Garmin Nüvi 250 pink: jen růžová to může být

Garmin na vánoční trh chystá Nüvi pro ženy. Je to běžný model 250, ale s barvou, po které by asi dobrovolně nesáhnul žádný muž. Jen růžová to může být: speciální edice Garmin Nüvi 250 pink.

Nečekejte dlouhý článek. Podrobný test Garminu Nüvi jste si na Navigovat.cz mohli přečíst už v červnu, takže komu jde o parametry, ať zamíří rovnou na něj. Tady budou mluvit spíš obrázky. Speciální edice Garmin Nüvi 250 pink je totiž postavena hlavně na vzhledu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Něco napovídá už samotná krabice

Červenou už nechci víc a černá se mi protiví

Nüvi 250 pink je cíleno na ženy. Od krabice až po vnitřní čalounění transportního pouzdra. Tohle vše a k tomu ještě vlastní kryt navigačního přístroje má totiž růžovou barvu. Růžová je světlá a na samotném Nüvi k tomu ještě jemně metalizovaná.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Normální Nüvi 250, akorát narůžovo

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nudná původní varianta pro porovnání

Pánové, nekrčte nos, nevynášejte kategorické soudy. Ženy řídí, ženy jsou na tom s navigací naslepo stejně jako my, ženy také chtějí své navigace. Své manželce jsem před několika měsíci do jejího vozu koupil miniaturní Mio H610 a je z něj nadšená. Přístroj samozřejmě naviguje, ale k tomu je ještě malý, pěkný a má výměnné kryty s kytičkami...

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Asi jen dámy si všimnou a ocení barevně vyladěnou manžetu košile

Když ženě vedle sebe postavíte nudný šedý navigační přístroj a vedle něj růžové Nüvi, je pravděpodobnější, že sáhne po stylovější barevném navigátoru. Jestliže bude v prodejně takto barevný jen Garmin, marketingový cíl se začne naplňovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vypínač, jediný hardwarový ovladač • slot pro paměťovou kartu

Že mám sukni růžovou

Podrobné parametry Garminu Nüvi 250 najdete v katalogu autonavigací. První změnou v růžovém oproti šedém jsou mapy. V Pink jsou mapy City Navigator Europe NT 2008 od Navtequ, tedy už v nejnovější verzi, která s přijatelnou kvalitou pokrývá celou Českou republiku. K tomu ještě přidává celou západní Evropu a s různě použitelnou úrovní i státy východní Evropy. Podrobnosti k novému pokrytí České republiky u nových map Navtequ najdete v tomto článku; neberte ohled, že v něm píšu o Navigonu, pokrytí je stejné.



Takové mapy Navtequ jste asi v Garminu ještě neviděli

V testovacím kusu nebyla nahraná ani přiložená silničně-turistická mapa Topo Czech od českého distributora. V prodejních kusech se ale už objeví, a tedy i možnost získat silniční mapu Atlas 10R.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Něco je špatně, nabíječka i stojánek nejsou růžové

S tou bílou jsem to přehnala

Jakým uživatelkám je určen Garmin Nüvi 250 pink? Nejsou to ty, které po navigačním přístroji požadují hromadu funkcí: podporu RDS-TMC, řadu nastavení, mnoho průjezdních bodů, MP3, handsfree. Nüvi 250 pink je jednoduchá navigace s podrobnými mapami Evropy, dobrou mapou Česka a s možností dokoupit nebo doinstalovat mapy nejrůznějších zemí a regionů. Garmin Nüvi 250 je malý, pěkný a funkční navigační přístroj. K tomu všemu je ještě teď růžový. Doporučená koncová cena je 7 490 Kč včetně DPH.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na růžový plast jedině růžový chlup

Zájemce o technický test přístroje ještě jednou odkážu na starší podrobný článek.

Diskuze (4) Další článek: Panasonic Strada se nestahuje z prodeje

Témata článku: , , Jednoduchá navigace, Hardwarový ovladač, PIN