Futu-retro: mobil s ohebným displejem předveden už v roce 2008

Zaujaly vás tenké a ohebné displeje, které byly k vidění na několika letošních veletrzích? Velmi zajímavá technologická novinka, že? Bohužel vás musíme zklamat, o žádnou novinku nejde.

Zaujaly vás tenké a ohebné displeje, které byly k vidění na několika letošních veletrzích? Velmi zajímavá technologická novinka, že? Ona to vlastně až taková novinka není, prototyp na následujícím videu pochází z roku 2008.

Jedná se o snímek z tehdejšího MWC a předváděným kouskem hardwaru je mobilní telefon. Ten je, dle popisu, vybavený 3G konektivitou a displejem s technologií elektronického inkoustu. Je velmi podobný tomu, který možná znáte z Kindlu (tzv. E-Ink displej), jen je ještě navíc ohebný. Mezi nesporné devizy takovýchto displejů patří velmi malá energetická náročnost a čitelnost na přímém slunci, naopak ale mají pomalé reakce a dokáží zobrazit pouze velmi malý počet barev (typicky pouze jednu - černou).

Co tedy z toho všeho plyne? Nabízí se hned několik otázek, za všechny jmenujme alespoň dvě nejpalčivější. Proč se tyto technologie neujaly již před třemi lety? Čeká stejný osud i jejich modernější varianty? Nám, jakožto koncovým zákazníkům, nezbyde nic jiného, než čekat. Byla by ale škoda, aby se takovýto zajímavý nápad opět realizace nedočkal, nemyslíte? 

Diskuze (26) Další článek: Týden mobilně 76: na trase Praha–Londýn

Témata článku: , , , , , Malý počet, Technologická novinka, ? Displej, Displej, Pře, MOBI, Stejný osud, F +, Mobil, Ret