Fayn Flat je hlemýždí neomezeno za čtyři stovky

  • Novinka ukazuje, jaký manévrovací prostor u nás virtuálové mají
  • Fayn tarif prezentuje jako „messenger a whatsapp friendly“
  • Volání je skoro bez omezení, ale za SMSky se připlácí

Virtuální operátor Fayn nabízí neomezený tarif za čtyři stovky. Provolat lze 3 000 minut, datovat lze bez omezení FUPem, jenže pouze rychlostí 32 kb/s. Tarif má v základu 25 MB, rychlost se sníží po jejich spotřebování, ale odpojeni od internetu nebudete.

To platí i v rámci roamingu v celé EU. Využívat lze jak mobilní sítě 3G, tak LTE. Fayn argumentuje tím, že vnímá potřebu mnohých lidí být online na různých messengerech. Při této rychlosti si ještě můžete vyhledat spoj či zkusit načíst některé datově méně náročné mobilní verze webu. Zbytek vyřídíte na Wi-Fi.

Fayn Flat
Měsíční paušál 399 Kč
Volání 3 000 minut
SMS do vl. sítě 0,48 Kč
SMS do ostatních sítí 1,19 Kč
data* 25 MB + 32 kb/s bez limitu stahování
* bez dat je tarif o 10 Kč levnější

Možná budete souhlasit, že jde o smutný pohled, který ovšem odráží možnosti virtuálních operátorů na českém trhu. Velkoobchodní nabídka síťových operátorů je totiž prakticky na úrovni cen, za které síťoví operátoři prodávají rezidentní tarify.

Pokud ale patříte k lidem, kterým stačí být v kontaktu přes messengery, mail a zároveň hodně volají, pak máte alternativu k dražším „flatům“ síťových operátorů.

Diskuze (76) Další článek: iPhony vyhazovaly falešnou aktualizaci. Apple vše vyřešil ...aktualizací

Témata článku: , , , , , , , , Český trh, Velkoobchodní nabídka, Souhlas, Neo, Síťový operátor, Hlemýžď, Mobilní síť, Neo +, Virtuální operátor, Smutný pohled, Manévrovací prostor, Tarif, Měsíční paušál, F +, Fayn, Operátor, Sms vl