General Mobile DST 11: fešácký Dual-SIM

Není první, ale stojí za pozornost. Pojme dvě SIMky, přehraje hudbu a skvěle vypadá. jen má trochu přehnanou cenu.

Dříve, pokud chtěl člověk mít dvě SIM karty v jednom telefonu, musel si zakoupit speciální adaptér. Mělo to jednu zásadní nevýhodu, nikdy nebylo možné obě karty používat naráz. Nyní začínají bombardovat světový trh mobilní telefony s funkcí Dual-SIM. Bouři rozpoutaly desítky čínských přístrojů, ale trendu si všímají i velcí výrobci v čele se Samsungem. Co že je dual-SIM? Telefon je vybavený dvěma nezávislými GSM moduly a má dva sloty na SIM. Přizpůsoben je také software telefonu, umí obě karty zároveň přihlásit do sítě (sítí), má k dispozici společný seznam, společná data, SMS zprávy a další.

Firma General Mobile ukázala světu finální verzi jejich nového produktu s označením DST 11. Jedná se o temně černý telefon s pochromovanými prvky, na první pohled zaujme konstrukce s vysunovací klávesnicí. Displej je vybaven 262 tis. barvami a rozlišením 176 × 220 bodů. Pokud se podrobněji podíváme na datové technologie, čeká nás zklamání, telefon podporuje pouze GPRS, chybí i dnes už standardní Bluetooth. Kapacita paměťové karty microSD je bohužel omezena na 1 GB, k datům je možné přistupovat přes miniUSB. Přítomnost slotu na paměťovou kartu naznačuje funkci MP3 přehrávače, další „bohužel“ však směřuje k chybějícímu 3,5mm jacku. Jak už jste jistě pochopili, jde o jakýsi multimediální základ, čemuž odpovídá i 1,3Mpx fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek
Sympaťák, nemyslíte?

Evropský trh s Dual-SIM telefony zatím není příliš pestrý. Pokud hledáte elegantně vyhlížející telefon malých rozměrů a od multimédií nečekáte více než hudbu, mohl by pro vás být General Mobile DST 11 to pravé. Možná jste si stejně jako já při pročítání popisu telefonu utvářeli představu o odpovídající ceně a možná vás stejně jako mě překvapí cifra 399 Euro (cca 15 400 Kč). Výrobce evidentně hřeší na chybějící konkurenci. Mobil se dostane na evropské trhy ještě letos a údajně se jedná i o distribuci v České republice.

General Mobile DST 11 ve zkratce:

  • rozměry: 98 × 49 × 18 mm
  • hmotnost: 80 g
  • datové přenosy: GPRS třídy 10
  • paměť: slot na microSD o maximální kapacitě 1 GB
  • displej: rozlišení 176 × 220 bodů, 262 tis. barev
  • baterie: 950 mAh, 220 hodin na příjmu, 4 hodin hovoru
  • podporované formáty: MP3, Midi , AAC, AAC+, WMA
  • konektivita: miniUSB 1.0
  • fotoaparát: 1,3 Mpx(1 280 × 1 024 Pixel), video 176 × 144
  • další: JAVA, WAP, e-mail klient, MP3 přehrávač
Diskuze (5) Další článek: Garmin zlobí, TomTomu chce vyfouknout akvizici Tele Atlasu

Témata článku: , General mobil, F +, General, Mobil, Dual Sim, Speciální adaptér, Gen, Generál, MOBI