Fujitsu Stylistic Q702: trochu tablet, trochu notebook

Pracovní tablet, který se po připojení klávesnice stane plnohodnotným notebookem. Fujitsu Stylistic Q702 přijde do Česka na podzim.

Fujitsu představilo další tablet, který míří převážně mezi firemní klientelu. Jde o hybridní zařízení mezi tabletem a notebookem Fujitsu Stylistic Q702. K dispozici bude mít odnímatelnou klávesnici, ve které bude uložena druhá záložní baterie. Koncept připomíná tablety řady Asus Transformer, Fujitsu ale vsadilo na procesor od Intelu a operační systém Windows 8.

Klepněte pro větší obrázek

Tělo tabletu je vyrobeno z lehké a odolné slitiny hořčíku, která ho chrání před každodenními nárazy a poškrábáním. Obrazovka zařízení má být dobře čitelná i na přímém slunečním světle. Bez klávesnice má hybridní tablet Stylistic Q702 s obrazovkou o úhlopříčce 11,6 palce hmotnost 850 gramů. Tablet bude dodáván i s vestavěnou podporou rozhraní 3G/UMTS nebo 4G/LTE pro přenos mobilních dat.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení je vybaveno inteligentními funkcemi zabezpečení včetně biometrického snímače otisků prstů, podpory technologie Computrace, zabezpečení pevného disku a systému BIOS heslem, integrovaného modulu TPM (Trusted Platform Module) a technologií Intel Anti-Theft. Poháněn je procesory Intel Core třetí generace i3 a i5, volitelně s technologií Intel vPro.

Vzhledem k zaměření na korporátní klientelu bude i cena tabletu poměrně vysoká. Fujitsu Stylistic Q702 bude v Česku dostupný od podzimu tohoto roku za doporučenou cenu začínající na 28 tisících korun.

Tablet Fujitsu Stylistic Q702 ve zkratce:

  • Dokovací stanice s klávesnicí, čtyřčlánkovou baterií a rozšiřujícími porty, včetně portu sítě LAN (RJ-45) a podpory externího displeje (VGA)
  • 11,6" antireflexní displej s podsvícením LED, technologií IPS, rozlišením 1 366 × 768 bodů, duálním digitizérem a podporou více dotyků optimalizovaný pro ovládání perem i dotyky
  • Rozhraní USB 2.0 a 3.0, HDMI, rozšiřující porty SD/SDHC na tabletu
  • Volitelně podpora širokopásmového mobilního připojení 3G/UMTS nebo 4G/LTE (podpora se může lišit v závislosti na regionu)
  • Akcelerometr, gyrometr, magnetometr a snímače okolního světla přispívající k plynulé práci s počítačem
  • Přední a zadní webová kamera se dvěma mikrofony umožňující pořádání videokonferencí
  • Úložiště až 256 GB (bez plného šifrování disku) a 128 GB (s plným šifrováním disku)
  • Intel HD Graphics 4000
  • Integrovaný 4GB modul DDR3
  • Cena od 28 000 Kč
Diskuze (4) Další článek: Samsung spouští Readers Hub 2.0

Témata článku: Fujitsu, , Hybridní tablet, Notebook, Note, Externí displej, TPM, Webová kamera, T Tablet, F +, Tab, Styl,