Facebook Messenger: chatujte mezi PC a mobilem

Facebook přichází s novou aplikací Messenger, určenou pro chytré mobily. Umožní posílat zprávy z Facebooku kdykoli, ať jste u počítače nebo jen na mobilu.

Facebook dnes na svém blogu představil novou aplikaci pro uživatele smartphonů. Facebook Messenger je samostatná aplikace pro posílání zpráv všeho druhu kontaktům z Facebooku. Aplikace bude nejdříve dostupná pro iPhony a smartphony s Androidem, později by měla přijít i podpora telefonů BlackBerry.

Messenger je vlastně mobilním rozšířením sekce Zprávy na Facebooku. Umožní posílání SMS, e-mailů a zpráv na facebookový chat z mobilního telefonu. Díky synchronizaci se zprávami na "velkém" Facebooku se ke konverzacím můžete vracet zpětně jak na mobilu, tak na počítači, bez ohledu na to, odkud jste poslední zprávy psali.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pokud napíšete zprávu člověku, který používá Messenger a není momentálně u počítače, dostane zprávu do svého mobilu. Službu je samozřejmě možné deaktivovat v nastavení. Zajímavostí je, že aplikace dokáže poslat zprávu i lidem, které na Facebooku nemáte v přátelích (pokud tuto volbu nemají zakázanou). V takovém případě stačí jen zadat jméno člověka.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aplikace podporuje také skupinovou konverzaci a kromě toho umožňuje přidat ke zprávám informaci o poloze uživatele nebo fotografii. Bylo jen otázkou času, kdy Facebook s podobnou aplikací přijde. Messenger by se mohl stát náhradou za tradiční formy instant messagingu, jako Windows Live Messenger nebo ICQ. Už nyní spousta lidí využívá chat Facebooku jako náhradu za tyto tradiční kecálky.

Facebook Messenger je už nyní dostupný v AppStoru a Android Marketu americkým a britským uživatelům, do dalších zemí (včetně ČR) se dostane o něco později.

Diskuze (29) Další článek: Nejtenčí kamera pro mobilní telefony bude mít jen 5 mm

Témata článku: , , , , , , , MOBI, Meš, Mez, F +, FAC, Facebook Messenger, Mobil,