GameBoy na Nokii 7650? Proč ne!

Na světě je emulátor pro Nokii 7650, který umožňuje spouštět většinu her napsaných původně pro herní konzole GameBoy. A to nejlepší na konec – emulátor je zdarma.

Hračičkové, kteří vlastní mobilní telefon Nokia 7650, mají nyní o zábavu postaráno. Nejenže pro jejich telefon již existuje spousta nativních her, nyní se k nim přidají ještě další – určené pro GameBoy.

Go, GoBoy

Za vším stojí emulátor GoBoy, který dokáže na mobilu spustit většinu klasických i barevných her určených pro herní konzole GameBoy. Program zabere pouze 150 kB paměti a je volně ke stažení na stránkách WildPalm. Pro bezproblémové „paření“ je nutné mít alespoň 1 200kB volné paměti. Hry se spouštějí přímo z Inboxu a emulátor dokáže spouštět i hry komprimované, které tak nemusíte ani dekomprimovat.

O tom, že emulátor není všemocný, svědčí bohužel i nemožnost ukládat své výsledky ve hře. Funkce „Save“ bude tedy pouze pro okrasu. Další omezení už jsou pochopitelná – nemožnost hraní s více hráči najednou či absence zvuku.

Každopádně se jedná o praktický prográmek, který využijí zejména předešlí majitelé herní konzole GameBoy, neboť se u nich předpokládá bohatý archív her.

Diskuze (39) Další článek: Levnější hovory s Go a nová sekundová tarifikace

Témata článku: Nokia, Nokia 7650, Game, Pro +, Gameboy