Evolve Gladiator: žlutočerný obrněnec [recenze]

Podívali jsme se na zoubek Gladiatoru od Evolve. Byl tento levný obrněnec opravdu tak dobrý, aby vydržel naše testování?

Crashtesty

Nebyl by to pořádný obrněný telefon a nebyli bychom to my, kdybychom tuto vlastnost nevyzkoušeli. Evolve Gladiator splňuje podmínky pro udělení stupně krytí IP68, tedy jednak pro úplné ponoření do vody dle specifik výrobce a také pro absolutní odolnost vůči prachu. Na úspěch je tak zaděláno, nebo ne? S telefonem jsme chvilku házeli, polévali ho vodou, potápěli a mrazili. Jak to vše dopadlo? Pravdou je, že mírným zklamáním. Telefon sice po celou dobu testování přestál naše výmysly bez ztráty kytičky, nicméně takřka v polovině simulovaných pádů se vypnul a musel být následně znovu nastartován. Tato skutečnost kazí jinak výtečný obrněný dojem, který v nás Gladiator zanechal.

Nejprve přišla na řadu voda, která po celou dobu zůstala v kapalném skupenství.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Gladiator je doslova vodní živočich

Po ní jsme s telefonem chvilku házeli a výsledek nás příliš nepotěšil.

Nakonec jsme sáhli po osvědčené kombinaci - telefon, voda a mráz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekPomalu roztávající Gladiator neztratil na své funkčnosti vlivem mrazu zhola nic

Servis

Evolve se v tuzemsku chlubí tzv. Bezstarostným servisem pro své odolné telefony. Koncový zákazník uplatňuje záruční reklamaci přímo u výrobce telefonu, přičemž telefon je zdarma vyzvednut u vás doma a zdarma také doručen opravený zpět. Za tento počin nelze Evolve jinak než pochválit.

Závěr

Odolných telefonů není na dnešním trhu mnoho. Není jich na druhou stranu ale ani minimum, určité možnosti výběru tedy existují. Evolve Gladiator představuje plně odolného obrněnce za nižší cenu než konkurence. Ne všechno zlato se ale třpytí a Gladiator má mušek na kráse hned několik.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vyplatí se? Záleží na vás

Během testování se objevila chyby poněkud silnějšího kalibru a to sice samotné vypínání telefonu při pádu ze zhruba metrové výšky. Není možné s jistotou soudit, jestli se jednalo o záležitost pouze recenzovaného kousku, nebo jestli je takto postižena celá série. Co však s jistotou říci lze je, že takto se rozhodně odolný telefon chovat nemůže.

Finální rozhodnutí je tedy na vás. Pakliže Gladiatoru odpustíte jeho neduhy a váš kousek nebude trpět vypínáním jako v našem případě, pak dostanete sympatický odolný telefon za velmi příjemnou cenu. V jiném případě budete muset sáhnout po konkurenčním výrobku.

Telefony Evolve na českém trhu:

Témata článku: , Úplné ponoření, Celá série, Mráz, Denní pohled, Dnešní trh, Vrchní hrana, EVO, Normální mobil, Finální rozhodnutí, Integrovaný kalendář, Opakovaný budík, Obr, Simulovaný pád, Zátěžový test, První fotomobil, Nevkus, Známá značka, Obrněný telefon, Potvrzovací tlačítko, Loterie, Momentka, Gladiátor, Moderní telefon, Umístěné tlačítko