Gigabyte nabídne čtyři nové dualSIM Androidy

Gigabyte představil čtyři nové smartphony. Všechny pojmou dvě SIM karty najednou a výbavou rozhodně neurazí.

Tchajwanský výrobce Gigabyte se v posledních letech stal specialistou na dualSIM smartphony s Androidem a teď představuje další čtveřici. Všechny nové modely mají několik společných prvků a tím hlavním je podpora technologie dualSIM standby. To znamená, že v jednu chvíli může být aktivní pouze jedna SIM karta, ale v pohotovostním stavu se střídavě hlásí k příjmu obě. Z další výbavy, společné všem čtyřem modelům, mohu zmínit senzory světla a přiblížení nebo akcelerometr. Pod šasi těchto modelů našly místo i antény pro příjem signálu Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Jedním z hlavních lákadel bude zřejmě operační systém. Půjde totiž o nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Až čas ukáže, jak bude vypadat plynulost celého systému. Zejména pak u nejslabšího článku nově představených přírůstků.

Gigabyte GSmart M1420

Nejvybavenější model se jmenuje Gigabyte GSmart M1420. Díky svému 4,3palcovému displeji s rozlišením 800 × 480 pixelů půjde o jeden z největších dualSIMů vůbec. Pohánět ho bude 1GHz procesor Meditatek MT6575. Paměť RAM vykazuje hodnotu 512 MB, vnitřní paměť telefonu pak dosahuje 4 GB. Na zadní straně je umístěn 8Mpix fotoaparát s automatickým zaostřováním a LED bleskem. Na čelní straně najdeme kamerku pro videohovory s rozlišením 1,3 Mpix.

Klepněte pro větší obrázek
Gigabyte GSmart M1420

Gigabyte GSmart M1362

Další v řadě je nový telefon Gigabyte GSmart M1362. Stejně jako předchozí M1420 je osazen displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a WVGA rozlišením. Rozdílným faktorem je použitý procesor, kterým v tomto případě je Qualcomm MSM7227A s taktem 1,2 GHz. RAM paměť zůstala na 512 MB podobně jako vnitřní paměť na 4 GB. Fotoaparát naopak ponížil na rozlišení 5 Mpix. Automatické ostření a LED blesk však najdeme i zde. Podobný osud potkal také přední kamerku. Ta má u modelu M1362 pouze VGA rozlišení.

Klepněte pro větší obrázek
Gigabyte GSmart M1362

Gigabyte GSmart M1320

Zbylé dva modely budou lákat především cenou. Prvním z nich je Gigabyte GSmart M1320. Displej má protentokrát úhlopříčku 3,5 palce, avšak rozlišení zůstalo na hodnotách 800 × 480 pixelů. Vestavěný procesor je stejný jako u modelu M1420, tedy Meditatek MT6575 s taktem 1 GHz. Pro relativně plynulý chod systému byla zachována i 512MB RAM paměť. Pro ukládání souborů poslouží 4GB vnitřní paměť. Nejslabším článkem telefonu tak bude 3Mpix fotoaparát s autofokusem a bleskem.

Klepněte pro větší obrázek
Gigabyte GSmart M1320

Gigabyte GSmart M1342

Nejlevnějším, ale také nejméně výkonným modelem je Gigabyte GSmart M1342. Velikostí displeje kopíruje model M1320. Není však známo, jaké bude mít tento 3,5 palcový displej rozlišení. Slabší je procesor. Jako jediný z nových modelů totiž bude taktován pouze na 800 MHz. Použit zde byl model Qualcomm MSM7225A. Největším nedostatkem však bude vnitřní paměť s kapacitou jen 1 GB. Potěší ale 512 MB velká paměť RAM. Také fotoaparát má (v této cenové kategorii) sympatické rozlišení 5Mpix. V horších světelných podmínkách pomůže LED blesk a při samotném fotografování automatické ostření. Také tento model je připraven pro příjem signálu Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Posledním známým faktem je kapacita baterie, 1 300 mAh.

Klepněte pro větší obrázek
Gigabyte GSmart M1342

Gigabyte však při své prezentaci „zapomněl“ zmínit, kdy a za kolik se tyto modely objeví na trhu. Protože se nejedná o jednoho z velkých výrobců telefonů, dá se předpokládat, že cena nebude nikterak vysoká. Hlavní otázkou tak zůstává, zda se tyto telefony objeví v České republice. Některé starší modely se k nám dovážely, a tak se nejspíš můžeme těšit i na jejich čerstvé pokračovatele.

Diskuze (9) Další článek: Nové turistické Mapy.cz: podrobné a s hledáním tras

Témata článku: Gigabyte, , , Velká paměť, #Android, Giga, Nov,