Geonaute Life in 360°: přivítejte panoramatické video

Za cenu populární kamerky GoPro můžete mít kameru s panoramatickým záznamem. Seznamte se s Geonaute Life in 360°.

Jedním z nových odvětví spotřební elektroniky jsou tzv. adrenalinové kamery, jejich typickým představitelem je GoPro. Další stupeň vývoje na veletrhu CES předvedla firma Geonaute – jmenuje se Life in 360° a je to kamera s panoramatickým záznamem. Je vybavena trojicí širokoúhlých objektivů s 8 MPx snímači, které dohromady na videu poskytují velmi zajímavý obraz zachycující všechno okolní dění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
První schéma ukazuje skutečný záběr kamer, „čepice“ na druhém obrázku se dopočítává a na třetím obrázku vidíte, že ani Geonaute neumí zázraky a „sváry“ jsou zřetelně vidět.

Video má rozlišení až 2 048 × 1 024 pixelů, lze ale také zhotovovat 360° fotografie s rozlišením 4 096 × 2 048. Vertikální úhel záběru je 150°. Pro napájení slouží 3 000mAh baterie, s ní lze zhotovit dvě hodiny záznamu, ten se ukládá na kartu s kapacitou až 32 GB. Pro extrémní sporty pak využijete vodotěsné a nárazuvzdorné pouzdro. Novinka Geonaute má být v prodeji od léta 2013, cena má být 399 USD, v Evropě odhadujeme 349 Euro.

Video je ve standardním formátu, takže jej můžete vložit i na YouTube, jen bude podivně roztažené do plochy. Pro maximální zážitek Geonaute vytvořil vlastní službu. Jmenuje se WeSphere.com, videa z Life in 360° zde můžete shromažďovat, editovat, sdílet a přehrávat. Výsledek se pak dá vložit na internet, třeba takto (dejte nám vědět, jestli vidíte všechno správně):

Diskuze (6) Další článek: Aplikace Týdeník Reflex na rok zdarma v zařízeních Samsung

Témata článku: , , Pán, Typický představitel, Standardní formát, Pan, Panoramatické video, Panorama, GEO, Širokoúhlý objektiv, První schéma