Exkluzivní fotografie Nokie 7210!

Podařilo se nám získat téměř nemožné - vlastní špičkové fotografie Nokie 7210 včetně hezkých obrázků displeje, detailů zevnějšku i mobilu bez krytu. Přečtěte si naše krátké zkušenosti s touto horkou novinkou.

Tip: Podívejte se na další skvělé obrázky mobilů z CeBITu!


Nokia 7210 je naprosto odlisny telefon, nez jaky by kdo ocekaval po uvedeni modelu 7650. Sedmickova rada neni, jak se zdalo drive, manazerska, ale spise zamerena na styl a funkce. Mobil je tedy neco mezi manazerskou 6310 a blaznivou 8310.

  

Tip: Prectete si nase preview, kde najdete nejen oficialni fotografie, ale take vsechny hlavni parametry mobilu.

Ackoliv byl mobil betaverzi, a tedy nelze hodnotit zasadni vlastnosti jako funkce, rychlost nebo kvalitu displeje, par vet klidne utrousit muzeme. Mobil je maly, lehky - velikost je nekde mezi Nokii 8310 a 6310. Oba kryty mobilu jsou vymenne, a ackoliv je vymenna trosku komplikovanejsi, jakmile ziskate cvik, pujde vam to jako po masle; je ale mozne, ze betaverze jeste nebyla uplne dokonala po strance mechanicke.

  

Displej ma velmi vysoke rozliseni, to je patrne na prvni pohled. Presny pocet bodu ale nezname, zda se vsak, ze je ctvercovy. Na displeji lze zobrazit az 4096 barev, tedy stejne, jako na Nokii 7650 nebo komunikatoru. Kvalita displeje se zda byt o neco horsi nez u komunikatoru, zejmena na jasu a kontrastu budou muset u Nokie jeste trosku zapracovat. Jde vsak o betaverzi a tam na kvalitu hledet zatim nemuzeme. Zakladni menu je velmi hezke, jsou zde zobrazeny velke barevne animovane ikony. Vnitrni menu jsme nefotili, protoze bude prepracovano.

  

Tlacitka mobilu jsou rozmistena trosku atypicky, zejmena krajni rady - jsou soucasti lemu, ktery vede okolo celeho mobilu. V jedne rade jsou tedy klavesy ruzne daleko od sebe, coz nevadi; horsi je to, ze tlacitka spodni rady jsou tak blizko u sebe a navic hodne u kraje, ze se spatne mackaji. Klavesy jsou z pevneho materialu na pruzne membrane, podobne jako u Nokie 6510. Stisk je pohodlny a jisty. Asi nejvetsi zmenou oproti starsi modelum je kurzorova ctyrsmerova klavesa. Dve kontextove klavesy a cervene a zelene tlacitko zustava. Velmi zvlastni je tlacitko pro ovladani hlasitosti na boku pristroje. Jde pouze o takovy pulmesicek, ktery je hodne zapusteny, takze jeho pouzivani je celkem problematicke. Snad se to do finalky zlepsi.

  

Mimochodem, k mobilu se nebude dodavat klasicky seriovy kabel, ale kabel do USB. To je po novem konektoru Pop-Port dalsi pokrok; o Pop-Portu jsme psali podrobne v nasem preview, jde o novinku, kterou budou mit postupne vsechny novinky Nokie. Byl navrzen pro nova prislusenstvi, jako digitalni kamery apod.

  

Petr Hosek z ceskeho zastoupeni Nokie si od tohoto modelu slibuje velmi mnoho a veri, ze bude mit na ceskem trhu uspech. Mimochodem, prodavat se zacne zacatkem tretiho ctvrtleti a jeho cena by se melo pohybovat na urovni Nokie 8310. Na to, co telefon umi, je cena prijatelna.

  

A jak se libi mobil vam?

Poznamka: Clanek je psan bez diakritiky, protoze se mi nepodarilo obsadit pocitac, kde by cestina fungovala. Verte, ze takovych je tu velka prevaha.

Diskuze (91) Další článek: Přispívají textovky k častějším rozvodům?

Témata článku: Nokia, , Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, F +, Foto, Fotograf