Face ID v iPhonu 13 bude fungovat i s rouškou nebo zamlženými brýlemi

Apple údajně vyvinul vylepšené senzory pro Face ID, které si lépe poradí se zakrytým obličejem. Leaker Jon Prosser zveřejnil rendery vytvořené na základě fotek prototypů, které ukazují modul přepracovaného Face ID. Zmenšené jsou rozměry ale i jinak umístěná čelní kamerka, která je tentokrát na levé straně.

Prosser tvrdí, že senzory by si měly poradit s ověřením i v případě, kdy má uživatel nasazenou roušku, případně například zamlžené brýle. V obou případech dnešní iPhony s odemčením selhávají, což Apple zatím alespoň chytře obešel možným usnadněným odemykáním po nasazení hodinek Apple Watch.

Společnost prý nové senzory intenzivně testuje. Vyvinula pro ně dokonce přídavný modul, který je nasazen na tělo iPhonu se kterým zkouší, jak bude odemykání fungovat za všech možných podmínek, a to venku, uvnitř a s různými druhy brýlí i roušek. Podle rozměrů, které byly prozrazeny serveru FrontPageTech nové senzory velikostí odpovídají těm z jarních CAD souborům chystaného iPhonu 13. Je tedy možné, že se vylepšeného FaceID dočkáme již tento podzim.

Diskuze (31) Další článek: Trh s chytrými hodinkami vyrostl o čtvrtinu. Apple udržel obrovský náskok

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , FrontPageTech, FrontPage, Senzor, F +, Cad,