Everkom EGD-120: mobil, který neznáte

Na světě je spousta mobilů, které stojí za vaši pozornost i přesto, že se s nimi v našich končinách často nesetkáte. Model EGD-120 je jedním z nich a výrobce jej chce prezentovat na nadcházejícím veletrhu CeBIT.
Společnost Everkom je velmi mladá na to, aby uvízla ve vašem podvědomí. Její vznik se datuje teprve od roku 1999. V její nabídce naleznete nejen GSM telefony, ale i přístroje pro digitální video. Nabídka telefonů pod značkou Everkom není nijak obsáhlá, ale i těch pár modelů výstižně naznačuje, že výrobce umí a s telefony to myslí vážně. 

Nejsympatičtějším modelem je bezpochyby ten, který nese jmenovku EGD-120. Pod líbivým zevnějškem, který však trochu degraduje pevná anténa, se nachází spousta zajímavých funkcí a vlastností. Takový malý výběr toho nejužitečnějšího.

   

První pohled již tradičně spočine na velkém barevném displeji, který zobrazí až 4 096 barev. Je tak trochu pro parádu, protože využití nalezne asi jen v některé ze čtyř her. Zato ostatní funkce jsou již praktičtější. Duální telefon Everkom EGD-120 je vybaven podporou rychlých dat GPRS (třídy 10) a komunikací IrDA. Prvně zmiňovaná bude hojně využívána pro brouzdání WAPem nebo také pro připojení počítače k internetu (právě pomocí IrDA). 

Telefonní seznam disponuje pamětí pro 255 kontaktů a na poli textových zpráv se střetnete i s EMS. Podporovány jsou nejběžnější světové jazyky, ale pouze v menu. Žádný prediktivní slovník se v technické dokumentaci k telefonu nevyskytuje.

Koho by nepotěšilo polyfonní vyzvánění, které je v našem případě 16hlasé. Výběr vhodné vyzváněcí melodie z 42 melodií v telefonu bude jistě snadný. Kdo by žádal více legrace, může se donekonečna dívat na indikační diodu, která poblikává v celkem sedmi barvách. Telefon si velice dobře rozumí s aplikacemi starajícími se o váš volný i pracovní čas a nabízí vše potřebné.

Tento sympatický telefon se v našich končinách asi nikdy neobjeví, ale může to být dobrý tip na suvenýr z cest.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Everkom EGD-120
  • Síť: GSM; 900/1800 MHz
  • Rozměry: 98 x 44 x 19.5 mm
  • Hmotnost: 80 g
  • Displej: barevný, 4 096 barev
  • Baterie: Li-Ion, 1000 mAh
  • Pohotovostní doba: až 180 h
  • Doba hovoru: až 3 h
  • Další funkce a vlastnosti: GPRS, IrDA, EMS, polyfonní vyzvánění, 4 hry, PIM aplikace, WAP, hlasitý odposlech.
Diskuze (4) Další článek: Qtek 1010 = XDA s 64 MB paměti

Témata článku: Kter, MOBI, Mobil