Exkluzivně: nové Xelibri na vlastní kůži

Kolekce módních telefonů Xelibri jinak než ji prezentuje výrobce (Siemens). Mobily jsou ve skutečnosti stejně originální jako na dříve zveřejněných snímcích. Jen jejich displeje jsou asi zklamáním.

Zcela nová kategorie mobilních telefonů, kterou Siemens prezentuje spíše jako módní doplňky a označení "mobilní telefon" se vyhýbá (sám používá označení PCD – osobní komunikační zařízení), nese název Xelibri. Této zajímavé kolekci mobilních telefonů, která jako vše ostatní ve světě módy má své sezónní kolekce, jsme na našich stránkách věnovali už několik článků. Vždy jsme však publikovali pouze obrázky připravené výrobcem. Dnes bychom vám rádi ukázali, jak si vedou mobily Xelibri v reálném světě. Autentické fotografie mají přece jen větší vypovídací hodnotu.

Všechny fotografie pořídil náš kolega Paul Matt z Hong Kongu a rovněž dojmy z telefonů jsou spíše subjektivní. Jen dodám, že názvy za jednotlivými modely jsou přezdívky přímo od výrobce.

   

Xelibri 1 – The Retro-Futuristic Classic

Model s označením Xelibri 1 je nejobyčejnější z představené čtveřice. Klávesnice je na svém místě a vypadá přesně tak, jak jsme zvyklí. Je vyrobena z měkkého plastu a je velmi příjemná na dotek. Její podsvícení je oranžové. Displej je naopak inverzní, tzn. na černém pozadí bílá písmena.

  

  

Xelibri 2 – The Alien Beauty

Vajíčko inspirované filmy sci-fi. Klávesnice je po stranách telefonu jako u modelu SX1, ale tlačítka jsou podstatně menší. Na zadní straně naleznete klip pro zavěšení za pásek. Displej je bílý.

  

  

Xelibri 3 - The Mini-Pendant

Tento model je z představené čtveřice nejdražší a také nejlehčí. Se svými 55 gramy klidně může aspirovat na titul nejlehčího mobilu na světě. Zajímavostí je absence klávesnice. Klávesa pod displejem slouží pouze k výběru kontaktu ze seznamu a k přiřazení melodie ke kontaktu. Součástí balení je i stylové hands-free. 

   

Xelibri 4 - The Dark Hero

Čtvrtý model s číslem čtyři byl představen jako první exemplář pod značkou Xelibri. Klávesnice je umístěna také po stranách, avšak do tvaru "V". Podsvícení displeje je výrazně bílé. Ostrý tvar mobilu je sice zajímavý, ale špatně a nejistě se drží v ruce. Háček na horní straně je určen k zavěšení mobilu na běžnou klíčenku. Spona na zadní straně pak na opasek.

  

  

Diskuse: jak se vám líbi módní kolekce Xelibri od Siemensu? Vybrali byste si některů ze čtveřice mobilů?

Diskuze (34) Další článek: Sony Ericsson T610 koupíte u T-Mobilu za sedm tisíc

Témata článku: Siemens Xelibri 5, Siemens Xelibri 6, Siemens Xelibri 7, Siemens Xelibri 8, Čtvrtý model, Xelibri, Nov