám mít problém najít stránky, které si zachovají svoji informativní hodnotu i při prohlížení z telefonu nebo při vypnutých pluginech. Vrcholem této hrůzy je pak třeba černá titulní strana bez jakéhokoli textu). Stačil jsem ztratit oba stylusy a smířil jsem se s cenou cca 400,-Kč za sada od ET, ale minulý týden je neměli ani na centrálním skladě! Zkusím zahraniční eshopy. Musím ocenit, že mi oný bozmeg posloužil jako skvělý překladatelský slovník. Také jsem si z něj chtěl udělat palubní počítač do auta a koupil jsem diagnostiku OBDII i se softwarem a kabeláží. Skončilo to fiaskem. Jednak moje vozidlo není nové, nebylo vyrobeno v USA po roce 1996, ani reimportováno přes USA po roce 1996, takže není OBDII kompatibilní a v Evropě se s tím začalo velmi nedávno. Jenže, i kdybych měl OBDII kompatibilní vůz, tak bych neuspěl. Sériový kabel přes nulový modem s notebookem funguje, s bozmegem přes Activesync a Terminal také, software funguje, diagnostický interface také, každá komponenta je funkční. Pokud vše propojím,  nefunguje nic, ani inicializace diagnostiky. Nevím kde je problém, jestli v hardware oného bozmega (výrobce - snad HTC - asi není velká firma, nenašel jsem skoro žádné info na webu), ve firmware, v software Micro$oftu, v lokalizaci nebo v kabelu z Číny. Každopádně uživatelům nejen iPAQů to prý funguje. A jeden postřeh na závěr. Pokud vlastníte oný bozmeg a při volání se vám několikrát za sebou hovor spojí, čas běží, ale nikdo se neozývá, nezkoušejte znovu vytáčet, ale okamžitě restartujte oného bozmega, po najetí se vše spraví, běží na něm wokna . Také bych se rád optal, zdali se dá někde sehnat poslední verze firmware, je-li k dispozici (1.40 ?). Vím, že ve Francii má QTEC slušnou podporu a nabízejí upgrade firmware na 1.40 EN, ale jen pro své zákazníky dle IMEI . (ET jsem nezkoušel).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dominik  |  16. 01. 2006 20:53

Jak je to s tim budíkem?? Je pro mně dost důležitý,, jak je možné, že buď nezazvoná a když tak o něklik hodin déle???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  28. 04. 2005 15:28

Hned na začátku jsem všechny kontakty ze SIM překopíroval do Kontaktů. Myslím, že to má smysl, protože ke kontaktům se dá přidat daleko více užitečných informací, než na SIM. Když čtu o problémech, jsem rád, že jsem překopíroval všechny kontakty hned na začátku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VIX  |  29. 04. 2005 11:02

Ještě jednou jsem zkusil připojení přes volny.cz, POP3 server mám nastaven na "pop3.volny.cz" (malá písmana), ale při pokusu o připojení se mi chvíli vrátí chyba "Zprávy nemohou být na Vaše zařízení přijmuty. Zkontrolujte, zda jste připojeni a že nastavení služeb je správné. Poté zkuste operaci opakovat." Připojuji se pomocí GPRS Internet. Připojení na atlas.cz mi funguje bez problémů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  29. 04. 2005 13:05

Tady opravdu nemám žádný nápad. Mně chodí volný bez problémů. Jestli nebude nějaký problém v nastavení profilu na serveru. Ale to se mi zase nezdá, protože by nešly zprávy stahovat ani na PC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ota z Brna  |  05. 04. 2005 13:29

Díky za konečně rozumný názor s klady i zápory. Měl jsem jej půjčený 5 dní a k některým závěrům jsem došel také, i když jsem jej netestoval až tak moc do hloubky-jen základní věci-telefonování, SMS, kalendář, Úkoly, Budík. Internet, Poznámky. Po odzkoušení Treo600, HP 6340a DataPhoneIII už jsem si myslel, že mám přehnané nároky na podobné zařízení, jak vidím, tak nejsem sám, komu vadí absence některých samozřejmých věcí u zařízení v ceně 20 litrů. Prostě jen chci přejít z Nokie 6310i a Tungsten E na jedno zařízení.
Kromě výše uvedených mi trochu vadilo, že při zapínání nebo vypínání telefonu telefonu jednou rukou se mi občas snažila vyjet klávesnice (měl jsem testovací vzorek, asi byl už více vychozený), absence profilů je bez diskuse, protože jsou prostě nutné. Vyjímání z pouzdra chce trosku zručnost, mám obavy, že dřive nebo později telefon jednou upadne, protože jej není za co rozumně uchopit (četl jsem někde, abychom konečně zapomněli na anténky-měl jsem na zkoušení HP 6340 s anténkou a o 100% lepší manipulace při vyjímání z pouzdra!)
Jedna maličkost-blikající LED dioda nutí v ložnici umístit DataPhone pod postel, a to ještě tak, aby se neodráželo světlo v nábytku.
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wulfik  |  25. 04. 2005 13:11

Tak ty úkoly jsem taky řešil a přišel jsem na to, že to dělá jen po úplné aktualizaci (lokalizace) a ještě jen tehdy pokud vlezu v položce Dnes do nastavení úkolů a a přenastavím zde něco.
Pokud zvolím jen malou aktualizaci (lokalizaci) tak je vše v pořádku a můžu v položce dnes u úkolu nastavovot cokoli.
Takže problém je OPĚT V LOKALIZACI. Ostatně tech problému s lokalizací je tam víc.
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  25. 04. 2005 14:00

Lokalizace může i za nepříjem lokálních zpráv. Již jsem se tím zabýval. Pokud zruším lokalizaci, zprávy jsou přijímány naprosto korektně. Když jsem poslal dotaz na tento problém Eurotelu, odpověděla mi odpovědkyně Kateřina Adametzová, že se mám dojít někam zeptat. Nejlépe na prodejnu. Tak by mě zajímalo, za co tam Eurotel tyhle lidi platí! 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vion  |  24. 02. 2005 20:43

kamosovi instalovali GPRS do notesa primo v eurotelu a pak mu dosel ucet 40tis ikdyz mel data nonstop :)
bylo to pro nej psycho, uznali chybu
me se stalo neco podobneho pred 2 lety jednalo se sice jen o 700 kc, ale vse taky uznali a jeste se omluvili
myslim ze jde o jednotlive lidi tam, zalezi na koho narazite


Petr ze Zlína

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David  |  23. 02. 2005 21:27

Trochu OT ale určitě by jste to měli vědět aby jste si mohli udělat svůj vlastní obrázek o solidnosti této firmy:

Pozor na ty %@?!! z firmy Eurotel,

ono se to možná nezdá ale když využijete ten jejich GPRS může se Vám stát jako mně, ze to vůbec několik dní nepojede (když máte předplacený internet na měsíc) a po skončení předplacenky se na 40 minut připojíte a zaplatite za to neuvěřitelných 150 Kč !!!!!

Jinými slovy stažení průměrné www stránky u tech !@%! stojí cca 8 Kč !!!!!

Když chcete něco reklamovat (třeba že nefunguje to za co jste zaplatili) drze Vám řeknou at pošlete dopis !!! (halooo, bavíme se o telekomunikační firmě nebo o poště?) na nějaké jejich oddělení v praze, že oni Vám časem odpoví.

Ta eurotelí pakáž fakt neví kde by ještě kradla :( Vydělávají na obsahu www stránek které jim nepatří a ještě si za to učtují takové ceny že to je neskutečné.

Na čase aby je někdo zažaloval jako ten maník co úspěšně zažaloval banky, že jsou moc drahé a učtují položky navíc.




David - VELMI NESPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK EUROTELU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
remo  |  15. 02. 2005 10:40

zatial som nenasiel ako nastavit MP3 ako zvonenie.
 
nemate niekto doby link na free aplikacie??
dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  11. 02. 2005 02:43

je to podobny na Qtek 9090 nebo na Xda IIs. diky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
TomasW, TomasW  |  06. 02. 2005 23:13

Pokud by byl zájem, na diskuzním serveru modaco (asi to nejlepší na diskuze o všech platformách smartphonů na netu) by nám udělali naší jazykovou sekci, podobně jako to mají Dánsko, Holandsko nebo Filipíny...
Pokud by byl o to zájem, musíme ho prokázat. Prozatím by stačilo odpovědět cokoliv do této diskuze:
http://www.modaco.com/index.php?showtopic=200293
nebo tady:
http://www.modaco.com/index.php?showtopic=200468
Píšu to do všech možných diskuzí o WM platformě (protože tady není žádná "hlavní" diskuze nebo stránka jen o Smartphone a Windows Mobile).. Omlouvám se jestli jste to už četli někde jinde...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
karel  |  06. 02. 2005 15:47

mate uz nekdo reseni jak to pripojit na NET pomoci PC , MDA III a bluetooth, pokud to pripojim objevi se sluchatko, jako hovor a pak to napise pripojeno pomoci *99# a za chvili spadne.. nevim co dal a asi na to brzo slapnu !!! Take bacha na software mNOTES k synchronizaci MDA III a Lotus Notes - pomoci tohoto softu jsem prisel o veskera data na disku !! Vymazala me pri odinstalovani cely disk !!!! Bacha !!

K

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zden  |  08. 02. 2005 18:40

Tohle spojeni MDAIII (DPIII)  - bluetooth - PC prostě nechodí asi nikomu. Jediná možnost je kontaktovat operátora, čím více nespokojených zákazníků, tím větší naděje, že to bude někdo řešit. ET prý už řeší..... TM nevím, ale doufám, že také.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel  |  09. 03. 2005 19:11

Pravda je ta, že T-mobile uznává, že MDA III s BT jako modem nefunguje! Mám to černé na bílém, vrátili mi peníze. V protokolu stálo, že TMCZ nebude provádět žádné změny ve FW az účelem opravy z důvodu malého zájmu uživatelů. Do nebe volající!!! Na co ten krám teda máme??? Mimochodem, to stejný na MDA II běželo bez potíží, takže podle mě to je nehorázný BUG a hoši by to měli bez meškání a výmluv okamžitě odstranit!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  09. 03. 2005 19:33

Funguje Vam aspon pripojeni pres USB kolibku? Me se podarilo stahnout jakesi ovladace na kterych to bezi jako USB modem. Pred vytocenim to ale vzdy chce restart, takze bych uvital BT reseni - z toho co tady pisete to vypada, ze s tim sice muzu dojit do ET, ale tam zatim nic nezmuzou. Jinak ten link na ovladace je http://www.windowsmobile.it/_private/WirelessModem_USB_files.zip

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dawson  |  04. 02. 2005 13:42

..na klavesnici kupodivu psat celkem jde - tedy kdyz clovek nema vylozene misto prstu spaliky..spis je problem s pouzdrem - dodavane pouzdro neni vzhledem k manipulaci (MDA musite cele vyndat, aby jste vubec neco videli na displeji) - Krussel dela hezke pouzdro, ale vzhledem k vysuvne klavesnici ma spodek otevreny a tim je cely uchyt v pouzdru resen misto klasickeho pevneho obepnuti jakymsi pruhlednym prouzkem pres display :) ..no vzkutku to byl asi orisek..manual k MDAIII od T-Mobilu delala, resp. vypustila do obehu zdrejme nejaka veprova hlava - je psan velice vtipne: "Sem vlote kartu MMC/SD nebo pislusenstvi SDIO", "Penosna nabijeka a autonabijeka Vam umouni nabijet Vas pistroj bez pouiti kolebky" :) ..neni to bohuzel problem pouze techto vet - toto vtipne podani provazi cely manual.. osobne mam spatnou zkusenost s nastavenim Wifi VS GPRS..pri "holem" stavu, kdy pripojeni GPRS nebylo nastaveno, se Wifi nakonfigurovalo samo a bezne pripojino..po nastaveni a zprovozneni GPRS a naslednem aktivovani pripojeni pres Wifi jsem byl samozdrejme vyzvan k zadani noveho nastaveni pro pripojeni na Internet - avsak v tomto novem nastaveni mi nebyla nabidnuta polozka Wifi - pouze GPRS, BlueTooth...mozna to je v rukach a tak jsem zavolal na infolinku T-Mobilu..tam mi bylo zdeleno, ze nemaji k tomuto MDA dokumentaci..pri pokracujicim rozhovoru ve smyslu "ale ja se nepripojuji na sluzbu od T-Mobilu, ale na nas Wifi point pres jineho providera"  byl urychlene ze strany operatora hovor ukoncen..pokud ma nekdo s timto zkusenost, prosim poradte :) ..zdrawi Daw

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radek  |  04. 02. 2005 11:44

nevite nekdo, jaka je max. velikost pam.karty. potreboval bych aspon 1GB.bude to s touhle kartou chodit bez problemu?
dik.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dawson  |  04. 02. 2005 13:07

..mam v tom 1GB Preteca a chodi bez problemu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Elven  |  03. 02. 2005 19:49

chci někoho vidět, jak půjde a bude psát mail s vysunutou klávesnicí, protože když si vemete foto v porovnání s kreditkou, zjistíte, že komunikáto má na výšku s vysunutou kláveskou rozměr, jako dvě kreditní karty, připočítáme šířku a máme téměř nepoužitelné monstrum, sorry, ale trochu kompaktnosti by se hodilo, klávesnice je dobrý nápad, ale lze řešit i jinak a ne jenom alá 9500...je hromada možností
závěrem říci, že nám dodali konečně tu správnou tvárnici na stavbu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
zobec michal  |  03. 02. 2005 18:17

Je to krám!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jarda  |  03. 02. 2005 11:29

Jako nejvetsi slabinu vidim v naproste nepouzitelnosti aplikace SIM Toolkit. Pokud prijde bankovni zprava mate zhruba tak 2 sekundy na jeji prohlednuti,jinak zmizi s displeje...a je fuc...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
remo  |  03. 02. 2005 14:29

no ja som SIM toolkit videl iba raz a odkedy som na neho klikol som uz nenasiel, neviete kde ho hladat???
dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rastaf  |  04. 04. 2005 17:35

Programy -> Eurotel. (Anebo je to v Systému? Ale určitě Eurotel.)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vašek  |  03. 02. 2005 11:09

Jaké máte zkušenosti s připojením PC k internetu přes DP III ? Mě funguje vše až do doby, než se PC registruje do sítě. Pak to oznámí chybu, že provoz linky PPP byl ukončen a GPRS spojení spadne. Je problém v AT příkazech?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
S55  |  03. 02. 2005 12:38

Nevim, jestli lze pouzit analogii s MT, ale tenhle problem mi nastava prave pri potizich s GPRS. Nevim, jaky ma byt symbol na displeji komunikatoru, kdyz je GPRS pouzivano, ale to, ze je dostupne, nestaci.
Zkuste se po padu spojeni z PC hned komunikatorem pripojit na wap. Jestli to nepujde, je to i u webu vinou GPRS.
Take zkuste pro zprovozneni pripojeni k webu SW ComCentre (od t-mobile), popr. ??? (Eurotel), ale nevim, zda bude komunikovat s "volaci" casti MDA.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zden  |  04. 02. 2005 08:23

Přes bluetooth tohle připojení pomocí WModemu nechodí vůbec, respektive přesně jak Vašek popisuje, přes USB musím spustit nejdřív Wmodem, vybrat USB a potom připojit DPIII k PC. Rozchodil to spojení vůbec někdo korektně?? Eurotel prý chybu řeší, ale už nějak dlouho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
karel  |  06. 02. 2005 15:50

me to taky nechodi a uz s tim bojuju 2 dny... nejde me to ani prez USB.. jak to nastavit ????

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zdenous  |  17. 08. 2006 18:11

Už někdo rozchodil GPRS přes BLUETOOTH?
Díky
Z.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zdenous  |  28. 08. 2006 16:20

Tak už mi to chodí. Pokud by to někdo potřeboval, ozvěte se mi SMSkou na 724 222 175.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chroustal  |  03. 02. 2005 10:54

Myslím si, že chybějící EDGE nelze brát za nedostatek, Protože je to "Eurotel Dataphone" a Eurotel Edge neprovozuje. Toto lze brát jako minus pouze u T-Mobile MDA III

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 03. 02. 2005 10:59

Vy víte, co bude za pár týdnů a měsíců? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
remo  |  03. 02. 2005 10:35

No ja som kupil vcera jeden pouzivany. Bol kupeny v polovici prosince. Vysuvna klavesnice javy znamky znacneho vyvaklania. V spodnej casti je to dost slabe a znacne sa posuva horu a dolu dobreho pol centi kym narazi na znacnejsi odpor. Vo vysunotom stave je to zatial dost dobre a tam klavesnica drzi bez akehokolvek pohybu.
Chcel by som poprosit o radu kde sa daju stiahnut volne applikacie nech to mozem poriadne otestovat.
dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
zobec michal  |  03. 02. 2005 18:25

Nauč se PSÁT!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
remo  |  03. 02. 2005 23:42

ale nepovedz. konstruktivny prispevok do debaty. take si mozes nechat pre seba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ondra  |  03. 02. 2005 09:55

(Pokud máte zájem o reklamu, kontaktujte naše obchodní oddělení. Redakce)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fuck Off  |  03. 02. 2005 09:35

V Internet Explorelu se dá nastavit: Vzhled/Jeden sloupec. Potom to funguje tak, že i vlak-bus se roluje nahoru a dolu a ne do stran. Funguje to prakticky na všech stránkách. To že nepodporuje víc oken je sice pravda, ale alespoň se to okno otevře. Kromě toho, to jde otočit o devadesát stupňů, ale bohužel v jen nastavení a ne v Explorelu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Kuruc  |  03. 02. 2005 10:35

Ano, máte pravdu. Většina stránek se přeskládá vcelku použitelně  
ad Vlak-bus - tady jsem spíš narážel na skutečnost, že se neotevře WAPová verze i přesto že zadáte wap.vlak-bus.cz. Když to uděláte v mobilu, otevře se čistě textová, naprosto dostačující a nenáročná verze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jenik  |  03. 02. 2005 08:45

 Nedá se ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dave777  |  03. 02. 2005 08:47

Čti pořádně, hned v úvodu se píše o SD/MMC

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Kuruc  |  03. 02. 2005 08:50

V horní hraně se ukrývá slot pro paměťové karty Secure Digital/MultiMedia Card. Je aktivní, akceptuje tedy rozšiřující funkční moduly

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jenik  |  03. 02. 2005 08:54

JO díky jsem slepec, asi..
Chci si koupit neco co bude mít Widrous + wifi+infra+bluetooth+možnost dát kartu s GPS...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Kuruc  |  03. 02. 2005 09:04

Pokud je pro vás navigace prioritou, mrkněte na All-in-one řešení v katalog.mobilmania.cz. Jde konkrétně o modely Acer n35 GPS a Yakumo Delta 300

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dr. Prcíř  |  03. 02. 2005 11:17

No tak to přímo pro vás nabídne HP komunikátor s EDGE i s GPS .
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2005/050202b.html 
HP iPAQ Mobile Messenger, integrates wireless voice, high-speed EDGE data networking and versatile GPS navigation technologies to meet global business and personal communication needs.(1,2,3,4) With a built-in keyboard to easily compose email, notes, text and instant messages and data delivery rates up to four times faster than dial-up,(2) the new iPAQ will allow users to quickly stay connected to vital business information. A technology demonstration of the iPAQ Mobile Messenger is planned at the 3GSM World Congress later this month

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jenik  |  03. 02. 2005 08:45

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jenik  |  03. 02. 2005 08:45

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mac  |  03. 02. 2005 08:25

nepouzitelnej kram. displaye s rozlisenim 240x320 by meli zakonem zakazat, protoze ti blbecci je neprestanou montovat.
Brouzdani na webu pri rozliseni mensim nez 640x480 nelze realizovat. Zesrotovat, zlikvidovat, konec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dave777  |  03. 02. 2005 08:46

Á, pan chytrý, který nemá ani na bazarové MDA I, tak pyskuje....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  03. 02. 2005 09:40

Musim se pana "CHYTREHO" zastat, pane, co mate zapotrebi sdelovat svetu, ze jste mel 45 mobilu.

-------------------------------

Socka Jirka, co vsem zavidi a nemel 45 mobilu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
rks747  |  03. 02. 2005 10:20

Já na své N7610 s pouhými 176x208+NetFront v.3.2 surfuju na webu bez problému, ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor