Eurotel Smartphone: novinka s operačním systémem od Microsoftu

Eurotel obohatil svou nabídku o další telefon. Známe jej pod názvem Orange SPV. Jedná se o první mobilní telefon využívající operační systém Microsoft Smartphone 2002. Jaké má funkce a kolik bude stát?

Eurotel představil zajímavou novinku. Do své nabídky zařadil další mobil, který se bude prodávat pod značkou Eurotel. Jedná se o tzv. chytrý telefon, který má na trhu konkurovat podobně raženým modelům zejména od Nokie a Sony Ericssonu. Mobil je znám pod názvem Orange SPV, výrobcem je OEM firma HTC. Zejména asijští výrobci praktikují způsob, kdy vyrobí telefon a poskytnou jej evropským operátorům. Ty jej pod vlastním názvem zařadí do své nabídky. V poslední době jsme se tak mohli setkat s názvy typu MDA, Dataphone či XDA.

Eurotel Smartphone patří mezi první mobily s operačním systémem Microsoft Smartphone 2002, který původně vychází z PocketPC. Microsoft má v oblasti tzv. chytrých mobilů vůbec těžkou pozici, konkurenční Symbian má na tomto poli daleko větší náskok, a to hlavně díky podpoře velkých výrobců typu Nokie, Sony Ericssonu či Siemens.

 
Výrobcem tohoto Smartphonu je asijská firma HTC

Přístroj je kompaktních rozměrů, narozdíl od Nokie 7650 či Sony Ericssonu nenabízí řešení v podobě vysouvací, či odklápěcí klávesnice. Co se týče konstrukce a designu, mobil vyznává tradiční koncepci. Konkrétními rozměry a váhou patří spíše do slabšího průměru, v porovnání s ostatními smartphony na tom však není až tak zle.

Dominantním prvkem tohoto telefonu je bezesporu displej. Ten nabízí v rozlišení 176 x 220 pixelů velmi solidních 65 tisíc barev a vejde se na něj až 10 řádků textu. Svou kvalitu by měl prověřit v množství aplikací, které mobil nabízí. Jejich výčet splňuje všechny požadavky přístrojů tohoto typu. Pokud výbavu srovnáme například s PocketPC, chybí jen Word a Excel. Operační systém Microsoftu však představuje velmi širokou rozšiřitelnost, tudíž nebude problém spoustu softwaru doinstalovat. Pro tento účel slouží kromě vnitřní paměti o velikosti 16 MB také paměťové karty.

  
Tento smartphone nabízí i mobilní operátor Orange

Mezi obvyklé funkce patří podpora rychlých dat GPRS, kterou lze využít jak pro připojení k webu prostřednictvím prohlížeče Internet Explorer, tak pro WAP. S počítačem je možné smartphone propojit prostřednictvím infračerveného portu, nebo USB kabelu. Součástí příslušenství by však měla být i Bluetooth karta. Nechybí ani multimediální zprávy MMS, ty lze využít s přídavným digitálním foťáčkem. Eurotel bude tento Smartphone prodávat za zvýhodněnou cenu 12 995 Kč, plná cena je stanovena na částku 18 995 Kč včetně DPH. Součástí základního balení je paměťová karta MMC o kapacitě 32 MB, USB kabel, digitální foťáček, headset a kožené pouzdro.

Technické parametry:

  • Eurotel Smartphone
  • Váha: 126,5 g
  • Rozměry: 120 x 50 x 23,5 mm
  • Baterie: Li-lon 1000 mAh 
  • Výdrž: délka hovoru 180 min, pohotovostní režim 90 hodin
  • Síť: GSM 900/1800/1900 MHz
  • Funkce: GPRS - class 8 (4+1), WAP, infračervený port, MMS, Java 
  • Displej: barevný grafický TFT LCD displej (176 x 220 pixelů, 65 tisíc barev), až 10 řádků textu (12 řádků včetně ikon), velikost displeje 35 x 45 mm
  • Aplikace: Windows Media Player, Internet Explorer, Active Sync (synchronizace poštovního klienta v PC s daty v mobilním zařízení), MSN Messenger
  • Paměť: 16 MB interní paměť + možnost přídavných paměťových karet
  • Výbava: SDIO / MMC slot, hlasitý odposlech, hlasový záznamník, polyfonní melodie, vibrační vyzvánění
  • Zábava: stahování vyzváněcích melodií a loga na displej, editor melodií 
  • Organizér: kalendář, hodiny, datum, budík, kalkulačka, HryPredikce textu při psaní SMS, dlouhé zprávy 
  • Příslušenství: přídavný digitální foťáček, SD paměťové karty, Bluetooth karty, WiFi moduly
Diskuze (26) Další článek: Oskarův web konečně na adrese www.oskar.cz

Témata článku: Microsoft, , , , , , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle, Operační systém, Euro &, Euro, Novinka, SMA, Nov, Smartphone, Systém, Micro, Mic, System