Freetel Musashi: exotické véčko s Androidem [MWC]

Na MWC jsme vyzkoušeli androidí véčko Freetel Musashi. Japonci znovu předvedli jakých zběsilostí jsou schopni a telefon osadili rovnou se dvěma 4" displeji.

Na MWC v Barceloně upoutalo naši pozornost exotické véčko s Androidem - Freetel Musashi. Jelikož je podíl chytrých véček na trhu velmi malý, už samotná véčková konstrukce přitahuje pozornost, Musashi jde však ještě dál. Freetel si totiž vůbec nelámal hlavu s velikostí a nacpal do telefonu rovnou dva 4" displeje. Nemůžeme se tedy vůbec divit, že má v zavřeném stavu rozměry 123,1 × 63,1 × 17,6 mm. Po otevření už délka dosahuje téměř 25 cm.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefon je opravdu rozměrný. V zavřeném stavu vás může tlačit v kapse, v otevřeném vám bude přepadávat z ruky.

Zajímavé na telefonu bylo to, že oba displeje jsou naprosto totožné, tedy 4" zobrazovač s dnes téměř historickým rozlišením 800 × 480 pixelů. Mobil tedy můžete plnohodnotně používat jak v otevřeném, tak v zavřeném stavu. Při používání mi paradoxně přišlo pohodlnější ho vůbec neotevírat, poněvadž otevřené už má díky své délce tendenci přepadávat z ruky. Přesto fyzickou klávesnici musím pochválit kvůli velkým přehledným klávesám, na kterých pohodlně píše.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na telefonu běží Android 5.1 Lollipop, přičemž ho můžete plnohodnotně používat na obou displejích.

Výbavou se jedná samozřejmě o naprostý low-end, máme zde blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s taktem 1 GHz, 1 GB operační paměti a nijak neohromí ani 8 GB vnitřní úložiště i když je ho možné rozšířit pomocí paměťové karty. Vše pak zastřešuje operační systém Android 5.1 Lollipop. Během chvíle, co jsem telefon zkoušel u stánku telefon běžel velmi plynule, nicméně po delším používání už by mohl být problém.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klávesnice telefonu je pohodlná a díky velkým klávesám se naní píše velmi pohodlně.

K dispozici je také dvojice fotoaparátů, ten hlavní s rozlišením 8 Mpx, případně sekundární 2 Mpx selfie kamerka.Telefon samozřejmě podporuje i LTE a to na frekvencích 900, 1 800 a 2 100 MHz. I když je podporována méně standardní "devítistovka", chybí bohužel pro náš trh nejdůležitější pásmo 800 MHz. Posledním důležitým parametrem je kapacita baterie 2 000 mAh.

Freetel Musashi ve zkratce:

  • OS: Android 5.1 Lollipop
  • Přední displej: 4" s rozlišením 480 × 800 px
  • Vnitřní displej: 4" s rozlišením 480 × 800 px
  • Procesor: čtyřjádrový s taktem 1 GHz
  • Operační paměť: 1 GB
  • Vnitřní paměť: 8 GB + paměťové karty (až 32 GB)
  • Fotoaparát: hlavní - 8 Mpx, přední - 2 Mpx
  • Konektivita: Wi-Fi, Bluetooth, micro USB, GPS (A-GPS), GLONASS
  • Data: LTE (900, 1 800, 2 100 MHz)
  • Baterie: 2 000 mAh
  • Rozměry (zavřený stav): 123,1 × 63,1 × 17,6 mm
Diskuze (4) Další článek: Smartphony budou levnější, prodeje ale porostou pomaleji

Témata článku: , , Zavřený stav, Exot, F +, #Android, , Free, Vnitřní displej, Mpx selfie kamerka, GB paměť, Free +, Musa, Přední displej, Důležitý parametr,