Fujitsu & TAT předvedli dvoudisplejový supermobil

Jaká móda přijde po dotykových mobilech? Přece móda dvou dotykových displejů. Japonské Fujitsu si buduje náskok i s pomocí švédských kouzelníků TAT.

Právě vstupujete do ráje mobilních konceptů. Na veletrhu CEATEC totiž došlo ke spojení firem TAT a Fujitsu – Japonci dodali otevírací mobil se dvěma displeji a Švédové mu vyrobili uživatelské prostředí (je vám jméno těchto UI-kouzelníků neznámé?). Podle prvních ohlasů zahraničních novinářů je přístroj plně funkční a vypadá, jako by se měl už zítra začít prodávat, s propracovaností systému je to zatím slabší.

Telefon má dva fantastické dotykové displeje s rozlišením 960 × 480 bodů a monstrózní konstrukci, která umožní telefon otevřít s obrazovkami vedle sebe, nad sebou, nebo ve tvaru písmene L (viz obrázky). I podle obrázků je telefon obrovský – tedy na naše poměry, v Japonsku jsou na podobné giganty zvyklí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Redaktoři serveru Engadget.com popisují využití dvojdisplejového uživatelského prostředí: obří seznamy rolující přes obě obrazovky, sdílení obrázků jednoduchým přetahováním z lokální galerie na jednom displeji do internetové galerii na displeji druhém (foto: www.engadget.com

Diskuze (9) Další článek: Sony Ericsson přidává barvy pro Xperie

Témata článku: Fujitsu, , Sup, První ohlas, Pře, Super +, Zahraniční novinář, Super, Tvar písmene, Kouzelník, Šup, F +