Garmin iQue 3600: Máte se na co těšit

Světoznámý výrobce GPS zařízení si na začátek ledna připravil velké překvapení, kterým bude jeho kapesní počítač založený na platformě PalmOS a který si zároveň zachová tradiční přednosti produktů značky Garmin.

Společnost Garmin je známá především přístroji, které vám pomocí satelitů určí polohu kdekoli na světě – jejich základem je totiž technologie GPS. Malou revoluci připravila na počátek příštího roku, kdy během lednového veletrhu CES (Consumer Electronics Show) oficiálně představí svůj kapesní počítač založený na platformě PalmOS – model iQue 3600.

 

Po několika pokusech s platformami od HP-Compaq a Applu představí Garmin konečně plnohodnotný kapesní počítač se zabudovaným systém lokalizace GPS. Nový Garmin iQue 3600 bude od obyčejných kapesních počítačů odlišovat jen sklápěcí anténa a tlačítko rychlé volby GPS, které vystřídalo jindy tradiční tlačítko suplující Memo Pad. Čelní straně přístroje vévodí velký displej s rozlišením 320 x 480 pixelů, kterému neubírá místo plocha pro psaní znaků Graffiti. Přístroj, stejně jako HandEra nebo Sony Clie, bude totiž využívat Virtual Graffiti na displeji. S největší pravděpodobností se objeví s ARM procesorem Motorola Dragonball MXL a operačním systémem PalmOS 5.0. Kromě klasických ovládacích prvků na čelní straně přístroje bude využívat i tlačítka ukrývající se na boku – hned vedle mačkacího kolečka.

Přestože se přístroj ještě neprodává, získal už od CEA (Consumer Elektronic Association) cenu Best of Innovations Award – za nejlepší inovaci. Úplné informace o novém přístroji iQue 3600 budou k dispozici až 8. ledna 2003 po jeho oficiálním uvedení během veletrhu CEO.

Diskuze (2) Další článek: Garmin iQue 3600: Máte se na co těšit

Témata článku: , , Innovation award