Garmin eTrex 30: GPS doplňuje ruský Glonass

Garmin využil nedávno dokončený ruský geolokační systém Glonass a integroval přijímač do nejvyššího modelu populární řady eTrex.

Nový model legendární série turistických navigací Garmin eTrex 30 má jednu specialitu. Kromě integrované GPS podporuje také druhý a teprve nedávno dokončený geolokační systém Glonass. K čemu je to dobré? Souhra obou systémů přibližně o 20% zkrátí čas zaměření navigace, přístroj může detekovat až 24 satelitů, čímž se výrazně zpřesňuje poloha zaměření.

Podpora bezdrátové technologie ANT+ znamená možnost využití fitness funkcí. Připojit můžete bezdrátový snímač srdečního tepu, cyklistický snímač kadence šlapání a otáček kola, případně bezdrátový přenos informací mezi dvěma kompatibilními GPS přijímači přímo v terénu. Z doplňkových funkcí přístroje jmenujme stopky, kalkulačku, informace o fázi a východech Slunce a Měsíce, budík, kalendář nebo výpočet plochy pozemku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vysoký důraz je kladen na odolnost a pevnost přístroje

V ceně přístroje je podrobná navigační mapa Topo Czech se službou Topo Lifetime, což znamená doživotní bezplatnou aktualizaci turistických map ČR. Ty obsahují nejen kompletní silniční a uliční mapy České republiky, ale i turistické trasy, cyklotrasy, polní nebo například lesní cesty. Obsažené vrstevnice a výškové kóty poskytují uživateli informace o členitosti zvolené trasy. Mapa Topo Czech umožňuje v přístroji výpočet nejrychlejší nebo nejkratší trasy k cíli po silnicích a ulicích ČR, včetně okamžitého přepočtení trasy v případě chybného odbočení.

Garmin Etrex 30 lze pořídit v - e-shopech za cenu od - (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>
 

Garmin eTrex 30 ve zkratce

  • Rozměry a hmotnost: 54 × 103 × 33 mm, hmotnost 142 g
  • Displej: velikost 35 × 44 mm, rozlišení 176 × 220 pixelů, TFT s 65 000 barvami
  • Baterie: 2× AA, výdrž až 25 hod.
  • Senzory: GPS, Glonass, elektronický kompas, barometrický výškoměr, další možné připojit přes ANT+
  • Další: voděodolnost (neplave na hladině), propojení s PC přes USB, funkce pro Geocaching
  • Využitelná vnitřní paměť: 1,7 GB, plus slot na paměťovou kartu microSD
  • Cena: 5 990 Kč
Diskuze (27) Další článek: Vodafone testuje nejrychlejší HSPA+ s reálnou rychlostí 30 Mb/s

Témata článku: , , , , , , Garmin eTrex, GLONASS, Barometrický výškoměr, Členitost, Geolokační systém, GLO, Vrstevnice, Rusk,