Fotohádanky: poznáte hrady a zámky z letadla?

Po týdnu jsme zpět s fotohádankami. Pravidla jsou jasná: níže najdete čtyři snímky z internetových leteckých map. Vaším úkolem je poznat nebo najít místa, která jsou na nich zobrazena. Ve všech případech se tentokrát jedná o místa, která mají něco společného s motorismem.

Jak odpovídat

Do diskuze k jednotlivým snímkům pište pouze náznaky, nikdy přímo název místa nebo jeho souřadnice. Uveďte jen malou nápovědu, ze které bude jasné, že znáte odpověď, ale ostatní zároveň nebudou připraveni o motivaci hledat.

Příklad: Vůbec první fotohádanka ukazovala kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře u Ždáru nad Sázavou. Do diskuze by potom mohlo přijít například: Architekta pozval opat Václav Vejmluva; Ještě dělal Křtiny, Rajhrad a tak dále; Unesco.

Chceme zkrátka, abyste ostatním hned neprozrazovali správnou odpověď.

Dnešní fotohádanky

Jedna trochu složitější

Pokud by se někomu obrázky zdály příliš jednoduché, pokaždé připravíme ještě jednu lahůdku. Tentokrát se ale bude hledat na celém světě, na mapách Googlu. Kde je následující místo?

 

Správné odpovědi z minulého kola

Minulý týden jste ve fotohádankách poznávali motoristické okruhy. Zde jsou správné odpovědi:

1. Autodrom Česká Lípa-Sosnová. Areál poblíž České Lípy je znám především příznivcům rallycrossu, nicméně se nebrání ani dalším aktivitám, jako je okruhové ježdění, motokáry nebo škola bezpečné jízdy.

2. Start závodu 300 zatáček Gustava Havla. K jednomu z divácky nejnavštěvovanějších závodů se bezesporu řadí legendární závod kolem Hořic. Jezdci na motorkách bojují o výhru na více než pětikilometrovém přírodním okruhu.

3. Štikovská rokle. Závody v autocrossu, motocrossu či motoskijöringu se konají ve Štikově u Nové Paky. Vysokou kvalitu místní trati dokazuje i fakt, že jsou zde pravidelně pořádány závody MČR a ME v autocrossu.

4. Automobilka TPCA. Nedaleko Kolína stojí od roku 2005 areál automobilek Toyota, Peugeot a Citroën. Dohromady ročně vyrobí přes 300 000 vozidel. Areál zabírá plochu 124 ha a zaměstnává 3 500 lidí.

5. Severní smyčka Nürburgringu (Nordschleife). Je to Mekka všech motoristických nadšenců. Za přijatelné peníze se tu může kdokoli projet se svým vozem po legendární 20 km dlouhé trati, kde se dříve jezdily například závody Formule 1.

Diskuze (19) Další článek: Jak budou zanedlouho vypadat satelitní snímky Země

Témata článku: F +, Foto, Hrad, Mekka, Let, TPCA, MČR, Hra