Evropa dostane lepší iPhone od T-Mobilu

Je leták německého T-Mobilu pravý? Bude Evropský iPhone skutečně podporovat 3G včetně HSDPA?

Na internetu se objevil obrázek reklamního letáku německého T-Mobilu nabízející populární iPhone. Obrázek vypadá důvěryhodně, i když pro zkušeného grafika by nebyl problém podobný leták udělat za pár minut. Ponechme ale stranou pravost, a pojďme se zaměřit na údaje z reklamní tiskoviny.

iphone_release_ger1.jpg 
Možná je tento letáček podvrh, ale že bude evropský iPhone „magentový“ je téměř jisté

Prvně nejdůležitější zpráva. Do Německa má iPhone dorazit již 12. listopadu. A další podstatnou informací je výrazné vylepšení oproti americké verzi. Díky lepšímu pokrytí starého kontinentu 3G sítí totiž iPhone určený pro Evropu pravděpodobně bude vybaven modulem UMTS včetně podpory pro HSDPA. To přináší mobilní internet do naších kapes s rychlostí až 3,6 Mb/s. Ve spojení s nejlepším internetovým prohlížečem, jaký můžeme v mobilních zařízeních v současnosti najít, bude pocit ze surfování po internetu dokonalý. Již žádné výtky uživatelů k pomalému GPRS/EDGE. Samozřejmě pokud bude zrovna 3G signál k dispozici. Podle nedávno uvedeného iPodu Touch (více zde), se i iPhone dočká kapacitního rozšíření až na 16 GB. Zajímavé bude sledovat, zda-li se bude prodávat i levnější osmigigová varianta.

Uniklý leták nám ledasco napoví i o samotném T-Mobilu. Stejně jako americký operátor AT&T i v síti T-Mobilu bude možné využívat službu Visual VoiceMail (Visuelle Mailbox). Daleko zajímavější jsou ovšem tarify přichystané pro iPhone. Na výběr bude ze tří možností. U všech variant je neomezený internet přes UMTS včetně rozšíření HSDPA. Rozdíly jsou jen ve volných minutách a SMS zprávách přibalených u tarifu. Nejnižší varianta L za necelých 50 Euro nabízí 200 volných minut a 100 SMS. Prostřední tarif XL poskytne o 100 volných minut a o 50 zpráv více, měsíční paušál je téměř 60 Euro. A nakonec poslední nejdražší paušál. Zákazník za (bez pěti centů) 70 Euro měsíčně získá 400 minut na volání a může napsat až 200 esemesek. AT&T nabízí i neomezené volání, ovšem je nutné si uvědomit, že v Evropě panují jiné zvyklosti.

S prostředním tarifem by měl stát iPhone 16 GB 499 Euro. Ve Spojených státech se prodával před zlevněním 8GB iPhone za $599, ovšem nyní je k dostání za $399. Uvážíme-li dvojnásobnou kapacitu, pak cena není nijak přehnaná. Nyní nám nezbývá nic než čekat na oficiální představení a potvrzení těchto informací. I když je český T-Mobile na informace o iPhonu velice skoupý, ve světle těchto informací začíná být stále jasnější, že i na český trh přinese iPhone právě on.

Zdroj: MacRumors.com

Diskuze (72) Další článek: Na světě jsou již čtyři miliardy telefonních čísel

Témata článku: Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Evropa, , MOBI, Nejnižší varianta, I/O, T Mobil, Lep, Reklamní leták, Prostřední tarif, Mobil, DOS, T - Mobil