Garmin Marq 2. Na světě je pětice chytrých hodinek pro profesionály, na koncovou cenu nehleďte

  • Garmin ukázal novou generaci luxusních hodinek Marq
  • Berou si to nejlepší z řady Fénix 7 a přidávají AMOLED
  • Každá z pěti edic má své specifické přídavky

Značka Garmin představila druhou generaci luxusních hodinek řady Marq, která je na míru navržena profesionálním sportovcům. Můžete si koupit modely navržené pro pět různých druhů využití. Najdeme zde verzi pro cestovatele, atlety, golfisty, lodní kapitány či pro piloty. Špičkové materiály a maximální výbava se odráží i v koncové ceně, která se pohybuje mezi 48 - 63 tisíci korunami. 

Nové modely vychází ze sedmičkové řády Fénixů (resp. z Epix 2, pokud berete v potaz i AMOLED displej), jsou však těžší a mají odolnější tělo. Svou roli hraje i vyšší pořizovací cena, která z těchto hodinek od Garminu dělá věc, která rozhodně nebude masovou záležitostí. Tělo hodinek je vyrobeno z titanu (třída 5), kruhový dotykový AMOLED displej s rozlišením 390 × 390 pix kryje zaoblené safírové sklíčko. 46mm tělo splňuje odolnost 10 ATM, připojíte k němu 22mm řemínky Quickfit. V základní balení čekejte, dle modelu, silikonový, nylonový, kožený nebo titanový pásek, popř. kombinaci dvou typů.

Klepněte pro větší obrázek
Tělo hodinek je vyrobeno z titanu, displej kryje safírové sklo

S pevně integrovanou baterií vydrží jednotlivé modely až 16 dní na jedno nabití. Pokud vám baterie dojde, můžete být díky magnetické dobíječce na maximum za pouhou hodinu. Samozřejmostí je měření celé řady zdravotních metrik, u nichž se hodinky inspirovaly u řady Fénix. Hodinky tak měří kontinuálně srdeční tep, frekvenci dýchání, okysličení krve, sledují stres či detailně sledují spánek. Jejich součástí je teploměr, kompas, výškoměr či určování polohy (dvoupásmová GPS, Glonass, Galileo). Díky NFC můžete s hodinkami i zaplatit.

Představení luxusních hodinek Garmin Marq (Gen 2):

Do 32GB paměti hodinek dostanete až 2 000 hudebních skladeb, s telefonem a ostatními periferiemi komunikují hodinky přes Bluetooth, ANT+ nebo Wi-Fi. Gamin Marq 2 navíc propojíte, nejen s Androidy, ale také s iPhony. A každá verze hodinek má navíc specifické funkce. 

Každá verze má něco navíc

Marq Adventurer má předinstalované mapy TopoActive Europe, jejichž součástí je průvodce NextFork. Počítat můžete i s plánovačem výstupů ClimbPro, pokročilým kompasem či s aplikací Expedition, která pomůže při výletech do odlehlých koutů prodloužit výdrž hodinek.

Marq Athlete dostal režim Připravenost k tréningu a funkci PacePro, která pomáhá k udržení a natrénování požadovaného tempa běhu. Real-Time Stamina zase pomůže s ukončení aktivit, aby nedošlo k velkému vyčerpání organismu. Součástí hodinek jsou předinstalované sportovní aplikace pro běhání, cyklistiku, plavání, golf, tenis, cvičení v posilovně, apod.

Marq Golfer má v paměti uloženo 42 tisíc světových hřišť, a automaticky pozná to, na kterém se nacházíte. U hodinek můžete počítat s aplikační nadstavbou určenou přímo pro golfisty (digitální skórkarta, vektorové mapy, pinpointer, překážky na hřišti, apod.), včetně statistik odpalů. Stačí na golfovou hůl přidat jen ze tří přibalených snímačů.

Marq Captain upozorní a varuje před změnami přílivu a tažením kotvy, součástí hodinek je režim pro závody plachetnic. Z hodinek můžete ovládat autopilota a ve výbavě čekají i cvičení režimy pro kajak, paddleboard nebo kitesurfing.

Marq Aviator v sobě mají celosvětovou databázi letišť, které zobrazuje na pohyblivé mapě s navigačními pomůckami. V hodinkách najdete kalkulátor hustoty výšky, funkcí pulzního oxymetru během letu, příjem letošních meteorologických zpráv či letecké předpovědi počasí.

Detaily hodinek Marq Aviator s cenou 63 tisíc korun:

Všechny modely hodinek je možné na webu českého Garminu již předobjednat. K prvním zájemcům zamíří za tři až pět týdnů.

Diskuze (38) Další článek: Nejoddanější jablíčkáři v Evropě jsou Skandinávci, iPhone tam vlastní až 70 % lidí. Češi jsou pod průměrem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , Model, QuickFit, Gen, Expedition, Koncová cena, Paddle, GLONASS, Garmin MARQ, Cestovatel, AMOLED displej,