Galaxy S III, S II a Note se zřejmě brzy dočkají Androidu 4.1

Není to sice informace potvrzená samotným Samsungem, ale máme dost důvodů jí věřit. Jihokorejský výrobce nejvíce opečovává své vlajkové lodi, a tak by se už brzy mohl letošní Samsung Galaxy S III a loňské modely Galaxy S II a Note dočkat upgradu na Android 4.1 s kódovým názvem Jelly Bean. Vyplývá to z Tweetu webu Sammobile.com, který má dlouhodobě přístup k ověřeným interním informacím ze Samsungu.

Klepněte pro větší obrázek

Nejrychleji by měl Jelly Bean dostat nejvýše postavený model Galaxy S III. Podle jednoho z interních zdrojů v Samsungu je softwarový balík kompletní a čeká se jen na schválení od Googlu. Majitelé S III by nabídku k aktualizaci měli obdržet někdy během září.

Samsung Galaxy S III
I9300
rozměry a hmotnost: 137 × 71 × 8,6 mm, 133 g
displej: 4,8", kapacitní Super AMOLED, 720 × 1 280, 306 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 2 100 mAh
procesor: Samsung Exynos 4412 (4× Cortex-A9, 1 GHz, 32nm)
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Loňské modely Galaxy S II a Galaxy Note údajně absolvují testy, které by měly prokázat, že i rok stará zařízení budou fungovat s nejnovějším Androidem správně. Pokud by vývojáři narazili v průběhu testování na problémy, oba telefony se dočkají minimálně tzv. Value Packu, tedy balíku s některými přidanými funkcemi z Androidu 4.1, ale zůstanou finálně na verzi 4.0. Podobně to Samsung vyřešil s první generací Galaxy S. Upgrade pro Galaxy S II a Note by měl být dostupný během posledního čtvrtletí 2012.

Android 4.1 by měl na všechna zařízení přinést ještě větší rychlost při procházení systému a plynulost všech animací. V základní nabídce bez ohledu na nadstavbu výrobců bude širší výběr widgetů. Zlepší se práce s fotoaparátem, galerií, lépe řešena je klávesnice i vyhledávání. Na druhou stranu právě od verze Androidu 4.1 přestane Adobe oficiálně podporovat oblíbený plug-in Flash Player pro zobrazení internetových prvků. Záleží tedy na preferencích každého uživatele, jak moc se bude do aktualizací na Jelly Bean hrnout.

Diskuze (39) Další článek: Posílejte se Samsungem papírové pohlednice zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Letošní samsung, GAL, #Android, OPEC, Note, Brzy, Galaxy s, Postavený model, Interní zdroj,