Eurotel Tandem a T-Mobile Partner: ušetřete, kde se dá

Eurotel a T-Mobile nabízí možnost zřízení dceřiných SIM karet k vašemu stávajícímu paušálu. K čemu je to dobré? Můžete ušetřit nemalé peníze při volání ve skupině, ať už se jedná o rodinu, přátele či firmu. Nabízíme vám kompletní přehled těchto služeb, včetně alternativy Oskara.
Kapitoly článku

T-Mobile Happy Partner

U T-Mobilu služba funguje trochu jinak, základ je ovšem stejný. Majitel SIM karty s aktivovaným standardním tarifem má možnost připojit pod společnou smlouvu až tři SIM karty Partner se speciálním tarifem. Službu je možné aktivovat ke všem novým T tarifům včetně variant Hit, ale také ke studentskému tarifu či starším programům Ekonom, Aktiv, Nonstop, Manažer, Diamant, 20, 60, 80, 120, 200, 300 a 400 včetně odvozených variant.

Také u T-Mobilu jsou zájemci o Partner SIM karty rozděleni do tří skupin podle měsíční útraty za paušální poplatky. Do této částky se přitom započítává součet paušálů za všechny tarify vedené pod jedním rodným či identifikačním číslem. Partner Tarif je však pouze jeden a pro jednotlivé skupiny se neliší. Měsíční útrata má vliv pouze na počet možných aktivací dceřiných SIM karet. K jedné mateřské kartě je možné připojit maximálně tři karty s Partner tarifem. Jedna osoba či firma může mít uzavřenu pouze jednu skupinu.

Součet měsíčních paušálů standardních tarifů Počet Partner SIM karet
větší nebo roven 179 Kč 1
větší nebo roven 536 Kč 2
větší nebo roven 1071 Kč 3

Aktivaci služby Partner můžete provést buď ve značkové prodejně nebo na infolince operátora. Ve druhém případě vám SIM karty přijdou poštou. Zřízení dceřiné SIM karty je zdarma. Dceřinou SIM kartu můžete udělat z karty s předplacenou službou Twist při zachování čísla. Možný je i opačný převod, ale zaplatíte za něj. Podobně lze zřídit dceřinou SIM kartu také ze standardního tarifu bez závazku a naopak.

T-Mobile

Happy Partner

měsíční paušál

46,41 Kč

do vlastní sítě

4,17 Kč

volání v rámci skupiny*

2,26 Kč

ostatní sítě v ČR

6,55 Kč

odeslání SMS

2,02 Kč

* při aktivaci služby Moji blízcí (viz. níže)

Majitel mateřské SIM karty nemůže nastavit limity na volání jako u Eurotelu. O útratě svých podřízených se však může nechat informovat prostřednictvím SMS zprávy. Samozřejmostí je společné vyúčtování s oddělenými sazbami pro jednotlivá čísla.

Ceny za volání jsou srovnatelné s konkurenčním Tandemem. Eurotel však rozeznává volání ve špičce a mimo špičku a jeho sazby proto oscilují kolem průměrných cen T-Mobilu, které jsou o něco nižší, ale zaplatíte paušální poplatek.

S tarifem Partner není možné dokoupit telefon za zvýhodněnou cenu. O body ve věrnostním programu T-Mobile Bonus nepřijdete, započítávány vám budou za celou výši účtu.

Služba pro mé blízké

Pro volání mezi sdruženými kartami neplatí žádné zvýhodněné sazby, je však možné a velmi vhodné zřídit si doplňkovou službu Moji Blízcí, se kterou můžete volat mezi pěti sdruženými SIM kartami za zvýhodněnou sazbu 2,26 Kč za minutu.

Službu lze aktivovat jen na SIM karty vedené pod jedním rodným či identifikačním číslem. SIM karty se sdruží do skupiny, ve které je vzájemné volání zpoplatněno výhodnou sazbou. U běžných tarifů je tato služba zpoplatněna měsíčním paušálem 46,40 Kč, u Partner tarifů je zdarma.

 T-Mobile Moji blízcí
přidání člena skupiny* 1,19 Kč
měsíční paušál 46,41 Kč
měsíční paušál v případě tarifu Happy Partner 0 Kč
volání v rámci skupiny 2,26 Kč
* promo sazba platná do konce srpna 2005, poté 119 Kč

Tuto službu je možné aktivovat k tarifům T30, T80, T250, T500, T30 HIT, T80 HIT, T250 HIT, T500 HIT, Profi 100, Profi 100 HIT, Happy Partner a Tarif Student. Přidání jednoho člena do skupiny stojí běžně 119 Kč, do konce srpna 2005 však platí promo sazba 1,19 Kč.

Oskarova rodina

V nabídce Oskara sice nenajdeme službu s možností přidružení SIM karet se speciálním tarifem k jedné mateřské, ale možnost vedení více tarifů pod jednou smlouvou zde existuje. Služba má název Moje Rodina a již název napovídá, pro koho je primárně určena. Samozřejmě ji mohou využít třeba i menší firmy, které ocení největší výhodu této služby – levné volání mezi sdruženými SIM kartami.

Sdružené SIM karty mohou mít různé tarify ze standardní nabídky tarifů nové generace a Naplno. Za každé číslo připojené do skupiny je nutné zaplatit aktivační poplatek 119 Kč, dále již nic neplatíte. Vedoucí skupiny má přehled o celkových výdajích díky souhrnnému vyúčtování a útratu svých rodinných příslušníků či podřízených může kontrolovat pomocí služby FlexiLimit.

Takto sdružení účastníci mohou mezi sebou volat za výhodnou sazbu 1,79 Kč za minutu. Cena za SMS zůstává stejná. S mnohými tarify vypadají sazby za volání velmi atraktivně, nesmíme ovšem zapomenout, že oproti Eurotelu a T-Mobilu musíte platit několik paušálů.

Do tandemu, do rodiny nebo jako partner?

Nabídka všech tří operátorů zvýhodněných sazeb pro volání v rámci společného účtu je rozdílná, ale v zásadě nabízí totéž. Majitel účtu má kontrolu nad výdaji ostatních a za vyšší útratu je zákazníkům poskytnuta sleva v podobě výhodných dceřiných tarifů nebo alespoň levnější volání v rámci skupiny v případě Oskara.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , Stejná sleva, Eurotel Relax, Part, T - Mobil, Přidružení, Společný účet, MOBI, Euro &, Mobil, Euro, Eurotel Start, T Mobil, Partner,