Exkluzivně: první informace a obrázky Alcatelu One Touch 525

Jako první se můžete seznámit s novým mobilním telefonem Alcatel One Touch 525 a podívat se na obrázky pořízené okem našeho fotoaparátu. Nečekejte ale velké inovace, stále se šlape ve vyšlapaném chodníčku.

Prohlédněte si obrázky nového malého mobilního telefonu, který se objeví na českém trhu začátkem příštího roku. Jeho cena by se měla podle slov Alcatelu dostat pod deset tisíc korun, vzhledem k současné ceně modelu 512 si ale myslím, že se bude prodávat i levněji; deset tisíc by totiž měl stát nejlepší mobil Alcatelu, model OT 715.

 

Už podle vzhledu je patrné, že AOT 525 je pokračovatelem modelů 511 a 512. Novinkou jsou především výměnné kryty, které jsou u jmenovaných mobilů z hliníku a tudíž jsou omezeny i dodávané barevné kombinace. Jinak se zdá být provedení i design hodně podobný. Zachováno zůstalo i povedené ovládání pomocí joysticku a tvrdé klávesy s optimálním stiskem.

  

Menu se zdát být stejné, stejně jako rozlišení displeje. Podsvícené je modré a tedy stejné jako u OT 512. Funkčnost je stejná jako u 512, byla ale konečně rozšířena o GPRS pro wapování. Další důležitou funkcí pro textovkáře je odpočítávání písmen při psaní SMS; tato „drobnost“ se starším modelům vytýkala. Bohužel zdá se, že chybí vlastní paměť na přijaté textovky, využít tedy můžete jen paměti na SIM.

 

Kromě těchto nových funkcí, kterými se 525 odlišuje od 512, samozřejmě nechybí paměť na čísla (250), EMS, WAP, možnost stahovat písničky a melodie z Internetu, polyfonní vyzvánění, paměť na hlasové poznámky, hlasové vytáčení, hlasité handsfree apod.

 

 

Rozměry mobilu nejsou přitom nijak velké, OT 525 je střízlíček: 75 gramů živé váhy při rozměrech 98 x 42 x 21 mm. Mobil je vybaven 600mAh baterií Li-Ion, s níž vydrží až šest hodin mluvy a 280 hodin na příjmu.

 

Alcatel One Touch 525 je malý stylový mobilek s povedeným ovladáním. Je zaměřen na mladé uživatele, které já osobně zovu „crazy teenagers“ - ti jistě využijí všechny zábavné funkce, které telefon nabízí. A ti, kdož budou chtít od mobilu více, nechť si pořídí One Touch 715, který by se na českém trhu měl objevit každou chvílí.

Diskuze (84) Další článek: Oskar: ceny mobilů jdou zase dolů

Témata článku: Alcatel, Alcatel One Touch 525, Alcatel One Touch 715, One Touch, Info, Obr, První informace, Informace